reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moja droga Ptaszynko ! Ja nie śpie już od 7 :00 tyle że mój luby miał dzisiaj na 8:30 więc postanowiłam zrobić śniadanko , bo jak idzie wcześniej to mi sie nie chce ;-)
wypiliśmy poranną kawke i poszedł pa pa. Wczoraj byłam na lodach , miał być jeden , ale były takie pyszne mniam i zrobiły się dwa :zawstydzona/y:

Miłego dnia ! jaka piękna pogoda dziś ! ;-)

reklama
witam się i ja!
dlaczegotak u was ładna pogoda?..a umnie była wczoraj..dziś kropi deszczyk od rana:-(..
No własnie,a gdzie batonik?mam nadzieję że to ciążana 100%..Odezwij się kochana:tak:!
Dzis tak patrze na suwaczek ...a tu 10 dni do końca..:szok: 4 tego mam wizytę,(mój pierwszy termin z OM )zobaczymy co i jak..
A...co do mojej "randki"sobotniej ..to było b.fajnie..Alex u babci,byliśmy w kinie na "Pokuta".bo na Lejdis juz nie było miejsc..Pan koło mnie tak sie nudził i ziewał,..że śmialismy sie z nego..później lody w McDonaldzie..wspólnu prysznic..i zasnęłam jak niemowlę:-)..I wtedy byłam tylko 2 razy siusiu w nocy..Spalismy do 9tej (w niedzielę)..
Potrzebne mi to było..a teraz to niewiem kiedy gdzies wyjdziemy,czy wyśpie się ..
Pozdrawiam was wszystkie..miłego dnia!!

Ewcia - to była taka przenośnia literacka :-D Chociaż przez chmury przedziera się słonko ...
Szybkiego rozpakunku życzę !

Witam sie i ja dziewczynki mialam wczoraj wieczorem zajzec ale juz po gosciach nie
mialam sil i poszlam spac :-) i dzis jest o wiele lepiej :-) jak wstalam to glowa wcale mnie nie
bolala a teraz zaczyna mnie mulic zas ta glowa :-( ja przez nia oszaleje :-( .
Ide sie pouczyc troche testow na prawo jazdy bo mam egzamin a nic nie umiem
a przez ta ciaze nie umiem sie zupelnie na niczym skupic :-(

Dobra zabieram sie za sprzątanie , ale tak mi się nie chce że wam mówię ! Zrobie dzisiaj na obiad gyros , tzatziki i opiekane ziemniaczki , bo zupełnie nie mam pomysłu , a taki obiad w 30 minut szybko i smacznie ! Jeśli wczesniej nie usnę na stojąco :-D

Cześć babeczki:-)

Dorotko ...humorek lepszy? i tak ma być!:tak: zajmij się testami, to Ci dobrze zrobi....mdłości..to znaczy,ze z maluszkiem wszystko ok i rośnie:tak::-)

Dlaczegotak...witam w klubie, to chyba przez tą pogodę człowiek jest taki ospały, bardzo spadło u nas ciśnienie...można spytac jak robisz gyrosa?

Ptaszynko.. udanego szkolenia:-)

POzdrawiam wszystkie panienki:-):-)

Cześć dziewczyny!:-D
Korzystam z chwili i włączam BB.:happy2: Niestety nie nadrobię zaległości:-(, ale często o Was myślę i pamiętam.:yes:
Chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, że u nas wszystko się pozytywnie układa. Chodzimy już na spacerki i nawet się wysypiamy w nocy.
Ściskam Was mocno!
Buziaki

Aguś - gyros na szybko robisz tak : bierzesz mięcho które lubisz ( kurak , wiepszoszek , mućka ) kroisz na cieniusie paseczki , wkładasz do miseczki zalewasz oliwą z oliwek ( lub olejem ) dajesz przyprawy ( może byc specjalna gyros lub papryka ostra i słodka , pieprz , czosnek , czomber , rozmaryn, szczypta soli i cukru ) i kupe czosnku świerzego jak nie lubisz to mniej , ale jak sie gotuje to część mocy czosnku ucieka. Jak masz czas to zostawiasz na 1 h w lodówce a jak nie to na patenię , podsmażasz zalewasz odrobinką wody i dusisz , jak miecho zmieknie podkrecasz gaz na maxa i podsmażasz tak żeby było przyrumienione . Ja podaję z pieczonymi ziemniakam i tzatzikami ( ogórek , czosnek , sól , pieprz, serek bieluch lub specjalny jogurt grecki) Mniam ! jeśli wybierzesz kuraka , a zamiast ziemniaków frytki to zrobienie obiadu zajmie ok 20 minut.

Hej,ale produkujecie,a ja nie mam czasu:zawstydzona/y:
Dorotko,najzupełniej normalne są wszystkie Twoje obawy.Dziewczyny dobrze piszą,a mm nie porównuj,naprawdę każda ciąża jest inna.Ja myślę,ze w przyszłym tyg. możesz spoko iść na usg.Ja byłam za każdym razem dzień po terminie @ i potem kazał za 10 dni przyjść.Jak się tak bardzo denerwujesz,to sobie zrób bhcg w odstępie 48 godz.,powinno się więcej niż podwoić.
Oj nie pamiętam co jeszcze.
Mi zimno,znowu mnie choróbsko bierze(tfu tfu tfu).Jutro będę wiedziała kiedy operacja.
Ika i Daga-trzymam kciuki za ten dzień:-)
Tolka-za serducho dzidzi.
I za resztę też trzymam w każdej sprawie.Papapapa.

reklama
Hej dziewczynki!!
Dorotko - tak jak mówi Gabi zrób sobie z trzy razy bHCG co 48 godz. i jak zobaczysz ze rośnie to się uspokoisz przynajmniej do czasu I wizyty. I tylko sie nie denerwuj (wiem, wiem łatwo się mówi...) Ciesz się fasolką!!!! SUperrrrr!!!
Dlaczegotak - ja taki gyros robiłam w sobotę :-) i robię go bardzo podobnie i dużo tzatziki do tego a jak nie chce mi się robić ziemniaczków to ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Mniam, mniam:-)

A gdzie Batonik??

pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie!!!!!!!!

Do góry