reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wrocilam od lekarza...
W ogole w nocy to tak mnie bolal brzuch ze spalam tylko godzinke...
Z dzidzia wszystko dobrze:)Lekarz powiedzial,ze stanowczo za malo pije i zalecil brac magnez...
No to super, że wszystko dobrze:-)

Śliczny brzunio, bo ślicznia Kinia w nim mieszka :tak::tak::-):-)
Dziękuje za komplement ;-);-)

A ja nie mogę się doczekać piątku, bo mam wizytę u gina, matko ciekawe co mi powie
Trzymam kciuki za wizytę. Ja tez idę do ginki w piątek.

reklama
Witam Was ponownie śledze na bieżonco co piszecie ale jest Was tyle że muszę powoli sobie poukładać które sa w ciąży które się starają a którę zaraz po stracie skarbów najdroższych .Dla wszystkich Aniołków(*)(*)(*),Dla świeżo upieczonych mamuś G R A T U L A C J E!!!!!!!!!!!!!!!! :-) .Przypomne mama dwóch Aniołków 19.04.2006(*) 6tydz 27.08.2007 17tydz. Obecnie mam cudnego synka ma8 miesięcy.ciąża była wysokiego ryzyka ale wszystko dobrze sie skączyło.Po ciężkich chwilach do każdego uśmiechnie się los,trzeba zacisnąc zęby i przeczekać nie jest łatwo dobrze o tym wiem.Mam pytanie czy któraś z was miała ciąże zaśniadową jak to się leczy?Właśnie się dowiedziała że u koleżanki stwierdzili ciązę zaśniadową leży w szpitalu.

Witam Was ponownie Mam pytanie czy któraś z was miała ciąże zaśniadową jak to się leczy?Właśnie się dowiedziała że u koleżanki stwierdzili ciązę zaśniadową leży w szpitalu.

Sikoreczka, a w którym tygodniu jest koleżanka???

Bo ja w necie znalazłam coś takiego:
"Ciaża zasniadowa- zamiast normalnego embrionu w macicy po zapłodnieniu rozwija sie zwyrodniala materia.Trofoblast,czyli warstwa komorek otaczajacych pechezyk ciazowy ulega przeksztalceniu w konglomeratjasnych,podobnych do tapioki pecherzyków,zamiast w zdrowe łozysko.Zapłodniona komórka jajowa pozbawiona wsparcia ze strony łozyska,wyrodnieje.Choroba ta ,zwana rowniez choroba trofoblastyczna badz zasniadem groniastym,prawdopodobnie wywolana jest przez zaburzania chromosomalne zapłodnionej komorki.Może byc rowniez czesciowa ciaza zasniadowa,podobnie jak w jej odmianie całkowitej(jak wyzej)wystepuje nieprawidłowy rozwój trofoblastu.Jednakze w czesciowej ciazy zasniadowej stwierdza sie obecnosc tkanek zarodka lub płodu."

agnieszka 0240 Super ze wszystko dobrze ja jutro odbieram wynik hist-pat i tak sie boje.

szczerze, to ja wczoraj odebrałam wyniki hist-pat i nie ma w nich nic poza opisem:
jajo płodowe częściowo uległe rozkładowi
tak więc Lenka nie spodziewaj się odpowiedzi na pytanie "dlaczego" bo tego badania hit-pat nie wyjaśniają

Kinguś to za twoją wizytę też trzymam kciuki :)

Sikoreczka25 cieszę się, ze masz doczekałaś się zdrowego bobaska, mam nadzieje ze wszystkie tego doczekamy, bardzo w to wierzę

ilonka 26 tak myslalam ze tak nic nie wyjdzie z tego wyniku moze jedynie wyjsc jak sa jakies komorki rakowe to wyjdzie a pozatym przyczyna obumarcia ciazy to napewno nie.W piatek ide na kontrol do lekarza i ciekawe co mi powie czy wszystko oki trzymajcie kciuki.

Czesc dziewczynki.
Ilonka 26 mam juz leczenie, tylko musze poczekac az minie okres poniewaz mam tabletki dopochwowe.
Wzielam juz jedna tabletke doustna.
druga mam zalecona po miesiaczce.
A potem seria tabletek dopochwowych i masc.
MAm nadzieje, ze pomoze.

reklama
Do góry