reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej, nie wiem czy pasuje do tego wątku. Jestem po 2 poronieniach. Pierwsze w 5 tyg, drugie w 7 tyg.. po drugim dostałam skierowanie do hematologa i zrobiłam wiele badań. Wszystkie w normie, ale i tak idę na konsultacje w poniedziałek 24.07. Przy okazji zrobiłam wynik na obecność mutacji MTHFR i wyszła niestety mutacja C677T w układzie hetero.. umówiłam się na konsultacje z genetykiem ale jestem załamana. Staramy się od listopada 2022 i w ciąże zachodziłam w lutym i w maju. Chciałabym jak najszybciej znowu spróbować ale z drugiej strony przeraża mnie ta mutacja. Konsultacje z genetykiem mam 29.07, do tego czasu chyba oszaleje..
chciałabym bardzo w sierpniu już podziałać ale nie wiem czy już dostanę zielone światło.. jest dla mnie jakaś szansa na urodzenie zdrowego dziecka? :/
W życiu bym się nie spodziewała ze będę mieć problemy, nigdy nie było takich przypadków u mnie w rodzinie. A marzeniem moim jest gromadka dzieci..

reklama
@MarMar1 Akurat tą mutację ma wiele kobiet i w układzie hetero nie jest jakoś specjalnie groźna. Możesz sobie zbadać poziom kwasu foliowego i homocysteiny. Być może musisz przyjmować metylowany kwas foliowy i wit B12. I tylko tyle ;)
homocysteina 7,30 wiec w normie. Ale kwas foliowy rzeczywiście zbadam. Dziękuje 🥰

hej, nie wiem czy pasuje do tego wątku. Jestem po 2 poronieniach. Pierwsze w 5 tyg, drugie w 7 tyg.. po drugim dostałam skierowanie do hematologa i zrobiłam wiele badań. Wszystkie w normie, ale i tak idę na konsultacje w poniedziałek 24.07. Przy okazji zrobiłam wynik na obecność mutacji MTHFR i wyszła niestety mutacja C677T w układzie hetero.. umówiłam się na konsultacje z genetykiem ale jestem załamana. Staramy się od listopada 2022 i w ciąże zachodziłam w lutym i w maju. Chciałabym jak najszybciej znowu spróbować ale z drugiej strony przeraża mnie ta mutacja. Konsultacje z genetykiem mam 29.07, do tego czasu chyba oszaleje..
chciałabym bardzo w sierpniu już podziałać ale nie wiem czy już dostanę zielone światło.. jest dla mnie jakaś szansa na urodzenie zdrowego dziecka? :/
W życiu bym się nie spodziewała ze będę mieć problemy, nigdy nie było takich przypadków u mnie w rodzinie. A marzeniem moim jest gromadka dzieci..
Nie załamuj się. Porozmawiaj na spokojnie z lekarzem, ustal co powinnaś zrobić zrob to i będziesz się niedługo cieszyć na początku jednym dzieckiem a później gromadką:-) grunt to się nie załamywać i działać u spełniać marzenia.

ja też ma ta samą mutacje, dodatkowo ta druga też i pai. Pierwszą ciąża udana, potem 2 poronienia i 4 ciąża na metylowamych witaminach i heparynie zakończona sukcesem.
Nie ma się co załamywać kochana, dużo kobiet ma te mutacje i ani o nich nie wie.
Bynajmniej wiesz co mogło być przyczyną i że idzie temu zapobiec. Głowa do góry

Dzięki dziewczyny. Teraz najtrudniej mi odkładać starania, chociaż poronienia miałam szybkie, bezbolesne (fizycznie) i obyło się bez interwencji lekarskiej. Wszystkie samoistne.. po nich miesiączka przychodziła książkowo jak w każdym cyklu przed staraniami. Żałuje ze zmieniłam kwas foliowy z femibionu 0 na folik.. i to przed samymi staraniami. Wcześniej brałam przez rok femibion.. a czytałam ze on ma w składzie ten metylowany kwas foliowy..

Dzięki dziewczyny. Teraz najtrudniej mi odkładać starania, chociaż poronienia miałam szybkie, bezbolesne (fizycznie) i obyło się bez interwencji lekarskiej. Wszystkie samoistne.. po nich miesiączka przychodziła książkowo jak w każdym cyklu przed staraniami. Żałuje ze zmieniłam kwas foliowy z femibionu 0 na folik.. i to przed samymi staraniami. Wcześniej brałam przez rok femibion.. a czytałam ze on ma w składzie ten metylowany kwas foliowy..
mi genetyk zaleciła podczas starań i w ciąży prena*tal uno. Po 13 tyg. Przechodzisz na Duo i bierzesz też podczas kp.
Nie ma co odkładać starań, trzeba działac.

mi genetyk zaleciła podczas starań i w ciąży prena*tal uno. Po 13 tyg. Przechodzisz na Duo i bierzesz też podczas kp.
Nie ma co odkładać starań, trzeba działac.
właśnie po drugim poronieniu tez mi zalecila gin prenatal uno. Biorę i mam nadzieje ze będzie dobrze. A czy w waszych miastach tez jest tak mało specjalistów genetyków? Jestem z Wrocławia i jak szukałam konsultacji to przeżyłam jak mało jest lekarzy.. albo zle szukam 😜

właśnie po drugim poronieniu tez mi zalecila gin prenatal uno. Biorę i mam nadzieje ze będzie dobrze. A czy w waszych miastach tez jest tak mało specjalistów genetyków? Jestem z Wrocławia i jak szukałam konsultacji to przeżyłam jak mało jest lekarzy.. albo zle szukam 😜
przezylam szok*

reklama
Do góry