reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kingus ja dostałam po 28 dniach :-) więc u ciebie @ jest juz bliziutko....teraz to kochana @ a potem bedzie wstrętny małpiszon a kysz !!!!

reklama
Kingus, zobaczysz szybko zleci ... jeszcze 1-2 cykle i bedziesz testować z dziewczynami :-)
a swoją droga moja siostra zrobiła dzis test 27dc 9 dni po wszczepieniu jajeczek i wyszła jej I :-( jutro jedzie na bete ale mówi, ze raczej szansy nie ma ....trzymajcie kciuki....

Wróbelku bardzo się cieszę i gratuluję.

Witam i przytulam nowe koleżanki, które straciły swoje maleństwa. Katrin przykro mi, że Ty też znowu przez to przechodzisz.

A mnie dla odmiany od 2 dni bolą końcówki kości udowych, chyba tam gdzie się łączą z miednicą. Chyba miednica się poszerza. Ach wiecie ogólnie mam mega lenia, nic mi się nie chce. Jeszcze niektóre rady, że powinnam się dużo ruszać, łatwo mówić. Nie mam zamiaru się przemęczać, po tym co przeszłam wolę dmuchać na zimne. Powoli informujemy znajomych, bo jak nas odwiedzają to już nie da się ukryć, ale ogólnie jeszcze się nie chwalimy.

Hej,ja na minutkę jak zwykle.
Katrin,przykro mi bardzo:-(
Wróbelku,gratuluję.
Ech w jednym poście,takie życie:sorry2:
JA wysprzątałam cała chałupkę.
Ale ogólnie siły mało,ciąża z trzylatkiem u boku to nie taka prosta sprawa.

Jutro idę do gina,jak wiadomo już się boję.Chociaż dzidzia kopie.Ale jest jeszcze milion rzeczy,które mi do łba przychodzą.:baffled:
Buziaki.Trzymajcie się.Papa.:blink:

also...u mnie wie moja mama i tata i siostra i dwie kolezanki...a teściowie jak z dzidziusiem bedzie dobrze dowiedza sie dopiero w połowie grudnia...albo w wigilię...u mnie w 12tc pewnie nic jeszcze nie zobaczą...bo mnie tez do tej pory nie zobaczą hihihii
a doskwiera mi dzis przeokropna zgaga...udało sie upolować zupe jarzynkową za 3 zł i jestem pełna i szcześliwa...

Ostatnia edycja:
Pixella, a u mnie z rodziny to nikt nie wie. Już dwa razy się za wcześnie cieszyli, więc na razie im nie mówimy. Chcemy powiedzieć dopiero po kolejnym usg, które mam 18 listopada, to już będzie wtedy 14,5 tygodnia.

also u mnie w rodzinie jeszcze nikt sie nie cieszy...wiedza bo mama pracuje w szpitalu i mnie zapisuje do gina i na wizyty szybciej niz normalnie bym się dostala rzecz jasna...była ze mna podczas ciężkich chwil i wie jak to w zyciu bywa... kolezanki wiedza bo sa mi bardzo bliskie, trzymaja kciuki i kibicuja mi...jesna z nich jest po poronieniu w 12tc a rok potem zaszła w ciaze i ma Julke w wieku mojej Wiki...widujemy sie codziennie więc ciężko ukryć było jak ciągle sie obżeram a potem jęcze, że mi niedobrze....hihihi

reklama
witajcie,
mam pytanie do wszystkich mamus które byly na długim zwolnieniu w ciązy (ja jestm od początku)
czy faktycznie zus wypłaca 100% wynagrodzenia?? wiem ze na zwolnieniu moge byc 182 dni, potem moge isc na zasilek rehabilitacyjny, gdzie taki wniosek dostac, skladam go ja czy kadrowa?? czy zus moze mi go odmówic??

Do góry