reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczynki :-)

Poszłam do lekarki pierwszego kontaktu i poprosiłam o skierowanie na badania, taki ogólne, o ona podeszła do tematu profesjonalnie i zleciła mi wszystkie możliwe badania, jakie mogła: morfologię, OB, próby wątrobowe, mocz, TSH itd. w czwartek wyniki, i była nawet zmarwiona, że nie może mi dać skierowania na hormony ginekologiczne, bo to lekarz ginekolog. ale ja i tak sobie zrobię prolaktynę i progesteron, tylko to chyba w 21-22 dc. ;-)

reklama
Witajcie kochane ja przy kawce w pracy

Czasami sny są przepowiednią.
Smutny starsznie ten sen. Miejmy nadzięje że tak nie będzie. Czasami mówi się ze to co sie śni to sie nie spełni. Apropo snów śniło mi się na poczatku ciaży że jestem w szpitalu i rodzę ale prawie nie było widać brzucha i mówiłam że to pomyłka bo jestem w 5 miesiacu. Zapomniałam o tym śnie . A potem, urodziałam na poczatku siódmego? Nie wiem wole wierzyc że sie nie spełniają . I że tylko człowiek dorabia sobie terorię:no:

Poszłam do lekarki pierwszego kontaktu i poprosiłam o skierowanie na badania, taki ogólne, o ona podeszła do tematu profesjonalnie i zleciła mi wszystkie możliwe badania, jakie mogła: morfologię, OB, próby wątrobowe, mocz, TSH itd. w czwartek wyniki, i była nawet zmarwiona, że nie może mi dać skierowania na hormony ginekologiczne, bo to lekarz ginekolog. ale ja i tak sobie zrobię prolaktynę i progesteron, tylko to chyba w 21-22 dc. ;-)
Cześć kochana. Pewnie rób sobie badnaka i będzie dobrze. Zastanawiam się bo moja lekarz dała mi skerowanie na różne badania. Ale na hormony powiedziała że skoro na usg widac że jeszcze się wszystko normuje to nie ma co jeszcze robić hormonow bo za wcześnie. może i miała racje?

Witajcie kochane ja przy kawce w pracy

Cześć kochana. Pewnie rób sobie badnaka i będzie dobrze. Zastanawiam się bo moja lekarz dała mi skerowanie na różne badania. Ale na hormony powiedziała że skoro na usg widac że jeszcze się wszystko normuje to nie ma co jeszcze robić hormonow bo za wcześnie. może i miała racje?

Ja miałam zabieg 18.03.2009 i ostatnie 3 cykle, to mam takie 5 dniowe plamienia przed @ i dlatego postanowiłam sobie zrobić hormony, bo oczywiście ginka przepisala mi od razu luteinę, ale tak na wszelki wypadek to zrobie te hormony. :tak:

Witam :-)

Koti, gratuluję i kciukasy zaciskam z całych sił za pomyślne kolejne tygodnie, miesiące i szczęśliwy finał :tak:

Świstak, bardzo mi przykro, że tym razem się nie udało :-(
a ja jutro do mojego gina z wynikami
w rozpoznaniu pisze Endometritis chronica
jutro o wszystko wypytam i wszystkiego sie dowiem
a w wypisie pisalo ze bylam w 7 tc :szok::szok::szok:
a ja myslalam ze to by 2 lub 3
zreszta tak mi hcg wychodzilo :no::no::no::no:
Natalineczko, życzę owocnej wizyty, tak, żebyś po wszystko wiedziała co i jak, i wogóle pomyślnych wieści od ginka co do przyszłości :tak:
Wielkie gratulacje!

U nas bez zmian, brzuszek rośnie, a mój Skarb skończył 2 latka, w sobotę była impreza. Pozdrawiam Was wszystkie!!
Nikki, i oby tak dalej :-)
czesc dziewczyny.cieszę się ze moja historią was mogę pocieszyć, sama takie chciałam słyszeć. Powiedzcie mi co to może znaczyć. Mojego męża bratowa jest w ciązy bliźniaczej 13 czy 14 tydzień i powiem wam że jeszcze przed jej zajściem sniło mi się że będzie w ciązy z trójkątnym brzuchem czyli bliźniaki ale w czarnej sukience powiewającej na wietrze, boje się tego mojego snu . Ta czarna sukienka a ma problemy z donoszeniem. Ona by chciała aby jedno dziecko obumarło bo nie chce bliźniaków naprawdę (materialista) i do tego mój sen i jakieś dziwne przeczucie że z tą ciąża cos sie wydarzy, boje sie tego. Potym snie moim czekałam na więści o:no: ciąży, o blixniakch a teraz ........... to jest straszne. Jak teściowa mi mówiła o tych dzieciach to coś mi mówiło że te dzieci nie przezyją spotkałyście się z tym, dziwne ale moje przeczucie rzadko mnie myli. :no:Ta czarna sukienka widzę ją dzisiaj.....Wszystko po kolei jak w moim śnie.I jeszcze jej jakies uwagi o obumarciu o chorobach, dziwna sytuacja.Ten sen opowiedziała mojej teściowej ale ona chyba myslała że ja to zmyśliłam a ja chciałam ostrzec, no nie wiem.
Ena, straszliwie dziwny ten sen i taki przytłaczający, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, że to był tylko zły sen, jakieś bzdurki wydumane przez podświadomość.
Może bratowej trzeba przetłumaczyć jakie bzdury wymyśla życząc śmierci jednemu ze swoich dzieci, że spełnienie się jej życzenia może się okazać dla niej największym koszmarem jej życia :eek:

