U mnie w Łodzi nie ma:-(
w Kaliszu też nie ma
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie w Łodzi nie ma:-(
To prawda:-)
Ja też muszę zaraz robić obiadek mężusiowi:-)
kochana tego to nie wiem, z tego co czytalam to jest wiele przyczyn pustego jaja, niusi@ miala najpierw puste jajo a drugą ciąze biochemiczną, teraz dopiero lekarz zlecił jej badania. kiedys znalazlam taka stronke o przycynach pustego jaja,poszukaj w necie.ale tez bez paniki.
progesteron jest potrzebny zeby zarodek sie zagnieździł i rozwijał.
Dobra kochane uciekam powoli
Dziewczyny miłego popołudnia Wam życzę i dużo słońca i uśmiechu :-)
Papapapa
Co do rocznika to mój M jest z 83 a ja 84 i to końcówka
Co do ciąży biochemicznej - musiałabym przeszukać neta , ale powiem wam co ginek powiedział - dobrze że tak się stało bo przy podziale komórek wkradł sie jakiś błąd i takie dziecko nie mogło by egzystować. Zrobiłam test 2 dni przed @ i zaraz pognałam do lekarza ( prywatnie ) zrobiła usg i powiedziała że nic nie widzi , ale jest za wczesnie i mam przyjść za 2 tyg, ale gdybym zaczęła plamić to do szpitala ( wzięłam pokazać jej test ) no i za 2 dni - równo w termin @ - plamienie - szpital - potem przez 2 tygodnie co 2 dni USG- nic , nic , znowu nic i tak to się skończyło - za 10 dni kontrolne USG - na którym było widać ... nic ...
tak na szybko znalazłam taki kawałek
Ciąża obumarła na b. wczesnym etapie vs puste jajo płodowe, ciąża biochemiczna
Niektóre ciąże kończą się na bardzo wczesnym etapie. Takim, który nie pozwala “zobaczyć”, czy “zarejestrować” zarodka za pomocą jakiegokolwiek urządzenia, obecnie stosowanej techniki. Najszybciej możliwość “potwierdzenia” ciąży daje badanie hormonu HCG, na nim bazują tzw. “testy ciążowe”, domowe, na które nanosi się trochę moczu. Dużo dokładniejsze są wyniki osiągane za pomocą testów z krwi.
Puste jajo płodowe - patologia ciąży określana tym terminem polega na niewytworzeniu się struktur płodowych w rozwijającej się ciąży. Istnieją natomiast tkanki, z których rozwijają się błony płodowe oraz takie, które mogłyby rozwinąć się w łożysko. Taka ciąża trwa zwykle tylko kilka, kilkanaście tygodni, gdyż brak w niej najistotniejszego składnika.
Ciąża biochemiczna – stwierdzeniem tym posługujemy się w przypadku, kiedy próba ciążowa wypada dodatnio i bardzo wcześnie dochodzi do poronienia, co uniemożliwia rozpoznanie istnienia ciąży badaniem ginekologicznym lub badaniem USG.
Dla tych rodziców, dla których życie zaczyna się od poczęcia, usłyszenie w takim przypadku, że nie było żadnego dziecka, o jakim dziecku my w ogóle mówimy? może przynieść kolejne cierpienie. Dla nich życie się zaczęło i bardzo szybko się skończyło. Będą też takie pacjentki, dla których brak widocznego zarodka będzie swoistym pocieszeniem (nie mam kogo opłakiwać, płaczę, bo straciłam marzenia, ale nie kogoś bliskiego). Z drugiej strony bez poczęcia i kilku pierwszych faz życia zarodkowego, “samo z siebie” nie doszłoby do takiej sytuacji. Bezpiecznie jest tu używać sformułowania ciąża obumarła na b. wczesnym etapie.
Z forum.gazeta.pl/poronienie: Chwilami podnosi mnie to na duchu - to PUSTE jajo - znaczy, że nie było zarodka, nie było dziecka, które straciliśmy - a może było jeszcze takie malutkie, że po prostu nie było go widać?... Nigdy się tego nie dowiem.
Do góry ↑ Wersja do druku
ze stronki Poronienie - informacje dla Ciebie
Dobra kochane uciekam powoli
Dziewczyny miłego popołudnia Wam życzę i dużo słońca i uśmiechu :-)
Papapapa