reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Haniu, bardzo się cieszę, że wszystko ok z maluszkiem! Za 3 tyg będziesz chyba mieć już to usg połówkowe?
Za 3tygodnie połówkowe i nie chce mi się wierzyć, że za chwilę będzie już " z górki" Bardzo się boję, a z drugiej strony jak świr oglądam wszystkie wózki, chociaż już mam upatrzony to i tak za każdym się muszę obejrzeć :zawstydzona/y: Nie lubię tylko, jak siedzą w nich półroczni chłopcy :-(

czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, ale to przez to ze brak mi czasu. Mały duzo placze i malo spi ale i tak jest najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem. Kocham go tak bardzo, ze najchętniej zamknelabym go w "zlotej klatce". Dzisiaj tesciowa mnie wkurzyla, bo bierzemy z Arturem slub cywilny 21 sierpnia, a ona do mnie zaczela rzucac tekstami, ze po co nam to, ze niepotrzebne wydatki itp., wnukiem w ogole sie nie interesuje, byla u niego tylko raz w szpitalu, a pozniej nawet nie zadzwonila. Kiedy ja poprosilam ja o pomoc przy pierwszej kapieli to nie mogla bo miala juz inne plany, ale mnie wkurzyla. A dzisiaj jeszcze miala pretensje, ze wychodze juz z malym na dwor, bo bakterie itd to jej powiedzialam, ze bakterii wiecej jest w pomieszczeniu niz na dworze. Przeciez musze wszystko pozalatwiac, a jak wiem, ze ona mi nie pomoze to co mam zrobic musze wziac go ze soba brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Olej teściową, a co do wychodzenia to z Malutkim, to z Michałka też tak wcześnie zabierałam na spacer i pediatra bardzo to popierał, więc się gadaniem nie przejmuj.:tak:

Macie racje OLAĆ teściowe. Nie przejmujcie się nimi. Moja też nie chciała żebyśmy slub brali, żebyśmy dzieci mieli. Olałam ja totalnie. Teściowa to nie człowiek. Bynajmniej taka teściowa jak moja ;-)
Z przerażeniem myślę, że ja też będę znienawidzoną teściową :-(

dzieki dziewczyny za dobre slowo... bede liczyc dni do staranek...
Trzymamy kciuki.

Witam sie dziewczyny przy kawce i mam nadzieje, ze z kazdym dniem moj nastroj bedie coraz lepszy bo dzis jeszcze jest mi smutno:-:)-(
czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???

Ostatnia edycja:
Witajcie 13x13,Lenka,Gosia i Hania oraz wszystkie pozostale dziewczynki:-)
Zycze wszystkim milego dnia.Odezwe sie pozniej:-)

Gabrysiu ja po poludniami opiekuje sie 2-letnia dzieczynka.Odbieram ja z przedszkola i pozniej spedzam czas 3-4 godzinki.

Moja wizyta u lekarza we wtorek.Swoja droga to jeszcze nie bede miala usg przez brzuch bo to robia od 19-22 tc(usg refundowane za ktore nie trzeba placic).
No a teraz jak pojde bedzie 17 tc wiec musze poczekac do sierpnia...
Pani doktor dopochwowo sprawdzi czy bije serduszko.
W Polsce tez tak robia?

cześć dziewczynki, całuski dla kazdej :-)

Ilonka26 trzymam kciuki za staranka :happy2:
Te Twoje podejscie do tych staranek powinno Nam sie udzielac ....co ma byc To bedzie !

trzymaj mocno kochana, oby teraz już szło dobrze :) A nastawienie do życia zmieniło mi się dopiero po naszej tragedii, bo wcześniej miałam wszystko dobrze rozplanowane, teraz już tego nie robię i lepiej mi się z tym żyje, bo żyję tym co przynosi dzień

