reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A ile maluch waży ? I który to tydzień ? U nas też było podejrzenie hipotrofii w 1 ciąży, też mnie wzięli do szpitala ale USG się myliło o ponad 500g.

No u nas marne szanse na pomyłkę bo jednak co tydzień kontrola, ale bardzo pragnę żeby jednak się pomylili i byl😅 chociaż trochę cięższy.
W 34+5 było około 1950g, kolejny pomiar może jutro

No u nas marne szanse na pomyłkę bo jednak co tydzień kontrola, ale bardzo pragnę żeby jednak się pomylili i byl😅 chociaż trochę cięższy.
W 34+5 było około 1950g, kolejny pomiar może jutro
Dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką. Monitorują was na bieżąco i wszystko skończy się dobrze 😊
1950g to już kawał chłopa a nadgoni jak wyjdzie z brzuszka.

Liczę na to bardzo, no i na to że do 37tc trochę podgoni
Mama ty się nie stresuj, będzie dobrze.

Wiecie co ? Ja mimo, że ostatnia ciąża po tych wcześniejszych stratach była mega stresująca i dużo płakałam i te zastrzyki i ta rwa kulszowa...no łezka mi się kręci w oku jak teraz wspominam tą ciążę. Teraz jak wiem, że wszystko skończyło się dobrze to są mile wspomnienia.
I gdybym mogła, mimo tego całego bagażu zdecydowałabym się jeszcze na kolejną.
Także kobietki głowa do góry i nie poddawac sie ♥️

Dziewczyny powiedzcie mi proszę. Czy opcja homozygotyczna oznacza, ze oboje moich rodziców przekazało mi te mutacje. Czy jedno z nich może po prostu mieć wersje homozygotyczna? Nie bardzo to rozumiem, lekarz dopiero około 15.08

Załączniki

• IMG_5387.jpeg
    IMG_5387.jpeg
    60,7 KB · Wyświetleń: 45
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?

Załączniki

• 706a1fb1-48c0-4285-b9ec-395ddc763a2e.jpeg
    706a1fb1-48c0-4285-b9ec-395ddc763a2e.jpeg
    48,6 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Dziewczyny mam wyniki z trombofilii, co to oznacza ze mam nieprawidlowe mthfr i pai1?
Mthfr - Musisz przyjmować metylowany kwas foliowy.
Pai 1 4g zwiększa ryzyko powstawania zakrzepów i zwiększa ryzyko poronień. Może być też problem z zagnieżdżeniem się zarodka. Ginekolog prawdopodobnie przepisze Ci acard i heparynę od pozytywnego testu ciążowego.

Do góry