reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
i jestem na chwile M spi bo zapewne bedzie siedzial do 3

anesto wszystko ok i dzidzius jest zdrowy

syla fajnie ze juz jestescie w domciu

a ja w poniedzialek do pracy wrrrr i zapewene nie bedzie czasu na pogaduszki z Wami

Skąd się biorą pewnie nie wiadomo do końca... Wyczytałam, że przy PCO może w ciąży pojawić się nietolerancja glukozy. A część kobiet (nie pamiętam jaka) z cukrzycę w ciąży ok 10-15 lat później zapada na cukrzycę więc warto kontrolować:)

marlenko no jeszcze 14 nie ma,zdjecie dzidzia mam ale nie mam jak wrzucic na kompa bo aparatu tu nie mam.Malusio widac na nim,taka roznica tylko,ze buziunie juz taka wyrazniejsza,jak dzidzius ma:-)

Anesto, fakt, że późnoe się dowiedziałaś, a nie miałaś wcześniej robionego cukru po obciążeniu, bo ja na czczo też miałam w normie dopiero po obciążeniu 50 g glukozy wyszło, ze coś jest nie tak, i ginek zlecił mi obciążenie 75 g i wtedy była już pewność że mam cukrzycę, ale u mnie zakończyło sie to narazie dietką i nie muszę brać insuliny.

Cukrzyca ciążowa bierze się stąd, że trzustka w ciąży czasami źle wytwarza hormony( insulinę) i cukier zbyt długo utrzymuje się we krwi, a to jest niebezpieczne i dla nas i dla dziecka.

Marta, Sylwia leżała w szpitalu z krwawieniem, a Selenka miała chyba o ile się nie mylę amniopunkcję i też była w szpitalu, a do tego nasza Kasiek była w szpitalu, taki dziwny był ten tydzień.....

reklama
ojej a Syla ktory to tydzien juz? Selenka ma wyniki moze? z Kasia to juz wiem.Na szczescie dobrze sie skonczyly te wypady do szpitala tak?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry