reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Chyba niekoniecznie 😉 We wszystkich artykułach do jakich się dokopałam jest napisane, że zarodek pojawia się jakieś 2-3dni po pojawieniu się ciałka żółtkowego i ma to miejsce zazwyczaj pod koniec 5tc. Ja dziś z OM mam 6tc, z owulki około 5+4tc także jest szansa. Ale panikować nie będę jak jeszcze nic nie będzie.
No tak, ale ma czas do 6+2 bodajże. Więc jutro masz 5+5 i to najwcześniej, kiedy się da. Nie nastawiałabym się...

ja właśnie nie wiem jak mam w tej kwestii zrobić. Ja biorę 1 x 750 xr na noc. I kiedyś jak przyjmowałam prenacaps tam ten quatrefolic 800 to mialam ponad normę kwas foliowy. Później odstawiłam i bralam połowę dawki. Moze musiałabym teraz sprawdzić jaki mam poziom. Sama nie wiem. To i by sie przydało homocysteine jeszcze może chociaż ostatnio ( grudzien ) była 6,77.

Ja mam mthfr homozygotę stąd pilnuję kwasu i homocysteiny (powiedzmy bo to komedia jakaś).
Musiałabyś zobaczyć jak wygląda Twój wynik kwasu foliowego przy obecnej dawce i wtedy ewentualnie modyfikować. Powinien być w górnej normie, słyszałam,że najlepiej jak sięga samej góry po prostu.
Homocysteina 6,77 to bardzo ładny wynik.

Chciałam ostatnio wynegocjować zmniejszenie mety właśnie na 1 tabletkę.. ale nie.
W 1 trymestrze ok sama bym się bała coś zmieniać ale liczyłam,że im dalej tym może coś się zmieni.
Póki co dziwi mnie, że jem kiepsko, diety z niskim ig brak.. nie ćwiczę bo ciąża a waga mi spada...
Ale pewnie to chwilowe 🙄

Aspekt jak się czujesz? Przeszły niepokojące objawy?
Pewnie walczysz z dietą..8-)
Mnie na krzywą nikt nie wysłał.. ha ha, a pani dr niby zna zalecenia i co z tego..
Zerknęła,że glukoza 86 i wszystko pięknie.
A ja dalej jem przeokropnie.. powód pewnie jeden 😅
Kto u Ciebie mieszka w brzuchu ?
Trochę łapią mnie dołki psychiczne, co jest dziwne, bo jestem teraz w niby najlepszym okresie ciąży. Wizytę mam w poniedziałek po 5 tygodniach bez, trochę się dygam co usłyszę... Dzisiaj oddałam 10 fiołek krwi, w tym na Ana, bo chcemy być pewne z reumatolog, że nie wyskoczyły jakiś pciala groźne dla serduszka (miano mam wysokie ale do tej pory dsf70 choć ostatnio zmienił się typ święcenia). Jeszcze zaliczam w najbliższym czasie 4 lekarzy (a oprócz tego pracuje i mam auto w warsztacie), więc się nie nudzę. Pomiary cukru i heparyna nieodmiennie mnie denerwują.

Przyszłam się przywitać ❤

Jestem po 3 poronieniach w tym ciąża bliźniacza.

Teraz jestem w 4 ciąży i mamy wielka nadzieję że maleństwo zostanie z nami i nasza historia zakończy się szczęśliwie.

❤❤❤❤❤
witaj. Podobnie jak ja: to moja czwarta ciaza, mam dwa poronienia za sobą, w tym ciążę bliźniacza.
Teraz będzie juz dobrze. Który tydzień ?

Przyszłam się przywitać ❤

Jestem po 3 poronieniach w tym ciąża bliźniacza.

Teraz jestem w 4 ciąży i mamy wielka nadzieję że maleństwo zostanie z nami i nasza historia zakończy się szczęśliwie.

❤❤❤❤❤
Bardzo mi przykro. 4 aniołki w niebie więc teraz najwyższy czas na aniołka na ziemi ♥ Życzę by tym razem wszystko było dobrze! Znasz przyczyny poprzednich strat? U mnie za pierwszym razem nie robiłam badań był to jakoś 6 tydz a dowiedziałam się w 9 że zarodek przestał się rozwijać, druga strata w 12 skończonym tygodniu więc już miałam nadzieję że będzie wszystko dobrze, okazało się że wada genetyczna triploidia więc nawet jakby dotrwał do porodu to by go nie przeżył lub zylby kilka dni.

Teraz będziemy się starać o 5 ciąże bo dwójkę dzieci już mam z dwóch pierwszych bezproblemowych ciąż 🥰

Ja wiem ze
będzie dobrze. Ja też niedługo będę prenatalne i tłumaczę sobie to tak, że przeważnie organizm usuwa chory zarodek a skoro ciąża nadal trwa to wszystko musi być dobrze. Poza tym zamartwianie się nic tu nie zmieni.
Ja wiem ze zamartwianie nic nie da i ze co ma być to będzie ale jednak to jest silniejsze.
Tym bardziej że jestem obciążona genetycznie.
Oczywiście pocieszam się tym że gdyby było cos źle to pewnie miałabym jakieś objawy.

reklama
cześć dziewczyny, mnie tu dawno nie było.. nie wiem czy ktoś ze znajomych nicków jeszcze sie tu pojawia.
do sedna, historia lubi sie powtarzać.. starając sie o rodzeństwo dla naszego bombla zaszłam w ciąże i właśnie ją trace :(
ne wiem co jest ze mną nie tak, może to przez to że karmie, hormony, może cukier? siedze i myśle :( jest mi tak przykro. 😭
Cześć Kochana ja Cię pamiętam. Z tym cukrem to nie koniecznie, bardziej obstawiała bym, że problemem jest tu karmienie piersią. Ale mogę się mylić.
Który to tc? Przykro mi bardzo z powodu Waszej straty.

Do góry