reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Alicja ja tez Ci coś polecę... juz kidys dawałam ten przepis:-)

przepis od prawdziwego Włocha :zawstydzona/y:

ja uwielbiam tą potrawę:

Skład:

- makaron (ja lubię Świderki do tego ale to w sumie wedle uznania, może być również taki jak na lasagne)
- 2 średnie bakłażany
- ser zółty
- pomidory w puszcze (polecam krojone)

Najpierw kroimy bakłażany w plastry (grubość ok 5 mm) Jesli bakłażany są stare nalezy obrac je wczesniej ze skórki bo pózniej ona robi się twarda. Podsmazamy plasterki na patelni na oleju (dosyc duzo oleju schodzi bo one chłoną go strasznie). I tyle z bakłażankami.
Sos: robi się go na patelni coś ala do spaghetti. Ja zawsze podsmażam najpierw cebulkę z czosnkiem dodaje pozniej pomidorki i przyprawiam do smaku wszystkim czym sie da. Na pewno pieprz sól oregano.

Makaron gotujemy aldente... bo pozniej w piekarnik wkładamy :) co by się tam nie "rozgotował"

i teraz jak juz mamy wszystko gotowe robimy tak:
W naczyniu żaroodpornym ukladamy warstwami:
- makaron
- sos
- baklazany
- plastry sers żółtego

i znowy makaron, itd...

to wszystko wkładam do piekarnika na jakies 30 min... przede wszystki musi roztopić się serek żółty.

Do sosu można dodac mięsko... np mielone jesli ktoś lubi :)

smacznego

jak cos zbyt chaotycznie to pisac a wytłumaczę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i nie bic jak nie będzie smakowało:p
 
reklama
Do góry