reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja się boję chwalić..bo wiecie jak to jest 🤭 Ogólnie przeniosłam się wyżej i na boki jak mi doradzono i teraz mam same podkrwawione dziury ;) Wczoraj super mocno zabolało ale o dziwo jest tylko dziura sina. Nie ma siniaka...
Dalej ciężko mi się wbić, no nie mam z tym lekko ale brak siniaków cieszy.
Pytanie na jak długo...
no to jest właśnie dziwne że boli jak cholera i człowiek myśli będzie siniak a nie ma go . Ja ogólnie po prawej stronie brzucha nie mam praktycznie śladów po wkłuciu i też tam nie powstają w ogóle siniaki i nie boli z tej strony wkłucie. Więc robimy 3 dni w ta prawą stronę a 1 dzień w lewą. Chyba mogę tak nie ?
Ja tak miałam w tej ciąży, którą straciłam w 2019 roku. Jeszcze miałam końcówkę plamienia miesiączkowego (6dc) jak musiało zaskoczyć 😉

@Kamilad pewnie owulka wyskoczyła ze dwa dni wcześniej 😉

EDIT: Dziewczyny mam wynik bety. Licząc po terminie owu skończyłam dzisiaj 5tc beta 1107. Za nisko?
Zwariuję do poniedziałku.
ja raz robiłam betę i na przełomie 5/6 tyg. Miałam 1500 i lekarz napisał że idealnie więc myślę że dobry wynik 🙂

To chyba nie mam czym się martwić ? 🤔
Raczej nie, ale warto poobserwowac kolejne cykle, czy też tak będzie, że faza lutealna będzie trwała około 16 dni - np. żeby za szybko nie odstawić tabletek z progesteronem, gdybyś dostała na czas starań o ciążę.

Robiłaś kiedyś krzywa glukozowo-insulinowa? Lekarz skierował Cię na badanie amh? Ja bym na razie podeszła do sprawy, że trzeba to sprawdzic, bo USG krotko po poronieniu może być trochę mylące.
Zrobiłam krzywa cukrowa: 85 / 75 / 66. Wychodzi na to, że ostatni parametr 2 godz. po podaniu glukozy jest zbyt niski - hipoglikemia?
Mam też wyniki insuliny: 6.31 / 50.09 / 9.06. Niepokoi mnie ten duży wyrzut godzinę po spożyciu glukozy. Co on oznacza?
AMH mam sprawdzić za 2 - 3 miesiące, przed kolejną wizytą.
I teraz nie wiem, czy zaufać lekarzowi, czy robić na własną rękę badania genetyczne, zespół antyfosfolipidowy czy nawet pełny panel tarczycowy (robiłam tylko dwa razy TSH i było ok).

Ostatnia edycja:
Zrobiłam krzywa insulinową: 85 / 75 / 66. Wychodzi na to, że ostatni parametr 2 godz. po podaniu glukozy jest zbyt niski - hipoglikemia?
AMH mam sprawdzić za 2 - 3 miesiące, przed kolejną wizytą.
I teraz nie wiem, czy zaufać lekarzowi, czy robić na własną rękę badania genetyczne, zespół antyfosfolipidowy czy nawet pełny panel tarczycowy (robiłam tylko dwa razy TSH i było ok).
Na insta Rozenkowej można było teraz wyrwać bony na bezpłatne badanie amh 😉

reklama
Do góry