reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny.
Widzę, że tu również smutno.
Miroslava - to napewno pomylka, musi być dobrze.Trzymam kciuki!
Witam nowe dziewczyny i bardzo mi przykro, że musiałyście tu dołączyć.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące kobietki.powodzenia.
Ja też nie umiem zrozumiec dlaczego to wszystko się dzieje, wokół mnie koleżanki w ciąży, przyjaciółka, między jej a moją ciążą były dwa tygodnie różnicy.Chcę cieszyć się jej radością, ale to takie trudne :-( ciągle sobie pwtarzam, że ja też będę mamą, ale i tak bardzo tęsknię za moim Aniołkiem. Ach... nie będę dokładać moich smutków.
Trzymajcie się dziewczynki.

reklama
Miroslava - wiem,że to są straszne nerwy,ale człowiek jest istotą omylną,a jak jeszcze trafisz na kogoś,kto jest niekompetentny w swej dziedzinie,to wtedy należy się skonsultować z innym specjalistą...wierzymy,że gość się będzie znał na rzeczy...moje przejścia i diagnozy lekarzy można by bylo opisać w książce i niezła "komedia" by z tego wyszła...dziewczyny mają rację - jak możesz jedź to sprawdzić jak najszybciej...jeśli nie,to poczekaj do poniedziałku...i myśl pozytywnie...mojej koleżance powiedzieli,że poroniła,a jej się odkleiło łożysko...i dobrze,że poczekała z decyzją o zabiegu...WSZYSTKIE jesteśmy dobrej myśli i trzymamy kciuki,żeby było dobrze...
Cyprysiowa - niby kobieta zna swoje ciało,ale czasem to "ciało" potrafi zrobic niezłą niespodziankę:-)i tego się trzymajmy...
mbieg - znam ten ból...chciałam się ostatnio spotkać z moją dobrą przyjaciółką i jak się dowiedziałam,że ona jest po raz drugi w ciąży...odeszła mi ochota...cieszę się jej szczęściem,ale wiesz jak się wtedy można poczuć...jakoś ostatnio unikam koleżanek z dziećmi...mój Dzidziuś miałby 4,5 roku...:blink:
gosia1985 - my się chyba nie znamy...witaj
netula - bardzo mi przykro,że Ciebie też to spotkało...bądź dzielna...
jezyk - trzymam kciuki
pozdrawiam Was wszystkie...i życzę spokojnego weekendu...buziaki

Mnie też jest dzisiaj brdzo smutna, a zarazem cieszę się szczęściem mojej przyjaciółki... W sobotę urodziła córeczkę, jesteśmy ze sobą bardzo zżyte. Tak się złożyło, że jednocześnie zaszłyśmy w ciążę. Tylko Ania donosiła, my w połowie ciąży musieliśmy pożegnać naszego synka. Kiedy trzymałam dzisiaj Darię na rękach łzy nie chciały przestać lecieć... Przypominałam sobie obraz naszego Dominiczka w inkubatorze... Był niewiele mniejszy...

Dzień dobry wszystkim!!!
Bardzo dawno nie zaglądałam do was:zawstydzona/y:
a dziś jakoś tak mnie naszło!

Może na początek co u mnie:
ogólnie to ciągle chodzę po lekarzach i próbujemy wyjaśniać co się stało
że Kacperek zachorował.
Na razie nikt nie potrafi mi nic sensownego powiedzieć. 2 kwietnia mam wizytę w szpitalu w którym miałam cc i zobaczymy co mi powiedzą.
A moja gin z IMID stwierdziła że jeśli chcemy po okresie ochronnym znów się starać to żebym już brała kwas foliowy i ogólnie bardzo się obserwować kazała.:-)
kwas już mam:-)

Ja tylko szybkie dzien dobry!
Mam dziś mase rzeczy do załatwienia, miedzy innymi z siosrta tworzymy dla niej prezentacje na doktorat, mezusiowi buty chce kupic-dał sie przekupic romantycznym wieczorniem:) bo generalnie nie cierpi zakupów-jak kazdy facet chyba. Lubie dni kiedy jestem zajęta-wtedy nie myślę o tym jak jestem nieszczęsćilwa.

