reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ok dziewczynki zmykam do domu
lece dzisiaj do weterynarza(wytryniarza jak mówił mój znajomy)
i do urzedu miasta

reklama
Strasznie mi net coś muli i mi wcieło posta :wściekła/y::angry::no: z opisem kreacji Gosi :-D

Dobra pewnie to znak że cały dzień siedzę na BB i już czas póki co na mnie.

Sylwia trzymajcie się kochani!
Buziam wszystkie... do wieczorka

Danula w tamtym poście co mi zjadło.. dziękowałam za Twą prezentację i mówiłam ze jeszcze dla Was zaświeci słoneczko!

Aguś, ja też myślałam, że to Twoja ślubna kiecka. A to dla Gosi, bardzo ładniutka.

Danula, witaj. Najważniejsze to zrobić badania, nie tylko genetyczne, ale też na tarczycę (nie tylko tsh, ale też bardziej szczegółowe), prolaktynę (najlepiej z testem po godzinie) i przeciwciała antyfosfolipidowe. To są takie podstawowe badania, które zazwyczaj zlecają. Ja dwa razy straciłam dzidzię, pierwszy raz nie zdążyłam zobaczyć serduszka i zarodka nie było widać, drugi raz widziałam serduszko, które tydzień później już nie biło... Obie straty były między 6 a 8 tygodniem ciąży. Okazało się, że niby wszystko jest w porządku, prolaktynę miałam 3 razy robioną i w była w normie, dopiero jak miałam ją robioną z testem po godzinie to mi za dużo wzrosła i wyszła mi hiperprolaktynemia czynnościowa. Niby to na tamte przypadki wpływu nie miało, ale leki dostałam. Mam nadzieję, że Tobie też się uda niedługo zajść w ciążę i szczęśliwie donosić dzidzię, chociaż strach będzie Ci towarzyszył już do końca.

Sonita, za 28dni się później płaci, ale nie są to duże pieniądze i myślę, że mimo wszystko warto. Tam masz takie poradniki jak się obserwować i co co oznacza. Dodatkowo możesz prosić o pomoc w interpretacji eksperta. Na początku nie jest łatwo, ale potem człowiek się wprawia i mierzenie tempki i obserwacje śluzu wchodzą w krew.

Hejka!!
Jestem nadal 2 w 1. Nie miałam czasu wcześniej odpisać, ale teraz nadrabiam:-)

Aga Irl, wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń, szcześcia w miłości, i oczywiście zdrowego synusia!!!!

Edytko, pieknie masz w mieszkanku, naprawdę strasznie mi się podoba!!!:tak::-)

Danula, witaj wśród nas...przykro mi, że i Tobie się to przydarzyło, ale cóż, najważniejsze, ze masz dobrego lekarza!!!

Sylwia, a Ty szybciutko wracaj do zdrowia!!!:tak:

Pixelko, piekny brzusio, dużo zdrówka dla Wikuni!!!!:tak::-)

Aga Aj, śliczna sukienka:-)

Ola, tylko Ty przypadkiem nie daj się zaszczepić:-D

A ja zaraz idę przesadzać kwiatki, a potem chcę umyć ścianę w sypialni, może w końcu coś się na poważnie ruszy, bo dzisiaj w nocy to miałam nawet bolesny skurcz, a w pachwinach rano tak mnie rwało, jakbym całą noc byka ujeżdżała:-D Już nawet mężuś mnie żałuje, ze tak mnie te bóle w nocy łapia, przez to zasnełam dzisiaj dopiero o 7 rano, a całą noc oczy jak 5 zł....​

reklama
hej dziewczynki, witam Was wszystkie gorąco. Przepraszam że się nie odzywałam ale dopiero od tygodnia w miarę się czuje po tej cesarce. Chcę Wam podziękować za to że mnie wspierałyście wszystkie przez całą moją ciżę, i wysłuchiwałyście wszystkich OHÓW i ACHÓW, szczególnie Tobie Edytko-Słodziutka. Wiem że może wydaje się Wam to nierealne ale jestem pewna że skoro mo się udało, to i Wam wszystkim dziewczynki uda się dojść do wymaronego celu wcześniej czy później, wiem że łatwo mi teraz mówić ale wiem, poprostu czuje że tak będzie.
Zdjęć nie umiem wstawić także mam nadzieje że mi napiszecie jak to zrobić.

Do góry