Alicja1985
Fanka BB :)
ciekawe jak tam Mircia z Adriankiem :-)))))
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
madzia możesz mi napisać namiar na tego lekarza , ale do tego co ja chodziłam to też jest jednym z lepszych w łodzi. nie wiem co mam sama robić odbieram w czwartek wyniki i muszę się na coś zdecydować ale jak mam iść znowu do jakiegoś palanta to szał mnie ogarnia.Karola połowa sukcesu to dobry lekarz, jak chcesz to dam ci namiary na mojego ale sporo slyszałam ze bardzo dobry jest też Sieroszewski;-)
Agniesia weź też nóz widelec i kubek, to bedzie krótki pobyt, następnego dnia po zabiegu jak bedzie ok to rano do domku
wiola napisz mi czy staraliście się po 2 @ czy po dwóch miesiącach. ja miałam zabieg 6marca a 27 kwietnia lecimy z mężem do egiptu i tam byśmy chcieli się zacząć starać ale nie wiem czy to nie za wcześnie, już też w sumie miną dwa miesiące a jeśli chodzi o drugą ciążę to słyszałam że lekarz od początku daje leki na podtrzymanie ale tylko dla tego żeby dmuchać na zimne.
Masz rację Alutka. Ja się pocieszam tym, że miałam puste jajo płodowe więc tak jakby dzidzia w ogóle nie urosła.
to chyba zależy od organizmu ja po narkozie wogóle nie wymiotowałam pojechałam do domu po zabiegu po godzinie i się najadłam tyle ile było mi potrzebne. ale każdy organizm inaczej reagujeJa pamiętam,że po zabiegu byłam baaardzo głodna bo zabieg miałam kolo 13 i od rana bez jedzenia a po znów nie moznabyło jeść bo po narkozie się wymiotuje
U mnie dziewczynki nie bylo nic widać na USG ( 5 tc) pomimo ze macica powiększona i Beta HCG pokazywało co innego, dlatego podejrzewali pozamaciczną, jak mnie wypisali ze szpitala i stwierdzili ze wszystko jest ok i ze to wczesna ciąza dlatego nic nie widac to poronilam:-(
madzia możesz mi napisać namiar na tego lekarza , ale do tego co ja chodziłam to też jest jednym z lepszych w łodzi. nie wiem co mam sama robić odbieram w czwartek wyniki i muszę się na coś zdecydować ale jak mam iść znowu do jakiegoś palanta to szał mnie ogarnia.
u mnie nie było serduszka, to też jakby nie było chyba dzidziusia, no tej wersji musze się trzymać, bo inaczej to rozpacz, a tak to jakoś to może będzie
ja właśnie tak zrobię pójdę teraz do lekarza po odebraniu wyników i przed samym wyjazdem jeżeli powie że tak to zaczniemy działać a jeżeli powie że nie to się chyba załamę bo tylko to teraz trzyma mnie na duchu.Karola ja myślę, że to troszkę za wsześnie:-( ja poroniłam 10 grudnia i dopiero teraz zaczynam starania. Wczoraj właśnie lekarz dal nam zielone światło.
Musisz porozmawiać z lekarzem, przede wszystkim musi Ci zrobić USG i sprawdzić czy wszystko się wygoiło ładnie, wiesz grubość endo jest ważna.
Poza tym są różne szkoły mówiące o tym kiedy można znow się starać. Ale najcześciej jednak pada odpowiedź 3 miesiące przynajmniej.mChociaż ja kiedyś czytałam, że jak już jest po pierwszej miesiączce to można się starać bo skoro okres wrócił to znaczy, że endo już jest ok.