reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pusto tu się zrobiło....
Kinguś pewnie ze dobrze pobyć trochę na świeżym powietrzu. U mnie jest tak beznadziejnie że tylko leżeć przed telewizorem...

Nikki nie wątpię że pączki smaczniutkie:-p ja dziś robiłam łazanki -cały gar mi wyszedł więc na jutro mam gotowanie z głowy. S siedzi i pałaszuje co chwilkę.

Olu do jutra i Tobie również spokojnej nocy.

A gdzie się wszystkie dziewczyny podziały? spokojnie tu w długi weekend

reklama
Agatko, ja uwielbiam piec, ale się hamuję, bo równie mocno uwielbiam jeść... A łazanki z kapustą i pieczarkami.. mmmmm... uwielbiam po prostu!! Teraz już naprawdę uciekam!!

Olu jestem tylko nie miałam czasu.Obudziłam sie o 5:angry:rano potem o 8 poszłam spac i do 10:tak:.Z M bylismy na ryneczku i nakupowalismy czeresni ,brzoskwini i no troche tego mojego męża wykozystałam do dzwigania:sorry:.Niestety sama nie daje rady na raz tyle przytachac.Mąż to ze mnie sie smieje ze sie kulam i chodze troche jak kaczuszka:-D.Mówi ze czasam wolałby isc sam bo szybciej:laugh2:.No ale 15 kilo na + swoje daje.

Sonia szkoda ze jedna kreseczka trzymamy kciuki za nastepny cykl:tak:.

Kinu nie ma za co dziekowac ,polecam sie na przyszłasc.

Cos jeszcze miałam napisac ale jak zwylle ostatnio zapomniałam co:eek:.Powiem Wam ze w tej ciazy to mam straszna skleroze i jakas taka sie roztargniona zrobiłam:sorry:.

BUZIOLE dla Wszystkich z Naszej paczki:-).

Dobry wieczór Moje Kochane :)

Wydrukowałam dzisiaj swoją magisterkę - w 4 kopiach, każda po 140 stron, masakra - w poniedziałek niosę do oprawienia i idę zrobić zdjęcie dyplomowe :) Narazie mnie nie wypryszczyło okresowo więc może wyjdę na tych zdjęciach jak człowiek?? Co prawda do @ jeszcze tydzień ale jakoś jej nie czuję...ale fasolki też nie..
We wtorek chce złożyć już wszystko do dziekanatu i pozostaje czekać na 1 lipca i obronę :))) - niewiele zostało, 18 dni..

Z mężusiem szalejemy - ostatnie dwa dni to i rano i wieczorem :) Bosko :)

W poniedziałek mam wizytę u ginka, popołudniu i idę żebrać o skierowanie na badania hormonów, każę przy okazji zrobić sobie cytologię i czystość :) Jak szaleć to szaleć :)

Całuskuje Was wszystkie!:-):-):-)

Dobry wieczór :-):-):-)

Ja teraz 2 dni byłam na wsi i troszkę sobie odpoczęłam :-D:-D
Zmęczona jestem nie wiem czym, bo dzisiaj tylko leniuchowałam i podsypiałam :eek:

Sonitko doczytałam, że jednak jedna krecha... Może to i dobrze ze względu na tą cytomegalię, ale pewnie jakiś smuteczek jest.

Ja mam nadzieję, że u mnie nic nie będzie, bo mam ósemki do usunięcia i kilka zębów do leczenia :crazy::crazy:

Spadam spać. Od wczoraj ciągle zmęczona jestem, a tak naprawdę nic takiego nie robiłam... Wrrrr :confused2::confused2::confused2:

Całusy :tak::-D:-)

Dziewczynki nie chodzi o to, że smutno, że jedna krecha, bo nie chcę narażać dziecka w tej cytomelagii, która i tak pewnie by spowodowała poronienie, ale albo @ albo ciąża, a tu żadne z tego...

Już się cieszyłam, że mam regularne cykle a tu takie opóźnienie.

