reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzień dobry

Kingus ty wszystkim odpiszesz ale moze cos o sobie napiszesz...Jak sie czujesz?Jak pogoda ?:confused:
Czuje się dobrze, Kinia kopie ;-)

witajcie to mój pierwszy wpis ale was rozumiem je też jestem mamą aniolka 07.01.2009 ale boli nadal, był to 23 tydzień ciąży
Bardzo mi przykro
[*]

musze wam powiedzieć że jestem w ciązy 15 tydz ale jest strach mam nadzieje że z wami będzie łatwiej.
Będzie dobrze zobaczysz :tak::tak:

Ja wczoraj byłam na pierwszym usg w 10tyg ciąży byłam .
[*]

Dziękuję wam kochane życie każdej z nas niestety nie jest usłane różami a najgorsze jest to że moja mama jest chora a ja nie potrafię jej pomóc:-:)-(
Życzę zdrówka dla mamy. Trzymaj się.

Ojej zapomniałabym :sorry2: Od niedzieli mamy na wsi maluniego szczeniaczka. Jest przesłodki. Spróbuję wrzucić fotkę, ale nie wiem, czy umiem.
Śliczny szczeniaczek :tak:

Jeszcze moja mama bidulka od trzech dni męczy się z bólami brzucha nigdzie nie było miejsc (w prywatnych też) aby ją zbadać, zrobić USG jamy brzusznej, dopiero jutro idzie do lekarza po znajomości... Taki kraj...
U mam nadzieje, że to nic poważnego.

kinguś kinia daje o sobie znać?? Jak się czujesz?
Najbardziej jest aktywna od 22 i w nocy, rano i w dzień zasunie parę kopniaków;-) Czuje się ok, nie mogę się doczekać usg, które mamy 16.07:-D
Lekarz stwierdzil grubosc w endomertium i musze czekac do miesiaczki jak nadal bedzie to znow czeka mnie zabieg bo moze cos zostalo i znow sie zalamalam jak mam jeszcze raz to przechodzic:(:-(.
Może podczas @ się samo oczyści, bądź dobrej myśli.

A ja się pochwalilam,że z Leo już dobrze..za wcześnie.Dziś już u lekarza byliśmy.Wszystko od nowa, temperatura, wymioty:baffled:.Buuu
Zdrówka życzę

Dziękuję za trzymanie kciuków. Już po wizycie. Na szczęście wszystko ok, usg króciutkie, bo tylko sprawdzaliśmy serduszk
I Mały rośnie, a ja schudłam 1kg, a teraz puka mnie od kilku minut.
Super wiadomości :-D

Mały duzo placze i malo spi ale i tak jest najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem. Kocham go tak bardzo, ze najchętniej zamknelabym go w "zlotej klatce". Dzisiaj tesciowa mnie wkurzyla,
Olać teściową ;-)
czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???
Ja już nie pamiętam czy odczekałam 2 czy 3 @. Warto zrobić usg przed rozpoczęciem staranek.

reklama
trzymaj sie i niedlugo bedziemy sobie gratulowac II kresek - zobaczysz
no jasne, bądźmy dobrej myśli :)

ile lekarz kaze ci czekac do staranek?? i pewnie tez mialas lyzeczkowanie??

łyżeczkowanie miałam, a lekarz kazał odczekać 6 miesięcy, bo teraz leczę zapalenie po zabiegu, ale czas szybko minie, może nawet wcześniej pomyślimy, tym razem zdaję się na los :)

