reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ile maluch waży ? I który to tydzień ? U nas też było podejrzenie hipotrofii w 1 ciąży, też mnie wzięli do szpitala ale USG się myliło o ponad 500g.

No u nas marne szanse na pomyłkę bo jednak co tydzień kontrola, ale bardzo pragnę żeby jednak się pomylili i byl😅 chociaż trochę cięższy.
W 34+5 było około 1950g, kolejny pomiar może jutro

No u nas marne szanse na pomyłkę bo jednak co tydzień kontrola, ale bardzo pragnę żeby jednak się pomylili i byl😅 chociaż trochę cięższy.
W 34+5 było około 1950g, kolejny pomiar może jutro
Dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką. Monitorują was na bieżąco i wszystko skończy się dobrze 😊
1950g to już kawał chłopa a nadgoni jak wyjdzie z brzuszka.

Liczę na to bardzo, no i na to że do 37tc trochę podgoni
Mama ty się nie stresuj, będzie dobrze.

Wiecie co ? Ja mimo, że ostatnia ciąża po tych wcześniejszych stratach była mega stresująca i dużo płakałam i te zastrzyki i ta rwa kulszowa...no łezka mi się kręci w oku jak teraz wspominam tą ciążę. Teraz jak wiem, że wszystko skończyło się dobrze to są mile wspomnienia.
I gdybym mogła, mimo tego całego bagażu zdecydowałabym się jeszcze na kolejną.
Także kobietki głowa do góry i nie poddawac sie ♥️

Dziewczyny powiedzcie mi proszę. Czy opcja homozygotyczna oznacza, ze oboje moich rodziców przekazało mi te mutacje. Czy jedno z nich może po prostu mieć wersje homozygotyczna? Nie bardzo to rozumiem, lekarz dopiero około 15.08

Załączniki

• IMG_5387.jpeg
    IMG_5387.jpeg
    60,7 KB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?

Załączniki

• 706a1fb1-48c0-4285-b9ec-395ddc763a2e.jpeg
    706a1fb1-48c0-4285-b9ec-395ddc763a2e.jpeg
    48,6 KB · Wyświetleń: 50
reklama
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?
Mthfr - Musisz przyjmować metylowany kwas foliowy.
Pai 1 4g zwiększa ryzyko powstawania zakrzepów i zwiększa ryzyko poronień. Może być też problem z zagnieżdżeniem się zarodka. Ginekolog prawdopodobnie przepisze Ci acard i heparynę od pozytywnego testu ciążowego.

Do góry