reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witajckie kobietki w tak piękny dzionek :-)

Do lipca minie raz, dwa...nawet się nie obejrzysz. Czas tak szybko leci, że sama często jestem w szoku:szok: :-) Najważniejsze, żebyś była zdrowa.

AMK - w sumie masz racje zleci raz, dwa..... zdrowie jest najważniejsze :tak:

wczoraj miałam troszeczkę doła :-( im więcej myślałam o tym co Mi gin powiedział tym bardziej byłam przekonana że coś Mi jest poważniejszego i dlatego lekarz kazał Nam tyle czekać a potem okaże się że napewno nie będe mogła mieć dziecka :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

reklama
Witam,
Dzień zapowiada się rzeczywiście pięknie. Biorę się dziś za kończenie sprzątania przedświątecznego powolutku. Wieczorem na 19-tą idę do lekarza ginek.-immunologa. Trochę jeszcze wcześnie (2 tyg. od zabiegu), ale zobaczymy, co mi powie. Nie mogłam się już doczekać. Zresztą też i nie wiedziałam kiedy powinnam się tam udać. Może zleci jakies badania i powie, co dalej. Może się nie załamię po tej wizycie.
Tolka23- pewnie i ja najwcześniej rozpocznę starania lipiec/sierpień. Tak bym chciała, ale nie mam jeszcze wyników hist-pat., no i nie wiem jak moje hormonki,aż się boję sprawdzić. Mam dość dziwną temperaturkę 37,6 - do 37,8. To normalne? Czy znowu się gdzieś przeziębiłam-dramat!!! Serdecznie, cieplutko Was pozdrawiam.

Hej babeczki.

Ja za wizytę razem z USG płacę 80 zł.

Ika_s - trzymam kciuki.

AMK - wiem, że sama też pewnie bym narzekała gdyby mnie to niespotkało...Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...Wesołych Swiąt i dobrej zabawy.

Toluś - moe lekarz chce dmuchać na zimne...II grupa w cytologii to normalka. Podobno zdecydowana większość kobiet ją ma:-)

Aph - dzieki za słowa otuchy.

Ania - rok zaczął się fatalnie. Dowiedziałam się właśnie, że moja mama ma guzka w piersi... Dałam mu jedno Kinderbueno:-) ...Na świeta chodzimy do teściów odkąd zmarła moja babcia 1,5 roku temu. Wcześniej do niej jeździliśmy na Wielkanoc.

Madzia - ja mam tego bobaska na pulpicie, a włąściwie kilka bobasków...

U nas słoneczko świeci dość mocno tylko niemiły wiaterek (a raczej wiatrzysko)

Muffy , cfcgirl - duże cmoki

byłam dziś na zakupach i opkupiłam się że hoho ;-) ;-) ale jeszcze przydałby Mi się płaszczyk muszę z mężem porozmawiać może jutro sobie kupię :tak: :cool2: a Wy jak opkupiłyście się na święta ??
kupiłam sobie fajną bluzeczkę i torebkę :elvis: :elvis:

Daga - wiem właśnie że większość ma II :cool2:

WITAM WSZYSTKIE BABECZKI!!
Z tą 2grupą cytologii to macie racjię,większość kobiet ją ma..,więc jest ok.....Dziś robiłam zakupy spożywcze...,bo butki kupiłam sobie w zeszłym tyg.jak miałam parę dni wolnych,..no i fajną bluzeczke,..i też przydał by mi się jeszcze płaszczyk..
Dziś kończyłam sprzątanko w domku..(jutro do pracy..),w sobotę coś upiekę...zrobię królika na Wielkanoc,tylko szkoda że niebędę go jadła w niedzielę(bo też pracuję),ale jakoś to będzie...,za to obie mamusie będą u nas na śniadaniu i obiedzie ..beze mnie...
Dziś juz u mnie 25 dc,i od paru dni cycuszki bolą że hej!...,no i pewnie pomalutku zbliża się @....
Jakbyśmy się już nie słyszały...to życzę wam WSZYSTKIM Wesołych Świąt!! ..i nie przesadzajcie z jajkami,,..hi..hi!
buziaczki dla wszystkich!!Pa!pa!