Fajnie, że lekarka wykazała się gestem :tak: Trzymam kciuki za dobre wyniki :tak:
A co do hormonków to faktycznie to jak masz możliwość to zbadaj je zanim zaczniesz zaciemniać faktyczną sytuację tą luteiną. Bo od zabiegu u Ciebie sporo czasu minęło, i dzień dwa plamień to ok, ale pięć to już sporo

A u mnie bez zmian i sama nie wiem o czym pisać :sorry:

Pozdrówka :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki,

ostatnio trochę mnie nie było, tzn byłam, ale się za bardzo nie odzywałam, bo walczyłam ze swoimi upiorami :baffled: W lipcu zobaczyłam dwie kreseczki. Szczęście przeogromne, a potem dostałam ataku paniki ... Tak bardzo się bałam, że nie potrafiłam za bardzo o tym mówić. Nadal się boję, choć troszkę mniej. Właśnie wróciłam od gina. Moja dzidzia ma prawie 5 cm i według usg jest to 11 tydzień i 5 dni. Wszystko wygląda dobrze i mam nadzieje, że "ten najgorszy" dla mnie czas już za mną.

życzę Wam wszystkim upragnionych II kreseczek i pieknych zdjęć z usg.

Mnie moja dzidzia dziś rączka pomachała i uwierzyłam, że musi być dobrze. :-):-):-)
wielkie gratulacje i trzymam kciuki :-)
Witam.
W zasadzie to już po wszystkim...znaczy się HCG spadło do 7...w piątek..i dostałam okresu..więc nie utrzymało się...
oj kochana bardzo mi przykro nie wiem co ci napisać żeby troche ci było lżej na serduszku:-(
czesc dziewczyny.cieszę się ze moja historią was mogę pocieszyć, sama takie chciałam słyszeć. Powiedzcie mi co to może znaczyć. Mojego męża bratowa jest w ciązy bliźniaczej 13 czy 14 tydzień i powiem wam że jeszcze przed jej zajściem sniło mi się że będzie w ciązy z trójkątnym brzuchem czyli bliźniaki ale w czarnej sukience powiewającej na wietrze, boje się tego mojego snu . Ta czarna sukienka a ma problemy z donoszeniem. Ona by chciała aby jedno dziecko obumarło bo nie chce bliźniaków naprawdę (materialista) i do tego mój sen i jakieś dziwne przeczucie że z tą ciąża cos sie wydarzy, boje sie tego. Potym snie moim czekałam na więści o:no: ciąży, o blixniakch a teraz ........... to jest straszne. Jak teściowa mi mówiła o tych dzieciach to coś mi mówiło że te dzieci nie przezyją spotkałyście się z tym, dziwne ale moje przeczucie rzadko mnie myli. :no:Ta czarna sukienka widzę ją dzisiaj.....Wszystko po kolei jak w moim śnie.I jeszcze jej jakies uwagi o obumarciu o chorobach, dziwna sytuacja.Ten sen opowiedziała mojej teściowej ale ona chyba myslała że ja to zmyśliłam a ja chciałam ostrzec, no nie wiem.
to bardzo dziwny sen ale dziwniejsz sest to że ona chce żeby jedno obumarło to straszne nierozumiem tego nierozumiem.
a propo snów to mi sie śniła biała malutka trumienka i niestety był to proroczy sen :zawstydzona/y:

Witajcie dziewczynki ja nie dawno wstałam i powoli szykuje się do ginki boję się strasznie ale cóż też mi się wydaje że mam jakąś infekcje tylko brałam już czopki i mi nie pomogły zobaczymy co powie.
koti ogromne gratulacje :-):-):-) dam wam znac jak po wizycie chyba że pojade do szpitala to wtedy napisze której z dziewczy i da wam znać na pewno proszę trzymajcie kciuki. Buziaczki kochane

Koti gratuluje dzidziusia.
Dziewczynki ja dziś dostałam @ i strasznie cierpie od samego rana wziełam tabse o 10 i dopiero teraz zaczyna nieśmiało działać.
Co do snów to mi sie śniło gdy byłam w ciąży, że zakładam podpaske i mam okres a nastepnego dnia straciłam maluszka:-(.
Karola też myśle, że możesz mieć jakąś infekcje myśle, że dostaniesz coś na to i może zastrzyk jakiś by się przydał, a mdłości to znak, że dzidzia mówi ci : mamusiu jestem w brzuszku:-).

