reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

teraz rozumiem
Ja też o ciąży wiedziałam od 3 tc, do lekarza nfz udało mi się dostać w 7tc i po 3 tygodniach miałam kolejną wizytę (11 tc), ale mój lekarz był na tyle durny, ze sądził, ze im mniej usg w ciąży tym lepiej i nawet na drugiej wizycie mi nie dał skierowania, więc moja kruszynkę zobaczyłam w 12 tc, gdy miałam krwawienia i trafiłam do szpitala, a okruszek już nie żył :(
Dlatego teraz szukam lekarza, który ma w swoim gabinecie usg i który będzie mi je robił na kazdej wizycie dla spokoju

reklama
mi też jest przykro, tym bardziej ze miałam dobre zdanie o tym lekarzu, bo wyleczył mnie z nadżerki i ufałam mu, dlatego nie biegałam na prywatne usg
jakbym wiedziała, ze nadaje się tylko do leczenia zapaleń to bym poszła do kogoś innego, ale mądry polak po szkodzie
ale jestem dobrej myśli, teraz muszę znaleźć dobrego nowego lekarza i ruszyć do przodu :)

Cześć Dziewczyny. Ja tylko chciałam zameldować, że żyję, ale mam tak dużo roboty w pracy, że nie wiem za co się chwycić. A będzie jeszcze więcej od poniedziałku :szok:

No i do tego ruszyły przygotowania do ślubu :-)

Postaram się odezwać w weekend.

Buziole dla wszystkich!

mi też jest przykro, tym bardziej ze miałam dobre zdanie o tym lekarzu, bo wyleczył mnie z nadżerki i ufałam mu, dlatego nie biegałam na prywatne usg
jakbym wiedziała, ze nadaje się tylko do leczenia zapaleń to bym poszła do kogoś innego, ale mądry polak po szkodzie
ale jestem dobrej myśli, teraz muszę znaleźć dobrego nowego lekarza i ruszyć do przodu :)
ja ci powiem, ze ja ufam mojemu ginowi i mialam robione usg co dwa tyg i leki i wszystko a i tak w 8tc bylo ok a w 10tc juz serce nie bilo... to nie jest niczyja wina i nie sadze, ze tu da sie cos zrobic...on sam mowil, zebym nic nie mowila znajomym az do 12 tc bo on by byl ostrozny...

wiesz Gosiu tu nie chodzi o to czyja to wina, bo i tak biegu wydarzeń nie da się zmienić, ale o to że lekarze powinni wcześniej mimo wszystko robić usg przynajmniej po to żeby określić dobre położenie pęcherzyka czy też ciąże pozamaciczną, a nie czekamy do końca 3 miesiąca bo i tak jak coś ma być to będzie ( takie podejście ma mój lekarz)
Sama z resztą napisałaś, ze usg miałaś co 2 tygodnie, ja w ogóle do 12 tc i to mnie boli

Ostatnia edycja:
Ilonko - to zmienia postac rzeczy... ja zrozumialam, ze mialas robione jedno wczesniej a drugie dopiero mialo byc w 12tc... to jasne, ze powinno byc kolo 6tc jak sie da bo juz mozna cos stwierdzic a tez wykluczyc pozamaciczna a przeciez z pozamaciczna to moze sie naprawde zle skonvczyc a jak jest szybko wykryta to i jajowod czasem uratuja... ale coz nfz tak nas traktuje i tym sie to konczy - zamiast zapobiegac to lecza co jest duzo drozsze...
trzymaj sie i niedlugo bedziemy sobie gratulowac II kresek - zobaczysz
ile lekarz kaze ci czekac do staranek?? i pewnie tez mialas lyzeczkowanie??

No to widzę,że nie tylko mój "nie zauważył" problemów z szyjką...tyle tylko,że ja mu mówiłam,że są bo w poprzedniej ciąży miałam zakładany szew.

A czy w tej ciąży założyli Ci szew lub pessar na szyjkę macicy? jeśli Twój gin z tym teraz zwleka to czym prędzej idz do takiego, który to zrobi.!
Mi w ciąży z córcią zakładali szew dwukrotnie...niestety za późno.
nie jeszcze nie mam założony o tym jeszcze nie rozmiawialiśmy ale narazie szyjka jest ok na usg genetycznym tez dr mówiła że jest prawidłowa , ale na kolejnej wizycie napewno o to zapytam, :angry: ale gin dmucha na zimno tak mówi

Cześć
witam nowe koleżanki, szkoda że po przejściach, zostańcie z nami, ty jest fajnie i mozna się wygadać
kiecka prawie skończona ale już nie mam siły bawić się z aparatem, jutro juz jedziemy bo mamy 300km na te chrzciny, jak wrócę to wstawię foto,
jakaś wymęczona jestem,
pozdrawiam i melduję się w poniedziałek
miłego wekendu papa
No to czekam na fotki i udanej imprezki

13x13 Mialam robione usg dopochwowe i lekarz stwierdzi grubosc w jamie macicy i jak to nie zniknie po miesiaczce na ktora czekam to znaczy ze zrobiono mi zle zabieg i cos jeszcze zostalo:(zalamalam sie znow dzis jak to uslyszalam:-(.Mam nadzieje ze to tylko zgrubienie przed @.Okaze sie jak pojde po @ na kontrolne usg:(jezeli nadal bedzie zgrubienie to ide znow do szpitala na kolejny zabieg:-:)-:)-:)-(
Bądź dobrej mysli. Może po USG okaże się że wszystko dobrze. Trzymam kciuki:tak::tak:

czy myslicie ze dwie @ wystarcza zeby rozpoczac satnistaranka??
no i ciekawe czy gin kaze mi jakies badania robic bo ostatnio nic nie wyszlo...???
mi po 2 @ gin dał zielone swiatełko. Więc chyba dwie @ wystarczą jeżeli wszystko jest w porządku.

Cześć Dziewczyny. Ja tylko chciałam zameldować, że żyję, ale mam tak dużo roboty w pracy, że nie wiem za co się chwycić. A będzie jeszcze więcej od poniedziałku :szok:

No i do tego ruszyły przygotowania do ślubu :-)

Postaram się odezwać w weekend.

Buziole dla wszystkich!
Asiu słońce wiedziałam że uda Wam się dogadać.:-):-):-):-):-) Wielkie Gratulacje:-D:-D:-D Przykro mi że tak Cie zawalili robotą. Czekamy jutro na Ciebie albo jeszcze dzis wieczorem,

Agatko u mnie juz jest dużo lepiej. Na długo do rodziców wyjeżdzasz???

Carri słońce a Ty gdzie jesteś???

Sonitka nie przejmuj się facetami. To inny gatunek.:tak::tak:

agnieszka0240 , mazia, koti81,AgaAj, Olcia, Agniesia82, kinguś,motylek, gosia,Nikki, wróbelek, selenko, syla, AgaIr,PAtiB, niusia,daa, GosiaLew i wszystkie niewymienione dziewczynki bardzo gorąco pozdrawiam i zycze miłego dnia

reklama
agnieszka 0240 U mnie byla ciaza wczesniejsza o 2 tygodnie ale jak liczono z miesiaczki to w 13 tc juz doktor robila usg przez brzuch zle ze nic nie bylo widac bo ciaza juz obumarla to zrobila dopochwowe.Ale mowila ze w 13tc juz widac ladnie powinno przez brzuszek.

Do góry