Teraz patrzę, że na majtkach mam takie lekkie plamienie, dziwne bo tak przed okresem nigdy nie mam, od razu jakaś lekka krewka się pojawia a to wygląda tak samo jak wtedy przy pierwszych oznakach poronienia :baffled:

Co za życie.

kinguś a przy którym cyklu Ci tabletki przepisano???
Ja poszłam do mojej ginki i powiedziałam, że szybko chce zajść w ciążę ona kazała mi mierzyć temp i obserwować śluz. Po miesiącu poszłam, że nie mam skoku temki, kazała zrobić podstawowe badania. Po 2 bezowulacyjnych cyklach stwierdzonych przez usg dostałam clo. W pierwszym cyklu ciąża bichemiczna a w trzecim udało się zajść ale na krótko. Później zabieg i zmiana ginki. Tam po piewrszym cyklu bezowulacyjnym dostałam metformax.

.
Kinguś pewnie ze dobrze pobyć trochę na świeżym powietrzu. U mnie jest tak beznadziejnie że tylko leżeć przed telewizorem...
Mam nadzieje, że jutro nie będzie padać bo na chrzest idziemy
Cos jeszcze miałam napisac ale jak zwylle ostatnio zapomniałam co:eek:.Powiem Wam ze w tej ciazy to mam straszna skleroze i jakas taka sie roztargniona zrobiłam:sorry:..
Ja też tak mam;-);-)

Ja teraz 2 dni byłam na wsi i troszkę sobie odpoczęłam :-D:-D
No to super.

Teraz patrzę, że na majtkach mam takie lekkie plamienie, dziwne bo tak przed okresem nigdy nie mam, od razu jakaś lekka krewka się pojawia a to wygląda tak samo jak wtedy przy pierwszych oznakach poronienia :baffled:
Przytulam mocno.

Nikki a ja uwielbiam gotować!!! pamiętam jak mówiłam że jeśli będę na L-4 w ciąży to chyba otworzę swoją knajpę!!! a tu się okazało że na jedzenie nie mogłam patrzeć -żadne!!! schudłam na początku 2kg bo tylko brzoskwinie jadłam!!! Boże jak mi brakuje tej kruszyny... serce pęka...

Motylku pewnie że wykorzystuj męża -zresztą mężczyzna musi czuć się silny i potrzebny -jego ego wtedy wzrasta:tak:

Przyszła mamusiu gratuluję skończenia pracy -podziwiam!!ja sie ze swoja tak guzdrałam że promotor sam do mnie zadzwonił i mówił żebym w końcu złożyła!!! będę trzymała kciuki za obronę -będę pamiętała tym bardziej że masz w tym terminie co mój S:)

Daaa tak to właśnie jest ze jak się odpoczywa to organizm się rozleniwia. Niestety im wyższe obroty tym bardziej chce się działać...

Sonita powinnaś więc dostać @ na dniach -szkoda ze się rozregulowało ale to może tylko w tym cyklu cos się przestawiło

Kinguś to niezła impreza sie szykuje:-p widzę że wszyscy balują w ten weekend

witajcie w ten ponury dzien
u nas problemy sie nie skonczyly
wczoraj mialam powtórke tesu z glukozy i wynik kiepski, w poniedzialek mam konsultacje z diabetologiem ale i tak zaraz męza wysyłam do apteki po glukometr i staram sie juz zacząc dietke. wiem ze to nie tragedia ale ile mozna znieśc...
do tego na KTG juz drugi raz dzidzia ma wysokie tętno czyli tachykardia. w poniedzialek bede o tym rozmawiac z moim ginem.

szyjka bardzo skrócona i miękka lezec jk najwiecej,ale wiecej niz ja leze sie chb juz nie da no chyba ze zrezygnuje ze wstawania do łazienki.

modle sie o zdórwko dla mojej dzidzi, mam dosyc bo wiecznie cos...

Kochana w takim razie przyłączam się do modlitwy:tak: trzymam cały czas kciuki, by wszystko było u Was w porządku:-)

Zrobiłam test, jedna kreska :cool:

Przykro mi, że jedna kreseczka na teście, ale jak sama piszesz to może lepiej...a jak dalej nie masz @ to powinnaś iść do lekarza...

Dziewczyny dziś u mnie od rana fajne słoneczko, więc mam dobry humor:-) choć troszkę mnie brzuch boli:wściekła/y:

reklama
Do góry