reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Antila - ja w zeszłym miesiącu miałam taką @, że zmieniałam pampersa co 2 godziny (urzywałam tych na noc). W nocy normalnie rzeźnia była;-) .W tym miesiacu 3 i 4 dnia też tak miałam. Dodatkowo @ trwała 10 dni (teraz mam juz 8) więc niestety niemoge Ci pomóc. Pewnie mozna to jakoś unormować (tabsami) ale ja stwierdziłam, że już i tak mam rozchwiany organizm... Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko chwilówka taka jest.

reklama
JoannA - wybacz jeśli Cię uraziłam swoją odpowiedzią. Naprawdę doskonale rozumiem jak to jest gdy organizm (czyt. macica) zaczyna żyć własnym życiem.. @ powinna mi się juz skończyć, a dzisiaj rano dostałam znowu bóli i zaczęło się lać...Mnie nachodza myśli, że ze mną coś niewporządku jest i dlatego to wszystko...Naprawdę rozumiem...

Czy zdarzyło Wam się kiedyś, że czułyście się samotne wśród znajomych? ... Miałyście uczucie, że to niejest wasze miejsce, a ci ludzie są obcy i nic ich nieobchodzą Wasze problemy... Coraz częściej myślę o Maleństwie i mam nadzieję, że jest przy mnie....

Dobranoc... Wesołych jajeczek

daga.p ja te| tak niestety coraz czsciej sie czuje ... mo|e to przej[ciowe:)
mam wyniki histopatologiczne ,ale nic tam ciekawego nie wyczytaBm ,natomiast wyników wymazu jeszcze nie mam .odbiore po switach |eby sie w swieta nie stresowac:)
tylko ,ze ja mam maly problem otoz:
jestem juz 22 dni po zabiegu i teoretycznie juz niedlugo powinien pojawic sie okres a ja sie BOJE ZE ZNOWU JESTEM W CIAZY ...
kochalismy sie ponad tydzien temu a zabezpieczeniem byl stosunek przerywany tylko mi sie po stosunku wydawalo ,ze cos niestety we mnie zostalo i teraz mam nudnosci lekkie ,i czuje sie identycznie jak w ciazy.wzdecia zyly i OGROMNE ILOSCI BIALEGO SLUZU ... az sobie czasami nie moge z nim poradzic.jestem tez taka rozpulchniona...
nie jestem typem panikary ani niczego sobie nigdy nie wmawialam ale zaczynam sie niepokoic.
niestety przeczytalam ze po poronieniu kobieta jest plodna.
co o tym myslicie???
po swietach ide z wynikami do lekarza ale do tego czasu chyba zrrobie TEST....

Daguś, Joasiu dzięki za odpowiedź:tak:
Platynowa spokojnie ja też niedawno miałam dużo śluzu, ból piersi itp a przedwczoraj przyszła @. Nie podejrzewałam ciąży, bo dr kazała nam zaczekać z przytulaniem do pierwszej miesiączki. Zobaczymy, co będzie dalej, bo ja zupełnie nie mam ochoty na "te sprawy".Myślę, że teścik tak profilaktycznie możesz zrobić tak dla świętego spokoju:tak: :happy:
Pozdrawiam Wszystkie bywalczynie tego wątku szczególne uściski dla AMK i Iki:-)

Witajcie.

Platynowa - to możliwe, że miałaś owulacje. Podobno zaraz po zabiegu bardzo łatwo zachodzi się w ciążę. Mogę Ci poradzić tylko jedno - zrób test (chociaż wynik może być nieprawdziwy z powodu hormonów buszujacych jeszcze w organiźmie). Może masz "tylko" pop*** hormony. Też mam mdłości już 2 miesiąc i śluz (ale jak się ostatnio dowiedziałam - stan zapalny). W lutym miałam jeszcze zawroty głowy - wszystko jak poprzednim razem. Okazało się, że to torbiel jajnika która zrobiła się po zabiegu. Jeśli jesteś w ciąży to masz takie same szanse na donoszenie jej jakbyś odczekała. Są lekarze którzy twierdzą, że najlepiej zachodzić zaraz po poronieniu bo organizm "pamięta" i robi wszystko żeby tym razem się udało. Trzymam kciuki (z uwagi na moje obecne hormonalno - okresowe przeboje życzę Ci jednak ciąży).

Ps. Teraz taki luzak jestem, a w lutym sama panikowałam i dziewczyny mnie pocieszały, że będzie dobrze;-) .

Jak tam jajeczka babeczki??? Ja dzisiaj takie śniadańsko wcięłam, że szok w trampendżach (przegląd lodówki był - tylko bigosu nieruszałam):tak:

Antila - zaglądaj do nas od czasu do czasu i daj znac jak żyjesz.

Cfcgirl - mam nadzieję, że dobrze się bawisz:-D

Toleczko, Madziu, M@rtuś - żyjecie???

AMK - jak tam u przyjaciół?

Anna, Ewa - jak tam święta mijają?

reklama
Do góry