reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ale mi też się czasem robią. Nie wiem od czego to zalezy.
kochana ja brałam zapobiegawczo w ciąży nr 2 luteinę dopochwowo i kurde tam samo miałam że mi zostawała na wkładce. I też mnie piekło i zrobila mi sięz tego grzybica. Także ja to złe wspominam i jakbym miała brać jeszcze to tylko pod język. Bo już wolę się zbeltac po niej bo ponoć niedobra jest niż miałoby mnie piec. Także skonsultuje to z lekarzem
no właśnie się obawiam żeby właśnie nie dostać czegoś :/

reklama
ja pierd.... Mi też genetyk stwierdziła że sKoda na.mnie marnować heparyny przy tych mutacjach. Ale ufam ginowi a nie jej.
U mnie genetyk powiedział dokładnie to samo.

A ginekolog, hematolog i dietetyczka (która pracuje z ginekolog od poronień) - ze warto.

Chociaż hematolog to w ogóle uznała, że według zaleceń teraz powinnam brać tylko acard, jakbym potem znowu poroniła to samą heparyna i jeżeli znowu to dopiero komplet. Po czym powiedziała, że jako kobieta, a nie lekarz też od razu też włączyła by jedno i drugie.

Zapomniałam się pochwalić, że na 24.06 ustaliłam termin badań prenatalnych. USG pierwszego trymestru i test PAPA. Powiedzcie mi czy na ten test trzeba być na czczo?

Matko po tym zastrzyku z powietrzem co mi aż krew się cofnęła, mam mega krwiaka z dobre 5cm na 5cm. Jestem przerażona, bo boli i jest aż zgrubienie w tym miejscu 🙄

Zapomniałam się pochwalić, że na 24.06 ustaliłam termin badań prenatalnych. USG pierwszego trymestru i test PAPA. Powiedzcie mi czy na ten test trzeba być na czczo?

Matko po tym zastrzyku z powietrzem co mi aż krew się cofnęła, mam mega krwiaka z dobre 5cm na 5cm. Jestem przerażona, bo boli i jest aż zgrubienie w tym miejscu 🙄
Nie trzeba być na czco. Ja raz miałam o 17:50 więc trudno byłoby być na czcco o tej godzinie 😆 Powodzenia!

A wstrzyknęłaś tą krew pod skórę? Widać trafiłaś na tętniczkę.

no właśnie się obawiam żeby właśnie nie dostać czegoś :/
ja ci powiem że mam uraz od tej luteiny bo cały czas potem coś mi się przyplatywalo i w sumie do dziś jestem na zuravicie bo z grzybicy zapalenie pęcherza się zrobiło itd. także jak będzie cię pieklo to dzwoń i pros pod język
U mnie genetyk powiedział dokładnie to samo.

A ginekolog, hematolog i dietetyczka (która pracuje z ginekolog od poronień) - ze warto.

Chociaż hematolog to w ogóle uznała, że według zaleceń teraz powinnam brać tylko acard, jakbym potem znowu poroniła to samą heparyna i jeżeli znowu to dopiero komplet. Po czym powiedziała, że jako kobieta, a nie lekarz też od razu też włączyła by jedno i drugie.
co z tymi genetyka mi jest nie tak? Mi w ogóle powiedziała że co to są dwa poronienia ? Że teraz każda kobieta ma najmniej dwa na swoim koncie. A mój gin: co ona nieromalna jest? A co panią obchodza inne kobiety?
Takze no póki co jestem na heparynie a po prentalnych zobaczymy czy da mi acard czy nie.

ja nie byłam na pappie na czczo. Nie wytrzymałabym do 18 bez jedzenia 🤭🤣
O kurde masakra, co to ta krew tak się cofa 😱
A wstrzyknęłaś tą krew pod skórę? Widać trafiłaś na tętniczkę.
uuu aż mi słabo 🙊

@IssGreen prawda jest taka, że możesz zrobić tryliard badań i nie wiedzieć wiele więcej. U Ciebie krzywe są do konsultacji. Zrób pakiet tarczycowy (TSH, ft3,ft4 i przeciwciała 3 rodzaje) - to kolejny krok.

Niestety, wielu lekarzy olewa sprawę...

reklama
Nie, jakoś wiele jej nie było. W każdym bądź razie póki co jedną stronę brzucha mam wyjętą z życiorysu na jakiś czas.
Pytanie czy pojawiła się ona przed czy po wstrzyknięciu. Jeśli odrazu po wkłuciu to powinno się wyjąć i ukłuć w inne miejsce, żeby przypadkiem dotętniczo nie podać, co jest raczej mało prawdopodobne,tak uspokajając, ale dla bezpieczeństwa to mówię :)

Do góry