reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej,
przyjmij życzenia babo kochana
od drugiej baby z samego rana
niech ten rok cały będzie radosny
trzymaj się babo! byle do wiosny
My już w domku.Chałupa (oprócz kibla) na błysk,pościel zmieniona,żarówka w pokoju wymieniona,ciekawe co tu za impreza była:-p
I kwiatki nawet dostałam:szok:
Tylko lodówka pusta,dobrze,że wzięłam od mamy,chleb,ser i masło:baffled:
Pokręciłam się troche po domu ,pół kanapki na siedząco w kuchni(!) zjadłam,wszystko boli jak diabli.Leżę grzecznie.
Całą noc nie spałam.O 5.30 chłop do pracy poszedł, to 3 minuty później "gdzie tata poszedł?" i koniec spania.
Moje rozbrykane u babci moje dziecko jest nieznośne,pyskate i uparte jak osioł:szok: Ktoś widział mojego grzecznego synka:confused:
Po długiej dyskusji poszedł z babcią na spacer.Bez jedzenia,ale nie to nie,ja go prosić nie będę:baffled:
Muszę ostre zasady wprowadzić,bo zwariujemy:angry:
A chłop do roboty jedzie.Wieczorem zakupy zrobi i mam nadzieję torbę mi przyniesie,bo się spakować jednak muszę.
Sprawdzałam w karcie z ciąży z M, 36,4 tyg. była szyjka zgładzona,rozwarcie na 1,5 i fałszywy alarm na porodówce(po macaniu na porodówce czop odszedł).I w takim stanie prawie miesiąc jeszcze i już potem nie leżałam.No to,ten tydzień muszę wytrzymać w takim razie.:sorry2:
Cała noc nie zmrużyłam oka,schizy ma straszne:zawstydzona/y:
U rodziców kaszel mnie łapał i ciężko oddychało (ale nie bardzo źle).Ten kaszel to myślałam,że po chorobie został.A tu przyjechałam do domku bez dywanów itp. i oddycham jak nad morzem.Czyli jednak to było astmatyczne.Tyle,że ja od 4 lat lekarstw nie biorę,przedtem wiele lat nie miałam prawdziwego ataku i nie wiedziałam,że ten kaszel to "to".Kilka razy doraźnie wzięłam coś rozkurczowego,ale nie pomagało,a to widocznie za mało.I bardzo się boję,że dziecko było niedotlenione.A nawet chwilowe niedotlenienie to wiecie...:zawstydzona/y:
Ja się tak źle nie czułam i za bardzo nie przejmowałam tych pokaszliwaniem.Nie chciałam biegac po lekarzach przez tą szyjkę,a widać powinnam.
Jeżeli to przez moją głupotę coś sie stanie to nie wiem:no:
No to posmęciłam.
Milej niedzieli.Pa.

reklama
I cos do poczytania na poprawę humoru:
ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN

Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU?

Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?

Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ.

Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ

DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU?

Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA

Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY

Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych

miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt

rytmicznego pokrzykiwania.

7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA

Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI

1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?

Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne.

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA.

Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.

Wspomnienia tych, którzy przeżyli.

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI.

Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A

TWOJĄ PARTNERKĄ

Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH.

Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE?

Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY?

Telekonferencja z udziałem ś
więtego Mikołaja

Nie doczytałam wszystkiego co tam u Was:zawstydzona/y: ale mam nadzieję,że więcej wieści dobrych niż złych.
Słodziutka,dzięki za pamięć.
Sylwia,trzymam kciuki.Wiem,że Ci ciężko leżeć,ale dasz radę.U mnie na liczniku już ponad 4 miesiące leżenia:dry:
Buziaki dla wszystkich bez wyjątku.

Gabi fajne te warsztaty dla mężczyzn:-D.... napewno by im się przydały:tak:

Super że jesteś już w domku, co u siebie to u siebie.... ale fakt że dzieci po pobycie u dziadków potrafią byc nieznośne.... moja córcia też po wakacjach lub feriach musi być w domu doprowadzana do pionu bo jest nieznośna..... ale po paru dniach wszystko wraca do normy.....

Andzi 6 miesiąc????? jak ten czas szybciutko leci.... pamiętam ten strach, czas kiedy znikałaś i pojawiałaś się ..... a teraz Madzia bryka w brzuszku i mamusia spokojniejsza..... buziaczki

chyba czas na robienie obiadku......

Piękny brzusio:-)..... narazie jest wysoko ułożony, może mi się wydaje bo ja miałam okrągłą piłeczkę równiutko z przodu..... ale teraz w końcu widać że ktosik malutki tam mieszka:-D

hej kobietki
nie nadrobie zaleglosci
zycze wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

ja dostalam od maojego A spodnie ciazowe czarne ktore mozna podwijac i upinac na rybaczki z H&M...buty czarne sportowe ze skory zamszowej na rzemy z NEXTA i 2 fajne bluzeczki z mioejscem na rosnacy brzuszek a SASHY:):):)

ja dzis na 5 miesiac wskoczylam:) ale sie ciesze
pozdrawiam bardzo serdecznie i uciekam :):):) milego dnia

Pixellko śicznie wyglądasz. Teraz już widać wyraźną różnice.......... Ja chciałam wstawić zdjęcia mojego brzucholka, ale niestety coś mi dzisiaj komputer odmawia posłuszeństwa.

Gabi tylko spokojnie, synuś się u babci "rozbestwił", ale to normalne ponoć jest. Kilka dni i szok minie i odzyskasz swojego grzecznego synka!!!!!! Trzymam kciuki

A u mnie dzisiaj tak wszystko w biegu. Wstałam przed 7 zrobiłam pranie 2 razy i wywiesiłam na balkon, bo była ładna pogoda (teraz się rozpadało i musiałam ściągnąć i rozwiesić je po raz drugi tym razem w domciu), posprzątałam, pozmywałam, w biegu przyjęłam 3 kwiatki, zrobiłam obiad, chciała upiec rogaliki, ale moja mama ma lenia i mi nie pomogła, a ja nie znam sekretnego przepisu, pies mi uciekł pokompać się w rowie melioracyjnym wiec zabrałam go nad jezioro żeby wypłukał się z mułu, ale i tak się wytarzał w piachu, a ja nie mam juz siły go ciągnąć pod prysznic, i tak ogłonie to chyba już wszystko Teraz się uczę troszkę i mam już wszystkiego dosyć!!!!!!!!

reklama
Witam ;) jak wam mija dzień kobiet? Ja aby nie siedzieć sama (mój chlopak jest obecnie w Sheffield) i jakoś przeżyć ten dzień wybralam się z kuzynkami do kina i troche odżylam, ale po powrocie do domu znowu mam doła bo plamienie nadal mi przypomina o całym koszmarze:zawstydzona/y:

[*] 02.07.08,
[*] 22.03.09

Do góry