reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie tak jest,jak piszecie,ze jedne dbaja o siebie i nic,inne pija pala i maja zdrowe dzieci.
Ja urodziłam synka w 2003r. A cały rok 2002 przepracowałam za grnicą przy zbiorze pomarańczy mandarynek itd. Pracowałam do 8miesiaca,bo potem to juz wiadomo nie dałam rady.
Ciągle podrozowałam,autokarem nawet po 20godz. Nic mi niebyło,wysmienicie sie czułam. I dzidzius zdrowy sie urodził bez zadnych problemow.
W teraz w 2007 jak uznalismy z mezem ze czas na kolejne dziecko to nic z tego. I oszczędzałam sie i autem zadnych ciezkich prac,wypoczynek i normalne życie,a i tak sie nie udało. A chuchałam na siebie jak tylko moglam, w 7tc.poroniłam.

reklama
niby tak, tylko ja jestem na tym etapie, że szukam, zastanwiam się i wściekam się i od początku. chciałabym żeby był już maj

Do głowy by mi wtedy nie przyszło ze cos moze sie stac,wiadomo człowiek młody to i troche głupi,wszystkie badania robiłam na bierząco,bylam pod kontrolą lekarska wtedy może nie tak jak trzeba ale co miesiąc półtora do lekarza zajrzałam.
Teraz do tej ciąży przygotowałam sie wzorowo,wszystkie badania aktualne,żadnych przeciwskazań,no wszystko jak trzeba a niewyszło. Świat jest bardzo nie sprawiedliwy.

ja też usłyszałam że jak zajdę w następną ciążę to będę brała leki na podtrzymanie bo poroniłam i że od razu da mi zwolnienie lekarskie ja idę do innego lekarza bo tego mam już dość najgorzej mnie wkurzyło to że plamiłam w 6 tygodniu a ten palant dał mi luteinę i wysłał do domu a teraz kogo kogokolwiek pytam to jak dziewczyna plamiła to od razu została w szpitalu tym bardziej że u mnie to raczej nie było plamienie tylko krwawienie ale teraz już jestem mądrzejsza i nie dam sobie wciskać kitów.
tak to jest z tymi lekarzami mimo tego że chodzimy prywatnie to oni i tak mają to gdzieś.

Witam Was dziewczynki w ten pochmurny dzionek:*

Ja już po pracy, nauczyciele to mają fajnie:-D

Przykro mi, że do naszych aniołków dołączyły kolejne maluszki, zapalam dla nich światełko(*):-(

reklama
a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz: jak sie przytować do tego zabiegu, tzn: czy powinnam użyć maszynki i kremu do golenia?

Do góry