Witam:-)
Kingu s jestem wzruszona jak patrze na Twoj suwaczek,to naprawde juz niedługo
Naprawdę szybko mi czas zleciał ;-)

Dokładnie chcialam to samo napiasc jeszcze niedawno pytałas sie o pierwsze ruchy dziecka a za pare tyg. bedziesz Ją tulic:tak:.Omineła mnie tylko przyjemnosci luniecia na Twój brzuszek na której stronie tego szukac?
:-):-)
Tutaj możesz zobaczyć ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernik-2009-f281/galeria-brzuszkow-24459/index77.html

Kochane jutro wizyte mam o 14.00. Buziaczki uciekam narazie bo tak sie zle czuje ze masakra
Trzymam kciuki:tak:
Teściowa nadal w stanie ciężkim.
Nacierpi się kobiecina,że ho ho.
Mam nadzieje, że się poprawi. Trzymaj się

Robilam bete i wyszlo 47,9.
Ale narazie sie nie napalam, bo wynik nie jest za bardzo wysoki. Powiem wiecej - jestem przerazona... Ale moze nie bedzie tak zle...
Na pewno będzie dobrze. Mocno trzymam kciuki:tak:

cos czuje ze jutro po wizycie odwiedze szpital:-( bo uplawy mam juz tydzien na szczescie to nie krew ale one nie przechodza
Odganiamy złe myśli, musi być dobrze:tak::tak::tak::tak::tak:

Cześć dziewuszki:-p
Witaj :*

Jak Wam ostatnio pisałam mimo, iż chcieliśmy się starać o dzidzię za rok, to w tym miesiącu troszkę zaszaleliśmy :zawstydzona/y: No i już zaczęłam się nakręcać, że coś jest :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ehhhh :zawstydzona/y: Pożyjemy, zobaczymy... Jeszcze tylko kilka dni do @... Ehhh :zawstydzona/y:
Dokładnie co ma być to będzie ;-)

A ja kochane jeszcze jutro do pracy i lecimy na Dominikanę. Już się nie mogę doczekąc. Może jak trochę popływam i słońce tłuszczyk wypali - to troche ciałka zleci:-)
Tylko nie spal się za bardzo na słoneczku;-)

. Moja dzidzia ma prawie 5 cm i według usg jest to 11 tydzień i 5 dni. Wszystko wygląda dobrze i mam nadzieje, że "ten najgorszy" dla mnie czas już za mną.
Super, gratuluję.

Witam.
W zasadzie to już po wszystkim...znaczy się HCG spadło do 7...w piątek..i dostałam okresu..więc nie utrzymało się...
Przykro mi

jak mi się marzy porządny kopniak w żebro :-)
Już niedługo;-)

kochana a jak ty sie czujesz ???
Dziękuje dobrze, coraz wolniej chodzę i szybko się męczę ;-)

a ja jutro do mojego gina z wynikami
w rozpoznaniu pisze Endometritis chronica
jutro o wszystko wypytam i wszystkiego sie dowiem
Napisz koniecznie po wizycie.

U nas bez zmian, brzuszek rośnie, a mój Skarb skończył 2 latka, w sobotę była impreza. Pozdrawiam Was wszystkie!!
To aktywnie spędzacie czas:-)

kinguś - dobrze że u Was wszystko dobrze:) Ani sie obejrzysz a będziesz tulić maleńka w ramionach:)

Czy któraś z Was jest może księgową?:)
Chyba trzeba się spać zbierać!
:-D:-D
Ja niestety nie pomogę

dam wam znac jak po wizycie chyba że pojade do szpitala to wtedy napisze której z dziewczy i da wam znać na pewno proszę trzymajcie kciuki. Buziaczki kochane
Będzie dobrze:tak::tak::tak:

reklama
Dzień dobry!!!:-)

Ola81 - ano po wakacjach:-) trochę współczuję dzieciakom powrotu do szkoły! Ja bym nie chciała wracać do czasów szkolnych! No i mojej siostrze i szwagrowi też współczuję(oboje nauczyciele):-)

Agniesia82 - to fajnie że lekarka tak podeszła do sprawy!!!A hormony faktycznie lepiej zrób!

karola322 - trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać!!I pamiętaj MUSI BYĆ DOBRZE!!!:-)

kobietka22 - współczuje:-( oby @ szybko sobie poszła!

Życzę wszystkim miłego dzionka:-)

Do góry