reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeśli chodzi o gorączkę to mam stan podgoroączkowy, ale pewnie spowodowane jest moim przeziębieniem, strasznie boli mnie gardło:-(I tu następuje kolejny problem, ponieważ nie wiem czy mogę brać jakieś lekarstwa na rozgrzanie. Jestem 11 dni po zabiegu, jeszcze występują u mnie plamienia. Jak myślicie?

reklama
witam nowe mamy aniolkowe :) szkoda ze nas przybywa ale coz zrobic, teraz moje drogie wskakujcie na watek badania po poronieniu jesli oczywiscie chcecie robic jakies badania to najlepiej sie za nie zabrac jak najszybciej, wiec sobie poczytajcie ;-)

ewelina ja mama male pytanko, co was sklonilo do zbadania nasionek meza? czy twoje dwie ciaze to byly puste pecherzyki ciazowe czy obumarla ciaza tzn serduszka przestaly bic :-( przepraszam ze pytam...

karola umow sie z mezem ze co godzine ma ci sygnala wysylac zebys sie nie bala bo przez to sie tez dzidzia boi o tatusia ;-)
Nic nie szkodzi, że spytałaś.......1 ciąża - poronienie samoistne, a 2 - obumarła....moje wyniki badań były książkowe więc mąż musiał zrobić. Raz w 2005 miał robione i były ok, teraz natomiast są tragiczne.......ogólnie małe szanse mamy, ale ja wierzę, że Nam się uda:-) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
ja po 2 poronieniu, to miałam 42 st.:-( ale to było poronienie zatrzymane inaczej wsio przebiegało....a boleć wręcz ma - oczywiście nie bez przesady - macica sie obkurcza i wsio wraca do normy....
ja przez moją macicę nie spałam tydzień czasu jak dostałam ten antybiotyk to macica mi sie tak obkurczała że myślałam że zejdę z tego świata takiego bólu jak wtedy nie miałam nigdy.
pati my też robiliśmy badanka na posiew dlatego że chcieliśmy sprawdzić czy wszystko gra i czy z jego chłopakami wszystko wporządku.

Jeśli chodzi o gorączkę to mam stan podgoroączkowy, ale pewnie spowodowane jest moim przeziębieniem, strasznie boli mnie gardło:-(I tu następuje kolejny problem, ponieważ nie wiem czy mogę brać jakieś lekarstwa na rozgrzanie. Jestem 11 dni po zabiegu, jeszcze występują u mnie plamienia. Jak myślicie?
Kochana,
najlepiej jak pójdziesz do lekarza, nie lekceważyłabym tego......a leki możesz przyjąć np. gripex i herbatka z sokiem malinowym, mleczko z miodem.....kuruj się!!!

jeśli chodzi o gorączkę to mam stan podgoroączkowy, ale pewnie spowodowane jest moim przeziębieniem, strasznie boli mnie gardło:-(i tu następuje kolejny problem, ponieważ nie wiem czy mogę brać jakieś lekarstwa na rozgrzanie. Jestem 11 dni po zabiegu, jeszcze występują u mnie plamienia. Jak myślicie?
ja bym coś wzięła bo lepiej jak byś sie tego przeziębienia pozbyła.
ewelinka na pewno wam się uda ja trzymam mocniutko kciuki:-):-):-)
pati on wie że ma się meldować co godzinę tylko on pracuje od 5rano i nie wiadomo kiedyś kończy jak z nim rozmawiam to słyszę jaki jest zmęczony i to mnie troche martwi.

ja przez moją macicę nie spałam tydzień czasu jak dostałam ten antybiotyk to macica mi sie tak obkurczała że myślałam że zejdę z tego świata takiego bólu jak wtedy nie miałam nigdy.
pati my też robiliśmy badanka na posiew dlatego że chcieliśmy sprawdzić czy wszystko gra i czy z jego chłopakami wszystko wporządku.
Ja przez poronienie zatrzymane miałam zagrożenie życia.......ale Bozia czuwała....

ja bym coś wzięła bo lepiej jak byś sie tego przeziębienia pozbyła.
ewelinka na pewno wam się uda ja trzymam mocniutko kciuki:-):-):-)
pati on wie że ma się meldować co godzinę tylko on pracuje od 5rano i nie wiadomo kiedyś kończy jak z nim rozmawiam to słyszę jaki jest zmęczony i to mnie troche martwi.
Karolek, Ty to taki "mój promyczek" dający nadzieję jesteś na prawdę....Dziękuję Skarbie z całego serducha;-):-):-) Musi nam się udac!!!!!!! Będę walczyć...będziemy walczyć.....

ewelinko na odskoczni doczytałam że ty tez dzisiaj w nocy sama w tą pogodę ja tez niestety i martwie się o męża bo on rozwozi kłady busem po całej polsce a ma opony letnie w busie a będzie jeździł cały czas a za fajnie nie jest za oknem:-:)-(.
Właśnie dzwonił P i jednak wróci, dało się wyjechać z Mierzei.....
U nas ewakuacja, połowa miasta zalana......tragedia straszna......ale będzie dobrze....
Nie martw się kochana, na pewno wróci cały i zdrowy......:-):-):-)

reklama
Witam...
Karola - faktycznie ta pogoda jest koszmarna....biedny ten Twój Mąż....
Iwonka - ja plamiłam kilka dni po zabiegu....a przez dwie doby to tak mnie brzuch bolał, ze myślałam, że zejdę, ale kilka razy dzwoniłam do szpitala czy to tak ma być i pielęgniarki i lekarka mnie uspokajały, ze jak boli to dobrze bo się obkurcza...jedyne co to nie pozwoliły brać nospy...tylko ketonal przeciwbólowo.

Do góry