reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kurczę. Pisałam, że nie lubię moich cykli po poronieniu i dalej to potrzymuję. Dzisiaj mam 17dc i mam plamienia, które trwają od 13dc z jednym dniem przerwy, w którym to miałam nadzieję, że przeszło. Czytałam, że właśnie może to być plamienie okołoowulacyjne, ale chyba trochę długo to trwa. Mam tak pierwszy raz i do tego pobolewające podbrzusze tak, jakby mi się na okres zbierało. Oszaleć idzie 🙄

Edit. Czy to może być przez branie duphastonu?

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę. Pisałam, że nie lubię moich cykli po poronieniu i dalej to potrzymuję. Dzisiaj mam 17dc i mam plamienia, które trwają od 13dc z jednym dniem przerwy, w którym to miałam nadzieję, że przeszło. Czytałam, że właśnie może to być plamienie okołoowulacyjne, ale chyba trochę długo to trwa. Mam tak pierwszy raz i do tego pobolewające podbrzusze tak, jakby mi się na okres zbierało. Oszaleć idzie 🙄

Od którego dc bierzesz duphaston? Bo powinno się go brać po owulacji inaczej może ją blokować.

Od którego dc bierzesz duphaston? Bo powinno się go brać po owulacji inaczej może ją blokować.
Biorę go od 5dc przez 20 dni, bo miałam problem z dość sporą ilością skrzepów podczas miesiączki i plamieniami przed. Pierwsze opakowanie dostałam w listopadzie i miałam brać przez 3 cykle, ale plamienia nie ustąpiły więc biorę kolejne 3 cykle. Miałam miesiąc przerwy i biorę od marca.

no to u nas odwrotnie. Na lewej sinika więc częściej walimy w prawa ale u mnie prawie nie ma śladów po tych zastrzykach. Mąż mówi że póki co raz tylko opor poczuł.
A samopoczucie dobrze, dziękuję. Cyce bolą, mdłości są, jak z a długo przy garach stoję to tak mnie dół pleców boli o kłuje w prawym pośladku że muszę poleżeć. Ale damy radę. Jutro 10 tydzień będzie 😌
kurde nie wiem czy to od miejsca zależy czy od czego. Mnie na poczatku nie bolało jak robiliśmy nisko pod pępkiem a teraz boli tak ale za to boczki nie bolą.
no ja właśnie dzisiaj wypróbuje boczek.

Biorę go od 5dc przez 20 dni, bo miałam problem z dość sporą ilością skrzepów podczas miesiączki i plamieniami przed. Pierwsze opakowanie dostałam w listopadzie i miałam brać przez 3 cykle, ale plamienia nie ustąpiły więc biorę kolejne 3 cykle. Miałam miesiąc przerwy i biorę od marca.
Kurde może jest inna przyczyna tych plamien? Dr Radwan pisał o tym że duphaston może blokować owulację. Bo rozumiem że się staracie o ciążę? Ja bym to skonsultowala z innym lekarzem

Kurde może jest inna przyczyna tych plamien? Dr Radwan pisał o tym że duphaston może blokować owulację. Bo rozumiem że się staracie o ciążę? Ja bym to skonsultowala z innym lekarzem
Tak, od tego cyklu zaczęliśmy i już cyrk na kółkach 😅 Umówiłam się jutro do lekarza, ale innego, bo moja nie ma terminu i zobaczę, co powie. Aczkolwiek no ufam jej i jak pytałam o tą blokadę owulacji, to powiedziała, że przy wyższej dawce może tak być (ja mam 10mg), a u mnie wpłynie to pozytywnie na ciążę, ale też czytałam, że może ją zahamować.

Ostatnia edycja:
Tak, od tego cyklu zaczęliśmy i już cyrk na kółkach 😅 Umówiłam się jutro do lekarza, ale innego, bo moja nie ma terminu i zobaczę, co powie. Aczkolwiek no ufam jej i jak pytałam o tą blokadę owulacji, to powiedziała, że przy wyższej dawce może tak być (ja mam 10mg), a u mnie wpłynie to pozytywnie na ciążę, ale też czytałam, że może ją zahamować.
mój gin też mi mówił że wysokie dawki blokują owu. A jeśli by doszło do zapłodnienia to ze przyjmowanie proga ma dobry wpływ.

Cześć jestem po 3 stratach ostatnio rok temu w 4 miesiacu z blizniakami i to ze sie boisz to jest normalne teraz aktualnie jestem w ciazy ale po poronieniach zanim zaczelam starania porobilam rozne badania od genów po roznosci i gdy dowiedzialam sie dlaczego tyle ciąż stracilam znalazlam dobrego ginekologa ktory prowadzil mnie przed ciaza i podczas jestem pod dobra opieka ginekologa i na lekach ale jestem dobrej mysli ze sie uda . Tobie tez radze porobic badania a dopiero później sie starac bo wiem po sobie ze wchodzi na psychike ☹️
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.

Ja tez nie lubię swoich cykli po poronieniu 😩 i to bardzo bardzo… moj 3 okres. Tym razem cykl dużo skrócony. Ponieważ 21 dniowy. Jedyny plus ze nie boli i tym razem obfitość znacznie mniejsza niż w dwóch poprzednich… ale marze żeby wkoncu wszystko wróciło już do normy 😞

reklama
Ja tez nie lubię swoich cykli po poronieniu 😩 i to bardzo bardzo… moj 3 okres. Tym razem cykl dużo skrócony. Ponieważ 21 dniowy. Jedyny plus ze nie boli i tym razem obfitość znacznie mniejsza niż w dwóch poprzednich… ale marze żeby wkoncu wszystko wróciło już do normy 😞
Doskonale Cię rozumiem, ale też musisz brać pod uwagę, że nie wszystko może wrócić do stanu przed niestety. W ciąży bardzo dużo się zmienia pod wpływem hormonów. Czasami jak mam jakąś dolegliwość, to już mówię do siebie "jeny, co tym razem Ci dolega, o co Ci chodzi" itd 😅 Trzeba się z tym po prostu pogodzić, ale u Ciebie, to jeszcze świeże jest więc będę trzymała kciuki żeby wróciło do normy.

Do góry