Witajcie Babki ( Wielkanocne heh):szok: :-D

No tak, Wy na zakupki a ja to raczej nie... bo nie ma za bardzo sensu kupować tonę łaszków na ciążę , ale i tak jest :cool: :rofl2:
Ale... kupiłam sobie na święta taką sliczną sukienkę w kwiatuszki - M mówi, że w moim stylu;-) :happy2: łapana pod biustem i w ogóle bez rękawów
Pamiętam jak kilka tygodni temu byłam z koleżanką na zakupach i widziałyśmy w witrynie fajniutką koszulę w kwiatuszki..... z daleka w kwiatuszki.... i pomyślałam, że musze ją kupić (jestem krótkowidzem :))) Podchodzimy bliżej... bliżej ... a tam czaszki :szok: Ania do dziś to wspomina :laugh2: :laugh2: :shocked2: Taka byłam napalona a tu bach.
Nic nie mam do rockowych ciuszków ale ich po prostu nie noszę :crazy:

Trzymajcie się Dziewczynki, napałniajcie porządnie brzuszki i tyle
Pa

Dagmarka ja też mam na pulpicie Dzidziusia :biggrin2:

Hej kobitki.

Za oknem pogoda pod psem...Mój małżonek biedny się napalił na grilla w świeta a tu d... Podobno całe świeta ma lać:confused2:

Madzia - ja tez jestem śleporek...Mam domowe okularki ze szkłami sprzed 4 lat. Przedwczoraj wsiadam w samochodzik i jadę sobie spokojnie do pracy. Pada deszczyk a ja się zaczynam zastanawiać co te wycieraczki tak dziadosko wodę mi zbierają. Włączyłam najszybsze i nic...Więc wyzywam, że znowu trzeba do kiesy sięgnąć i je wymienić...Dopiero w pracy sie zorientowałam, że to przez okulary;-)... hehehehheehheehe ...
Ale to i tak nic bo zdarzyło mi się jechać do Koniecpola (40 km) do pracy bez okularów... Jak juz dojeżdżałam na miejsce przychodziło olśnienie co się stało z tą przednią szybą...

Ewa - ja też na dzisiaj przewidziałam sprzatanie... Boshe jak ja tego nielubię...

Odebrałam dziś wyniki cytologii i jest II grupa (jupi - bo kilka latek temu miałam III) i oczywiście stan zapalny...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: ..Niedojdę do łady z podwoziem. Jak @ przyszła normalnie to się jakieś inne dziadostwo przypałętało...

Witajcie,
ja wczoraj byłam u ginekologa-immunologa i niestety, tak jak się spodziewałam za 130 złotych porada, że mam 3 miesiące poczekać i ewentualnie usg potem zrobić. Zero jakichkolwiek innych rad i zero zainteresowania rozhisteryzowaną (w jej mniemaniu pacjentką- no bo przecież nic się nie stało). Bardzo chciałam usłyszeć, co robić, bo przecież mam niedoczynność tarczycy, rozchwiane hormony, może coś jeszcze się z tym wiąże? Jakie mam porobić badania- nawet przecież prywatnie? Nic z tych rzeczy. Podejście, że tak się zdarza i już.
Czy kobieta naprawdę musi przejść przez kilka poronień, żeby ewentualnie szukać pomocy?

Chyba się wezmę dzisiaj za dalsze spzątanko, żeby sie odstresować. Ja mam na pulpicie mojego 1,5 rocznego kotka. Na bobaski chyba narazie nie mam siły. Poza tym mój Kajetanek jest drugą moją miłością. Chyba tylko on daje mi się przytulać i całować do woli. Wzięłam go w 3 tygodniu jego życia i od tego czasu wymusza na mnie noszenie i przytulanie, reaguje też na słowa:"daj dziobka"- daje, a czasem jak ma ochotę to i nawet bez zachęty. Także polecam kotki-świetnie rozładowuą emocje i stres. Przynajmniej mój. Pomaga w smutkach.

malutki, 4-tygodniowy, koci szkrab

oraz obecnie, rozpuszczony do nienormalnści kocur

Pozrowionka

reklama
hejka kobiecinki :-D :-D
sprzątanko mam już za sobą :tak: :tak: jeszcze tylko poodkurzać i bedzie :cool: :cool2:
a Ja się biorę za robienie sałatki ;-) musze mężowi spodnie sktucić ale Mi się nie chce :confused: :dry: mam lenia dzisiaj bo taka pogoda do d....

Ika_s - co do pupilków to Ja raczej preferuje psiaczki ;-) jak już się przeprowadzimy do swojego domku to kupuje sobie yorka :tak: :tak:

daga - nie martw się nie jesteś sama :angry: :angry:

Madzia - gratuluje świetnego zakupu ;-) ;-) ;-) ;-)

Ewunia - to napewno obiawy zbliżającej się @

Do góry