reklama
agi28
a życie toczy się dalej
Słodziutka misiaczku jestem ale nie popiszę bo mężuś wrócił i obowiązki małżeńskie czekaja ...
Carri to w takim razie czekam na Ciebie jutro. Dobranoc Pani
Koti to jeszcze tyllko 2 dni, ale Ci fajnie. Najbardziej podobał mi sie kaloryferek od carri dla Ciebie
Agatko witam Cię wsród Aniołkowych Mamusiek. Ja tez mam na imie Agata, to jestesmy juz dwie:-):-) Kochana zostań z nami, tutaj wszystko jest łatwiejsze. Tule cie mocno do serduszka, bo niestety az za dobrze wiem jak się czujesz.
Wszystkim Wam życzę miłego wieczorku.;-);-);-)
Carri to w takim razie czekam na Ciebie jutro. Dobranoc Pani
Koti to jeszcze tyllko 2 dni, ale Ci fajnie. Najbardziej podobał mi sie kaloryferek od carri dla Ciebie
Agatko witam Cię wsród Aniołkowych Mamusiek. Ja tez mam na imie Agata, to jestesmy juz dwie:-):-) Kochana zostań z nami, tutaj wszystko jest łatwiejsze. Tule cie mocno do serduszka, bo niestety az za dobrze wiem jak się czujesz.
Wszystkim Wam życzę miłego wieczorku.;-);-);-)
Hanka3450
MIKOŁAJ[*]02-01-2009 41tc
Nie wiem czy jeszcze potzrebujesz inforamcji, ale jeśli tak to służę pomocą bo my pochowaliśmy naszego Mikołaja. Wysłałam Ci numer gg bo tutaj za Wami nie nadążam i mogłabym przegapić Twój postHej dziewczyny. Dziś dostałam telefon z zakladu pogrzebowego. Dzwonili i mówili żebym odebrała akt zgonu mojej dzidzi i żebym przyszła z tym do nich zakupic trumienke. Czy któraś z Was chowała swojego Aniołka. Zdziwiłam się że sami dzwonią i mówią. Ja nie wiem jak to się odbywa. Czy z księdzem czy tylko hades do grobu rodzinnego. I ile to może kosztować bo ja bez pracy a męża nie ma...
Chce pochować maleństwo jeśli jest taka możliwość ale czy mi wystawi szpital akt zgonu skoro to był tak wczesny etap ciąży???
slodziutka_e
Fanka BB :)
Witam się wieczorowo
Maja cieszę się że jesteś.. Ciebie dziś mi szczególnie brakowało.. (słodkości hehehe) I też zazdroszczę kaloryferku
Aneglko(Asiu) jak ząbek? chyba ciut lepiej.
Szafirku wybaczone MASZ! Jutro będziemy pić a co!
Agatko(Agi) buziaczki misiaczku rudzielcowy.. tylko nie baluj z M za dlugo ;-)
Haniu nocna cieszę się że jesteś..
Maja cieszę się że jesteś.. Ciebie dziś mi szczególnie brakowało.. (słodkości hehehe) I też zazdroszczę kaloryferku
Szafirku wybaczone MASZ! Jutro będziemy pić a co!
Agatko(Agi) buziaczki misiaczku rudzielcowy.. tylko nie baluj z M za dlugo ;-)
Haniu nocna cieszę się że jesteś..
Hanka3450
MIKOŁAJ[*]02-01-2009 41tc
Nie wiem czy procedury są różne w różnych miastach, ale my z tym co wystawił szpital szliśmy do usc. I to nie zastępowało aktu zgonu a bez aktu zgonu ZUS nie wypłaca zasiłku pogrzebowego. Przynajmniej tak nas poinformowano.Agusia musisz iść do szpitala gdzie poroniłaś i tam wystawią Ci akt urodzenia martwego dziecka (to zastępuje akt zgonu). Z tym idziesz do zakładu pogrzebowego i jak nie chcesz załatwiać wszystkiego to zakład pogrzebowy to za Ciebie załatwi łącznie z odebraniem dziecka. Z pewnych względów lepiej żebyś pożyczyła pieniądze i pokryła sama koszty pogrzebu potem w Zusie załatwisz zasiłek pogrzebowy.
Z zakładu pogrzebowego dostaniesz kartkę z informacją dla księdza i możesz go wziąść lub nie to już od Ciebie zależy.
Możesz też zgłosić do urzędu i nadać imię (jak nie znasz płci to zgłaszasz taką jaką chciałaś żeby to dzieciątko było).
Jeśli masz jakieś pytania to pisz na maila,
7 miesięcy temu pochowałam swoje maleństwo, było co prawda trochę starsze, ale to ta sama procedura.
Jestem tu nowa. Trafiłam tu dlatego, że czytałam Wasz wątek o mamach po 40 i tam jedna z Was zapraszała na ten wątek.
Zaczęłam Was czytać i trafiłam na ten post.
Wiem, że pomagając Ci w ten sposób wszystko do mnie znowu wróci, ale nie mogę Ci nie pomóc, bo wiem jaka to jest tragedia.
Witam pozostałe obecne i przyszłe mamusie
angelka123
i tylko nadzieja......
Witam się wieczorowo
Lepiej ale zrobilismy sobie z D. po drineczku z colą i cytrynką i zaczyna znów boleć
angelka123
i tylko nadzieja......
nie idz, mialysmy swietować Twoją oddalającą się wolność ;-)dziewczynki lece pranko wstawic...pozna godzina no ale coz jak sie pozno wraca ....
reklama
slodziutka_e
Fanka BB :)
To i ja kochane przywitam się i pożegnam
Buziam wszystkie
Szczególnie jeszcze raz dzisiaj Kasię.. Szafirka. Wiesz kochana co chcę Ci życzyć!!!
Dobrej nocki Wam życze.
Buziam wszystkie
Szczególnie jeszcze raz dzisiaj Kasię.. Szafirka. Wiesz kochana co chcę Ci życzyć!!!
Dobrej nocki Wam życze.