13x13 Mialam robione usg dopochwowe i lekarz stwierdzi grubosc w jamie macicy i jak to nie zniknie po miesiaczce na ktora czekam to znaczy ze zrobiono mi zle zabieg i cos jeszcze zostalo:(zalamalam sie znow dzis jak to uslyszalam:-(.Mam nadzieje ze to tylko zgrubienie przed @.Okaze sie jak pojde po @ na kontrolne usg:(jezeli nadal bedzie zgrubienie to ide znow do szpitala na kolejny zabieg:-:)-:)-:)-(
spokojnie dzióbku, nie zadręczaj się tylko czekaj na @, po nim się okaże co i jak,
trzymam kciuki za ciebie kochana
czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???
wiesz jeśli chodzi o staranka to wydaje mi się, ze to jest sprawa indywidualna,
jeżeli będzie wszystko z twoim organizmem dobrze, czyli bez zapaleń i będziesz czuła na siłach starać się po drugim @ to chyba nie ma przeciwwskazań,
aczkolwiek ja będąc po zabiegu i w trakcie pierwszego @ myślę, ze troszkę jeszcze poczekamy ze staraniami, raz że mam zapalenie, które trzeba wyleczyć, a dwa żeby organizm doszedł do siebie
Ale najważniejsze co ty czujesz i czego chcesz!!

Wróbelku olej teściową!! Jak ci nie pomaga przy dzieciątku to niech sobie da spokój ze swoimi komentarzami!! Ja zadziora jestem więc swojej mówię prosto z mostu co mnie drażni, wyżyję się i przynajmniej mi lepiej :)

Aguś, a mi w 12 tc robili przez jamę brzuszną usg, bo lekarz stwierdził ze powinno być już dzidziusia widać.
Daaa masz cudownego szczeniaczka :) Nic tylko się do niego przytulać :)

Haniu bardzo się cieszę, ze u lekarza ok i jesteście zdrowi :) Tak trzymać!!!

13X13 czyli epokę lodowcową polecasz :) Może się wybierzemy, bo bilety już mamy i czekają na nas :)
Kochana ty to tak zabiegana jesteś, ze nam padniesz w końcu, szanuj zdrówko bo już za niedługo trzeba będzie zwolnić :)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
cześć Agniesiu
aha, czyli masz kolejne usg około 19-22, bo jakbyś chciała inaczej to musiałabyś zapłacić
no to nic innego jak w Polsce :)
A kiedy miałaś I usg? Pytam, bo mi lekarz I zrobił dopiero w szpitalu w 12 tc

Witam dziewczyny moje kochane !

Carri - :-D:-D:-D

R już wczoraj wrócił i się pokłóciliśmy :sorry2: ale nieważne :-p

Moja mama dostała skierowanie do szpitala i tam ładnie porobili jej badania, okazało się, że ma zapalenie nerek... :shocked2::-( Dostała lekarstwa, mam nadzieje, że będzie dobrze, ale to ciężka, poważna choroba. Eh. Tak mi jej szkoda.

A co do teściowych to chyba do każdej można się przyczepić, ale to nienaturalne aż, że teściowa mówi, że ma inne plany :shocked2:
Zobaczymy jak będzie z moją, też ciężki przypadek, niby taka w porządku, ale co tam w jej głowie siedzi nigdy nie wiadomo. Dwulicowa. Kiedyś nawet obgadywała mnie paląc papierosa z moją przyjaciółką. Moja przyjaciółka była w ciężkim szkoku. I do tej pory nie wiemy o co w tym chodziło, bo przecież wiadomo, że przyjaciółka wszystko mi przekarze, ale może miała... ale to było dawno temu i mam nadzieję, że już nie ma miejsca ;-)

reklama
Ilonko ja szybko zrobilam test ciazowy i od razu pobieglam do lekarza.
Na pierwszym usg dopochwowym jeszcze nawet nie bylo widac bijacego serduszka...
Wizyty na samam poczatku o ile pamietam mialam trzy co poltora tygdodnia i lekarz dopochwowo sprawdzal czy wszystko jest dobrze.
Ja sadzilam,ze jak juz bedzie mozliwosc robienia usg przez powloki brzuszne to bede miala tak robione a tu sie okazalo,ze jak sobie nie zaplace to bede miala tylko dwa do konca ciazy...

Do góry