reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ale mi też się czasem robią. Nie wiem od czego to zalezy.
kochana ja brałam zapobiegawczo w ciąży nr 2 luteinę dopochwowo i kurde tam samo miałam że mi zostawała na wkładce. I też mnie piekło i zrobila mi sięz tego grzybica. Także ja to złe wspominam i jakbym miała brać jeszcze to tylko pod język. Bo już wolę się zbeltac po niej bo ponoć niedobra jest niż miałoby mnie piec. Także skonsultuje to z lekarzem
no właśnie się obawiam żeby właśnie nie dostać czegoś :/

reklama
ja pierd.... Mi też genetyk stwierdziła że sKoda na.mnie marnować heparyny przy tych mutacjach. Ale ufam ginowi a nie jej.
U mnie genetyk powiedział dokładnie to samo.

A ginekolog, hematolog i dietetyczka (która pracuje z ginekolog od poronień) - ze warto.

Chociaż hematolog to w ogóle uznała, że według zaleceń teraz powinnam brać tylko acard, jakbym potem znowu poroniła to samą heparyna i jeżeli znowu to dopiero komplet. Po czym powiedziała, że jako kobieta, a nie lekarz też od razu też włączyła by jedno i drugie.

Zapomniałam się pochwalić, że na 24.06 ustaliłam termin badań prenatalnych. USG pierwszego trymestru i test PAPA. Powiedzcie mi czy na ten test trzeba być na czczo?

Matko po tym zastrzyku z powietrzem co mi aż krew się cofnęła, mam mega krwiaka z dobre 5cm na 5cm. Jestem przerażona, bo boli i jest aż zgrubienie w tym miejscu 🙄

Zapomniałam się pochwalić, że na 24.06 ustaliłam termin badań prenatalnych. USG pierwszego trymestru i test PAPA. Powiedzcie mi czy na ten test trzeba być na czczo?

Matko po tym zastrzyku z powietrzem co mi aż krew się cofnęła, mam mega krwiaka z dobre 5cm na 5cm. Jestem przerażona, bo boli i jest aż zgrubienie w tym miejscu 🙄
Nie trzeba być na czco. Ja raz miałam o 17:50 więc trudno byłoby być na czcco o tej godzinie 😆 Powodzenia!

A wstrzyknęłaś tą krew pod skórę? Widać trafiłaś na tętniczkę.

no właśnie się obawiam żeby właśnie nie dostać czegoś :/
ja ci powiem że mam uraz od tej luteiny bo cały czas potem coś mi się przyplatywalo i w sumie do dziś jestem na zuravicie bo z grzybicy zapalenie pęcherza się zrobiło itd. także jak będzie cię pieklo to dzwoń i pros pod język
U mnie genetyk powiedział dokładnie to samo.

A ginekolog, hematolog i dietetyczka (która pracuje z ginekolog od poronień) - ze warto.

Chociaż hematolog to w ogóle uznała, że według zaleceń teraz powinnam brać tylko acard, jakbym potem znowu poroniła to samą heparyna i jeżeli znowu to dopiero komplet. Po czym powiedziała, że jako kobieta, a nie lekarz też od razu też włączyła by jedno i drugie.
co z tymi genetyka mi jest nie tak? Mi w ogóle powiedziała że co to są dwa poronienia ? Że teraz każda kobieta ma najmniej dwa na swoim koncie. A mój gin: co ona nieromalna jest? A co panią obchodza inne kobiety?
Takze no póki co jestem na heparynie a po prentalnych zobaczymy czy da mi acard czy nie.

ja nie byłam na pappie na czczo. Nie wytrzymałabym do 18 bez jedzenia 🤭🤣
O kurde masakra, co to ta krew tak się cofa 😱
A wstrzyknęłaś tą krew pod skórę? Widać trafiłaś na tętniczkę.
uuu aż mi słabo 🙊

@IssGreen prawda jest taka, że możesz zrobić tryliard badań i nie wiedzieć wiele więcej. U Ciebie krzywe są do konsultacji. Zrób pakiet tarczycowy (TSH, ft3,ft4 i przeciwciała 3 rodzaje) - to kolejny krok.

Niestety, wielu lekarzy olewa sprawę...

reklama
Nie, jakoś wiele jej nie było. W każdym bądź razie póki co jedną stronę brzucha mam wyjętą z życiorysu na jakiś czas.
Pytanie czy pojawiła się ona przed czy po wstrzyknięciu. Jeśli odrazu po wkłuciu to powinno się wyjąć i ukłuć w inne miejsce, żeby przypadkiem dotętniczo nie podać, co jest raczej mało prawdopodobne,tak uspokajając, ale dla bezpieczeństwa to mówię :)

Do góry