reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam,
ja dzisiaj pierwszy dzień po dwutygodniowej przerwie wróciłam do pracy. Strasznie tego dużo się nawarstwiło.
W domku już wszystko znowu bardzo dobrze. Wracam powoli do siebie.
Pozdrowionka.

reklama
witam was dziewczynki :happy:
po świętach czuję sie bardziej zmeczona niż przed świetami :baffled: :baffled: jestem dzisiaj taka nie do zycia i nic mi się nie chce :no: :no: :no: :no:

Aniu - płqaszczyka sobie nie kupiłam :confused: a na weselu było całkiem sympatycznie :cool2: :cool2:

ika_s - dobrze że wszystko juz dobrze :happy: i dobrze że wracasz do zdrowia :happy:

Swięta i po świętach...
Witam Was Wszystkie;
Aniu - po pierwsze dobrze jest zrobić sobie przed szczepieniem badanie na obecność wirusa HPV. Ja to już mam za sobą - koszt pobrania materiału ( tak jak przy cytologii) 150 zł + wizyta. Ja mam wynik ujemny - czyli nie mam w sobie tego wirusa. Wzajemna lojalność moja i partnera = nie trzeba się szczepić :)
Kiedy już będę w ciąży .............?

Witajcie! :happy2:
Joasiu, o badaniach na obecność wirusa HPV to wiem. Pisałam o nich wcześciej (170zł).
Cieszę się bardzo, że Twój wynik wyszedł ujemny. Z tego co zrozumiałam, to chcesz się szczepić ... :eek::confused: Też o tym myślę ... coraz częściej.
Mam nadzieję, że otrzymamy niebawem zielone światełko na dzidzię! :happy: Bądź dzielna! Kiedy idziesz do lekarza? Ile kazał Tobie czekać?
Pozdrawiam
Ania

Ika s strasznie się cieszę, że już lepiej:tak:
Ja też myślałam o szczepieniu, tylko nie wiem jak to się ma do starań trzeba przyjąć trzy dawki 0-2-6 miesięcy i myślę, że wtedy lepiej nie zachodzić w ciążę, bo kolejnej dawki pewnie w ciąży nie można przyjąć:confused:
Dziewczynki napiszcie proszę czy po zabiegu trzeba powtarzać bhcg.Jeżeli tak to po jakim czasie:confused:

Ika_s - fajnie, że u ciebie juz ok.

Antila - faktycznie wszystkie szczepienia należy w ciąży wstrzymać.

Tolka - cieszę się, że wesele się udało...Po świetach zawsze zostaje uczucie zmęczenie(przynajmniej u mnie). Pewnie to żarcie....;-)

Jutro do pracy...Ech jak mi sie niechce

witam was z rana!
..a ja dziś mam wolne,he..he! też mi się czasem niechce do pracy..jak mi budzik zadzwoni o 4.50,!! No i jutro mi tak zadzwoni...
Tez uważam że szczepienia w ciąży-to zły pomysł!niepowino się szczepić w ciąży,ani na krótko przed....
Dziś jadę z teściową do lek.,zrobię pranie-bo juz sie trochę uzbierało...
A mi cos niedobrze dzisiaj...zbliża się @,więc pewnie dlatego (dziś już 31dc),a cycoszki-bolą!!
Miłego dnia wszystkim życzę!!!!powinien być lepszy..no..napewno pogoda!
Buziaczki!!pa!pa!

Cześć Dziewczyny! :happy2:
Szkoda, że te Święta takie krótkie ... :rolleyes: Dziś znów w pracy ... :dull: ale jakoś zleciało. Po świętach czuję się bardziej zmęczona, niż przez zwykły dzień... uff ... :baffled:
O szczepionce myślałam, ale to na pewno nie w ciąży ani tuż przed. Chciałabym się zaszczepić w przyszłości.
Uważam, że te niespełna dwa tysiące, to nie tak dużo w porównaniu z ewentualnym leczeniem. :oo2: Nie mogłam bym sobie chyba tego wybaczyć, gdybym w przyszłości zachorowała, a miała wcześniej możliwość zapobiegnięcia chorobie...

daga.p. - co do systemu naszej Służby Zdrowia ... to szkoda gadać. :wściekła/y: Zdecydowana większość liczy na łapówki.:crazy:
Ika_s - cieszę się, że wszystko wraca do normy. :-D
tolka23 - ja idę teraz w sobotę na wesele, a w niedziele na urodziny szwagierki. :rofl::-D:rofl:
muffy, cfcgirl, AMK - gdzie się podziewacie dziewczyny?

Miłego dnia dziewczyny!
:cool:
Pozdrawiam

Aniu;
na razie wstrzymuję się ze szczepieniem - jestem wierna mojemu partnerowi i mam nadzieję, że on także mi taki pozostanie. Jest już po przejściach także teraz potrafi docenić co dobre i czego w życiu pragnie :)
Mój gin kazał mi czekać 2 mies. po zabiegu - u mnie jest już ponad 2 a ja dalej nie jestem....
Kolejna wizyta już tuż tuż - czekam na niesiączkę, robię w 5 -7 dnia cyklu badanie prolaktyny i usg (poza tym cytomegalia) i zapewne ponownie dostanę leki obniżające wysoki poziom prolaktyny.
Ewciu - ja też mam dzisiaj wolne - przynajmniej w teorii - pranie, sprzątanie itp.. :)
W piątek znowu mam wyjazd do wtorku - także znowu na chwilę zniknę...
Dagunia jak tam w pracy? Jakoś tam przetrwałaś?
Antila - ja nie robiłam po zabiegu bety. Myślę,że dopiero przy następnej ciąży - niechaj to już nastąpi .....PLIZ PLIZ PLIZ..

reklama
No i mam te wyniki. Podejrzewają zaśniad groniasty.Musiałam natychmiast zrobić bhcg i rtg klatki piersiowej. Byłam u mojej doktor czekamy na wyniki i potem ewentualnie konsultacja u ginekologa-onkologa:no:

Do góry