reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,
Dołączam się do forum 🥹 to była moja pierwsza i tak długo wyczekiwana ciąża. Przyznaję, ze w momencie ciągłych starań myślałam ze jak juz sie zajdzie to z górki i jakże się zdziwiłam. Radość trwała krótko. W czwartek dostałam wyrok odklejenie kosmówki na 2/3 powierzchni, ogromny krwiak. Myślałam, że stanie sie jakiś cud ale dzisiejszy dzień- krwawienie , IP i już nadzieja zgasła.
Nie sądziłam, że takie forum może tak pomoc- dziękuję za wsparcie i trzymam kciuki za wszystkie z Was ❤️
Hej, bardzo mi przykro :-( to trudny czas, spotyka wiele kobiet, ale później zazwyczaj wychodzi słońce i jest dobrze. Grunt to się nie załamywać

reklama
Dziewczyny które brały heparynę. Czy was też te zastrzyki tak bolą ? Dla mnie to tortury 🫣

Wszystko zależy w jakie miejsce trafię. Jak czuję, że boli przy próbie wbicia igły to po prostu nie wbijam tylko szukam kolejnego miejsca. No i jak już się wbije to podaje ją baaaaaaaaaaaardzo powoli

Dziewczyny które brały heparynę. Czy was też te zastrzyki tak bolą ? Dla mnie to tortury 🫣
A spróbuj może bardzo mocno ucisnąć skórę. U mnie to trochę pomaga. Ściskam mocno fałd skóry i wtedy wkłucie mnie tak nie boli.
Ale też mam różne fazy z heparyną. Przez np tydzień wszystko jest idealnie, nie widać nawet miejsca wkłucia a potem nagle przez następne dni, mimo że robię tak samo, powstają wielkie siniaki.

Zależy gdzie się robi. Mi mąż akurat całą ciążę robił. Ale jak już ciąża była wysoka to starał się robić blizej boku i tam bardzo bolało. Więc mi robił całą ciążę tak 5 cm od pępka raz z jednej a raz z drugiej strony. Złap porządnie fałd skóry i zdecydowanym ruchem wbij i powoli wtlaczaj płyn i później jeszcze kilka sekund potrzymaj ten fałd skóry i później docisnij wacikiem.

Ja jak dowiedziałam się że będę musiała w ciąży brać heparynę to chciałam zrezygnować ze staran bo ja bardzo boje się igieł 😭 ale daliśmy radę.

Wszystko zależy w jakie miejsce trafię. Jak czuję, że boli przy próbie wbicia igły to po prostu nie wbijam tylko szukam kolejnego miejsca. No i jak już się wbije to podaje ją baaaaaaaaaaaardzo powoli
och to ja bym chyba zemdlała 😱 nas lekarz i pielęgniarka tak przedszkolili,.że wbijać zdecydowanym ruchem a nie dziobać bo wtedy boli

A spróbuj może bardzo mocno ucisnąć skórę. U mnie to trochę pomaga. Ściskam mocno fałd skóry i wtedy wkłucie mnie tak nie boli.
Ale też mam różne fazy z heparyną. Przez np tydzień wszystko jest idealnie, nie widać nawet miejsca wkłucia a potem nagle przez następne dni, mimo że robię tak samo, powstają wielkie siniaki.
U nas było podobnie. Choć musE pochwalić męża: przez całą ciaze tylko 2 siniaki były

reklama
Do góry