reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wróbelku, ja używam Pampersów, innych szczerze mówiąc nie próbowałam. Pamiętam jednak jak moja mama chodziła na patronarze to mówiła, że jednak Pampersy są najlepsze. Zresztą przy mojej siostrze też próbowała innych pieluch i też Pampersy wygrały, tyle, że to było 8 lat temu. Co do kosmetyków to i moja mama i położna w szkole rodzenia mówiła, że bardzo dużo dzieci ma uczulenie na Johnosona. Polecały za to Bambino, koleżanki używają Nivea i też są zadowolone. A ja używam Oilatum do kąpieli i wtedy nie trzeba już niczym więcej malucha myć i smarować. Chociaż mój ma dość suchą skórkę i pani doktor kazała jeszcze kupić krem Oilatum i go dodatkowo kremować. Do pupki używam Penaten (chyba akurat to wyrób Johnosona), póki co nie ma odparzeń, na odparzenia bardzo dobry jest Sudocrem.

A teraz idę spać. Dobranoc.

reklama
Odnośnie jeszcze kosmetyków. Moja siostra ma córkę z atopowym zapaleniem skóry i próbowałyśmy różnych kosmetyków. u niej akurat sprawdził się emolium i oilan To, że Johnson uczula to wiem, a nie ma chyba nic gorszego dla dziecka niż oliwka właśnie z Johnsona bo zapycha pory u dziecka. Moja koleżanka na początku kupowała ciekła parafinę w aptece i smarowała tym synka. A sudocrem można też używać nie tylko na odparzenia, jako krem też do pupci.
Pieluchy jednorazowe przez te kilka lat to też ewoluwały. Właśnie ten wkład rumiankowy co ostatnio pampers wprowadził to zaczął uczulać niektóre dzieciaczki.
To dobranoc

wróbelku jeśli moge ci cos doradzic...kup huggies new bprn 2-5 kg, pampersy tez sa dobre. Wiki nosi każde pieluszli z rynku i o ile zmieniasz wystarczajaco czesto i kremujesz malucha to powinny byc dobre

z kosmetykami nie ma co przesadzać, nie kupuj serii tych samych kosmetyków bo jak 1 uczuli to musisz wywalic wszystkie

ja od urodzin do dzis uzywam mydła oilatum dla wiki...na wszystkie płyny, mydła innych firm ma uczulenie...balsam do ciała nivea od czasu do czasu i zakupiłam jak wiki miała 2 mies dopiero...wczesniej wystaczyło tylko mydełko

jeśli chodzi o kremy na odparzenia to uzywałam wielu, nivea jest ok, bepanten (ten łagodzi tez stany zapalne na brodwakach i nie musisz go zmywac przed karmieniem)

nie ma sensu przesadzac z kosmetykami zwłaszcza w pierwszych miesiacach życia

WRÓBELKU -własnie dzis z siostrą rozmawiałam na ten temat i powiedziała ze pieluszki najlepsze to pampers(najbardziej chłonne)pytałam sie o huggies i powiedziała ze to jedno wielkie g...o:no:.Wiec ja kupie pampersy i poradziła mi tez zebym sie zaopatrzyła w zwykły linomag bo najlepszy na ewentualna łuszczaca sie skure maluszka.

Zmieniajac temat to moje malenstwo:-)

Załączniki

• Brzuch.jpg
    Brzuch.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 43
Witam dziewczynki,
Motylek, ależ masz piękny brzuszek!!!

Co do kosmetyków to ja mam wypróbowane wiele ale najbardziej do suchekj skóry polecam emulsje oilatum i krem też oilatum.
Pieluchy u nas tylko pampersy się sprawdziły na bellę miał uczulenie a huggies ble

reklama
Do góry