Miłego dnia babeczki!

Mika...słonko, bądź dobrej mysli, to napewno pomyłka jakiegoś niedouczonego idioty:crazy:, tak jak dziewczyny piszą musi być 100% pewność. Wielokorotnie spotkałam się z opinią,że wtedy gdy nie ma świeżej krwi a brazowe plamienia jest dobrze:tak:. Przytulam i trzymam kciuki, bedzie dobrze:tak::tak:.

Miroslava;
Powinnaś teraz brać progesteron czyli np. duphaston. A tak w ogole to kiedyś słyszałam w radio, że jakiś ginekolog konował usunął 7 - mies. ciążę ponieważ nie wiedział, że jest to ciąża tylko coś innego :szok: Nie ma co się sugerować opinią jakiegoś dupka... Musi być dobrze..
berbelek;
smutno mi z Twojego powodu :-( ale i Ty również niedlugo Będziesz tulić swojego Maluszka w ramionach... a dlaczego właściwie tak się stało z Twoim Synkem? ustalono przyczynę? jest to ważne aby następnym razem uniknąć takiego bólu...

:-)Witam dziewczynki!
Wlasnie zezarlo mi posta :baffled::szok::wściekła/y:

Ale w skrocie jeszcze raz!

Dlaczegotak, to chyba jednak dobrze, ze Mlody dokazuje :laugh2:

Miroslava! Trzymaj sie i pisz co u Ciebie! Modle sie za Ciebie i Twoje malenstwo

Batonik! Wlasnie, ze jestes bardzo dzielna!!!!!!!! :tak:

Joas, fajnie, ze sie pojawilicie razem z Mateuszkiem-leniuszkiem :-)

Berbelku! Rozumiem... Moja najblizsza kolezanka rodzi za miesiac. Wczoraj byla ostatni dzien w pracy.... Przytulam

Mbieg! Ciebie tez mocno, mocno sciskam

Muffy, dzieki za wskazowki co do Karty! Dziala !
I polecam pozostalym paniom :-D ktore chcialyby sobie cykl posprawdzac.
elektroniczne programy

CO U CIEBIE?????
Jezyk, a u Ciebie???? Tez mam tescik w zapasie, moze Ci wyslac????;-)

Bo grudniowkom watek zalozyla ubiegloroczna grudniowka, a nikt sie jeszcze nie wpisal!!!!!
Elajza :-), 28dni jest fajny ale ja sknerus jestem i nie lubie placic.

Cyprysiowa :-) A @ przyszla? Chociaz u mnie tez tak bylo w pierszym cyklu staranek po ...:-(. Tak sie nakrecilam, ze mialam wszystkie mozliwe objawy ciazowe wiec zrobilam 2 testy ...:no: a @ bezczelnie sie spoznila 5 dni :baffled:.
Ale nic sie nie martw, bedziemy obstawiac nastepny miesiac :-).

Sloneczne buziaki dla pozostalych pan :-)

reklama
Hej,ja też na chwilkę,bo dziecko mi się rozchorowało:wściekła/y:
Mirka i jak tam? Trzymamy kciuki.Nie rozumiem,jak to chcieli od razu zabieg:szok: U mnie "diagnozowanie" trwało 3 tyg.,5 usg.kilka razy beta:zawstydzona/y:
Cyprysiowa,to idź do tego kina,co mąż obiecał i potem do roboty:tak:
Agula,witaj:-D Zawsze tu do nas możesz zajrzeć,jak Ci troszkę smutno.Chyba Maggie kiedyś ładnie napisała,że tu są babki,które straciły dziecko,ale nie straciły nadziei i tego się trzymajmy:tak: Kwasik łykaj i dawaj znać
Berbelku trzymaj się.
Reszcie "niewymienionej" również buziaki.Spadam.Paaaaaa.

aha,aha Jeżyku,Muffy,nie róbcie sobie jaj,tylko piszcie co i jak ???

Do góry