reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie dziewczynki Kira światełka dla twoich aniołków (*)(*).
Karolcia ból który opisujesz pasuje do owulacji, tzn ja ją tak właśnie przechodze , boli jajnik ciągnie do pachwiny i nawet do pupy promieniuje to by wyjaśniało temperature nie gadaj tylko do wyra z M wskakujcie;-).
Któraś z was pisała o badaniach genetycznych , u mojej znajomej wykryto ryse na kręgosłupku aniołka a teraz ma synka i też niby miało być genetyczne, ale badanka zrobić nie zaszkodzi.
Ja biore nowy antybiotyk na ząbek i dziś obudziłam się bez bólu, przez ostatnie bolesne dni zaniedbałam nie palenie bo sie denerwowałam:wściekła/y:, ale nie poddaje się zostało mało czasu do 1 listopada Kasia jak tobie idzie?? nie martw się wyniki napewno nie będą takie złe ja w to wierze:tak:.
Dziewczynki normalnie jestem w szoku narazie (odpukać) nie czuje ,że mam @ może miałam jakieś zapalenie bo antybiotyk na zęba działa też na zakażenia dróg rodnych zanim go wzięłam to bolał brzuch a teraz nie boli (odpukać).
Wczoraj miałam pracowity dzień tzn bardziej moje autko zawiozłam teścia w dwa miejsca dość daleko jakieś 30 km w jedną stronę, jak wróciłam to było ciemno jak w ......, jeszcze moja siora zadzwoniła, że jak będę wracała to mam do niej zajrzeć no i zajrzałam, kupiła mi i M pościel na rocznice naszego ślubu i powiedziała, żeby w tej pościeli zrobić jej chrześniaka/aczke:-).
Mój M kupił mi 3 róże i fajne majteczki;-), a ja jemu wódke dębową w takim drewnianym pudełku , które się otwiera:tak:.Niestety moi teściowie zapomnieli o naszej rocznicy:-(, ale brat męża i jego żona pamiętali bo oni mieszkają z teściami w jednym budynku tylko wejścia mają osobne.
Najlepszy był mój chrzesniak(3latka) czyli synek mojej siory , przyniósł mi pościel i mówi tak:
Prosze to dla ciebie kupiłam ci łóżko:-), wcześniej mówił, że prześcieradło kupił jak tylko weszłam dopiero potem mu sie przypomniało że to się nazywa pościel:tak:.

reklama
Dzien dobry troszke mnie nie bylo i znow sa nowe aniolkowe maly zapalam dla nich
[*].Wiec u mnie tak przyszla w sobote@ i zabieg artroskopii znow sie przesunal ale na kiedy to niewiem bo terminow w szpitalu niema wiec lipa i czekam jak mnie wcisna rece mi opadaja jacy lekarze badaja pacjentow niektorzy sie wogole nie nadaja do tego szkoda slow:-(.13x13 trzymam kciuki dzis:-)Pati b tacy sa faceci hehe ciezko im isc i kupic testa tez trzymam kciuki i czekam na odopowiedz.:-)

cześć

Agatko cieszę się, ze chociaż ty o mnie jeszcze pamiętasz :) I że masz tak dużą nadzieję, że i mi się uda zabobaskować, chyba masz siły za nas wszystkie :) Za 2 dni wizyta, z każdym dniem się boję co raz bardziej, ale zestaw pytań już czeka :)
She za każdym razem jak czytam twoje posty to serce mi się kraje, bo bardzo bym chciała ci pomóc, ale nie mogę nic więcej zrobić poza modlitwą :(
Pati i co robiłaś ten test?? Trzymam kciuki, zeby było po waszej myśli :)
Karolka a jak ty się czujesz?? Ile jeszcze czekamy do @? A raczej przepraszam liczę, ze do 2 kresek :)
Karola, najważniejsze, ze z dzidzią wszystko ok, mam nadzieje że ominie cię ten szpital
Koti jak się czujesz, jak bobasek?
Kaśka o tobie też pamiętam i liczę na fasolinkę :)
Ola a ty gdzie się kochana podziewasz, brakuje mi tu ciebie??

Pozdrawiam wszystkie babeczki bez wyjątku i życzę miłego dzionka

Dziewczynki ja tylko na chwilę, niedługo idę do tej dentyski, trzymajcie kciuki, zeby mi juz skończyła tego zęba, i żebym jej tam ze strachu nie zemdlała na fotelu!

Kurde stara a głupia baba jestem...Żeby w tym wieku tak sie dentysty bać:(
&&&&&&&&&&&&&&&&&777
a ludzie dentysty sie boja bez wzgledu na wiek chyba ze maja juz tylko sztuczne protezy ;-);-):-D:-D:-D:-D:-D
U mnie LIPA , chciałam w listopadzie zacząć starania , ale mój T zmienił zdanie i nie wiem co myśleć:eek: Wmawiam sobie że to chwilowy kryzys.
mam ten sam problem z m :sorry::sorry::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

cześć

Agatko cieszę się, ze chociaż ty o mnie jeszcze pamiętasz :) I że masz tak dużą nadzieję, że i mi się uda zabobaskować, chyba masz siły za nas wszystkie :) Za 2 dni wizyta, z każdym dniem się boję co raz bardziej, ale zestaw pytań już czeka :)
She za każdym razem jak czytam twoje posty to serce mi się kraje, bo bardzo bym chciała ci pomóc, ale nie mogę nic więcej zrobić poza modlitwą :(
Pati i co robiłaś ten test?? Trzymam kciuki, zeby było po waszej myśli :)
Karolka a jak ty się czujesz?? Ile jeszcze czekamy do @? A raczej przepraszam liczę, ze do 2 kresek :)
Karola, najważniejsze, ze z dzidzią wszystko ok, mam nadzieje że ominie cię ten szpital
Koti jak się czujesz, jak bobasek?
Kaśka o tobie też pamiętam i liczę na fasolinkę :)
Ola a ty gdzie się kochana podziewasz, brakuje mi tu ciebie??

Pozdrawiam wszystkie babeczki bez wyjątku i życzę miłego dzionka

No jak to jak? Mam wszystkie objawy ciązowe...do tego doszedł ciągnący ból jajnika - dziewczyny piszą, że tak jest podczas owulki...ale OWULKA CZTERY DNI PRZED @?:eek:
Sama nie wiem....@ powinna przyjść 2...więc...POCZEKAM I ZOBACZĘ CO SIE BĘDZIE DZIAŁO....
Oczywiście liczę na II.....i pewnie się popłacze jak przyjdzie @, ale my to już tak mamy, prawda?

Dopiero was nadrabiam, trzymam kciuki za badanko 13X13 ;-).
Karola to super ,że z dzidzią wszystko dobrze.
Vjolka mi się górna szóstka tak paprała 7 lat temu, ale w końcu się zagoiła;-).Teraz już moja dolna rana po szóstce jest cacy podobno i już prawie nie boli teraz zapiszę się na leczenie kanałowe:szok:.
Jeszcze któraś z was pisała, że boi się wizyty napewno nie będzie tak źle:tak:.

No jak to jak? Mam wszystkie objawy ciązowe...do tego doszedł ciągnący ból jajnika - dziewczyny piszą, że tak jest podczas owulki...ale OWULKA CZTERY DNI PRZED @?:eek:
Sama nie wiem....@ powinna przyjść 2...więc...POCZEKAM I ZOBACZĘ CO SIE BĘDZIE DZIAŁO....
Oczywiście liczę na II.....i pewnie się popłacze jak przyjdzie @, ale my to już tak mamy, prawda?
A może wcale @ nie przyjdzie , czekaj cierpliwie. To trudne ale jedyne wyjście CZEKAĆ
Zycze powodzenia

Karolcia poczekaj na spokojnie, bo jak przyjdzie @ to sie nam zasmutasz , lepiej być miło zaskoczonym niż zawiedzionym, oczywiście życze ci z całego serduszka fasolki;-).

Witam Panie !
U mnie LIPA , chciałam w listopadzie zacząć starania , ale mój T zmienił zdanie i nie wiem co myśleć:eek: Wmawiam sobie że to chwilowy kryzys. Biorę cały czas folik i witaminy , mierzę temperaturę i się obserwuję -teraz czekam na @ ok 08.11
3.11 idę do ginki , sprawdzi czy wszytko OK po zabiegu.
Chociaż słońce u mnie za oknem , to jakoś smęce dzisiaj , sorki ale nie mam z kim pogadać :-(

Wiele wiele postów wcześniej pisałam o podobnym problemie. Mój P nie chciał więcej staranek po zabiegu. Nie pomagały prośby, groźby i łzy. Trwało to 3 miesiące. Ale potem samo jakoś mu przeszło .. Byłam zdziwiona gdy w czasie "przytulanek" skończył we mnie. Staraliśmy się niespełna 2 miesiące i się udało.
Więc głowa do góry , odrobinkę cierpliwości i samosię wszystko dobrze ułoży.

reklama
Karola, jeśli chodzi o ciągnący jajnik to u mnie po poronieniu jajniki (zwłaszcza prawy) się mocno zaktywizowały i ciągnęły niezależnie od fazy cyklu, czyli nie patrzyły czy pora na owulację.
Ale z drugiej strony teraz z tydzień temu też miałam przez jeden dzień taką akcję jakby mi ktoś próbował ten jajnik ukręcić.

Tak czy siak trzymam kciuki :-)

Do góry