witam dawno mnie tu nie bylo, ech jak ten czas zlecial.... po stracie ostatniej ciazy znow zaczelismy sie starac o dzidzie ale niestety narazie nic z tego nie wychodzi a jakby bylo malo mi problemow przyplataly sie kolejne, z powodu wydzieliny z piersi gin skierowal mnie w koncu na badania hormonow a oto wyniki:
estradiol: 762,00pmol/l; FSH-6.78mlU/ml; LH-12,82mIU/ml; progesteron-2,1ng/mL; prolaktyna I-39,40ng/mL, prolaktyna po obciazeniu >200ng/mL
wyniki robione w 12dc. mam pytanie co oznaczaja te wyniki niestety nie mam podanych norm miedzy min a max, czy moze to oznaczac ze mam gruczolaka? czy poziom fsh lh progesteroni moze oznaczac ze jest owulacja i moge starac sie o dziecko? na usg wyszlo ze pecherzyk dominujacy o sr. 17,5mm, czy jesli mam gruczolaka to czy wogole moge sie starac o dziecko czy wpierw zaczac leczenie, do lekarza ide dopiero za tydzien wiec nie wiem co mam robic, odlozyc starania czy nie???? czy jesli nawet zajde w ciaze to czy poziom prolaktyny znow nie zabije mojego malenstwa (domyslam sie ze to byla przyczyna obumarcia mojej ostatniej ciazy)...???
w poniedzialek dodatkowo bedziemy jeszcze badac mojego mezusia by pozniej nie tracic czasu ale po odebraniu tych wynikow mam juz kompletny metlik w glowie dodam ze w zaleceniach jest jeszcze napisane ze KONIECZNA konsultacja neurologiczna....moj maz narazie nic nie wie nie chce go martwic, ale musze sie komus wygadac i u kogos poradzic....

Kochane moje witam was serdecznie -wpadłam tylko na chwilkę i uciekam -jadę do rodziców na 3 dni Olu:tak::tak: a właściwie to jadę do swojego aniołka... już jest zrobiony pomniczek więc zobaczę, popłaczę i wrócę tutaj w poniedziałek wieczorem Odezwę się w nocy jak dojadę albo wpadnę jutro. Czeka mnie sporo zajęć i obiecałam S ze pozwiedzamy troszkę.
Tęsknie za wami i nawet jeśli się nie odzywam to podczytuję
Cmoki

Witam Was bardzo serdecznie.

Dla nowych Aniołkowych mam (*) przykro mi że dołaczacie do nas w tak smutnych okolicznościach. Uwierzcie mi że kiedyś i dla Was zaświeci słoneczko ale póki co droga do tego szczęście nie koniecznie musi być usłana rózami. Przekonałyście sie o tym trafiając na to forum.

Haniu nocna cieszę sie że u Was wszystko ok! Tylko pozazdroscić pozytywnie oczywiście. A mały niech puka. Mama wtedy spokojniejsza.

Wróbelku Asiu nie zamykaj Igorka w złotej klatce. Prosze daj się ciocią troszke NIM nacieszyć!

13x13 Agatko udanego wypoczynku. A płacz czasem jest potrzebny - nawet po to by oczka oczyścić. Ale pamiętaj że nie za długo. Choć w takich momentach jak nagrobek dla swojego Aniołka można uronić niejedną łezkę.
Przytulam.

Olcia PM pani mgr gdzie się pani podziewa?

Nie odpiszę wszystkim przepraszam ale nie jestem niestety na bieżaco. Wszystkie Was mam w pamieci i bardzo serdecznie pozdrawiam.

Agatko kochana popłacz sobie tylko nie za dużo. niech te nasze Aniołki nie noszą tam na górze za dużo naszych łez, bo Im też ciężko. Przytulam Cie bardzo mocno i czekam do poniedziałku na Twoje ponowne pojawienie sie tutaj.

Witam Was serdecznie:tak:

Zaznaczam tylko swoją obecność bo ostatnio nie mam na nic czasu,ale może to i dobrze?:-DPozdrawiam cieplutko

reklama
mnie tez tak jakos spac sie chce jakbym co najmniej jeszcze w ciazy byla... i tez mam lenia... ale troszke mnie brzuch boli po wczorajszym zabiegu wiec sobie daruje wysilek...

Do góry