reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja się boję chwalić..bo wiecie jak to jest 🤭 Ogólnie przeniosłam się wyżej i na boki jak mi doradzono i teraz mam same podkrwawione dziury ;) Wczoraj super mocno zabolało ale o dziwo jest tylko dziura sina. Nie ma siniaka...
Dalej ciężko mi się wbić, no nie mam z tym lekko ale brak siniaków cieszy.
Pytanie na jak długo...
no to jest właśnie dziwne że boli jak cholera i człowiek myśli będzie siniak a nie ma go . Ja ogólnie po prawej stronie brzucha nie mam praktycznie śladów po wkłuciu i też tam nie powstają w ogóle siniaki i nie boli z tej strony wkłucie. Więc robimy 3 dni w ta prawą stronę a 1 dzień w lewą. Chyba mogę tak nie ?
Ja tak miałam w tej ciąży, którą straciłam w 2019 roku. Jeszcze miałam końcówkę plamienia miesiączkowego (6dc) jak musiało zaskoczyć 😉

@Kamilad pewnie owulka wyskoczyła ze dwa dni wcześniej 😉

EDIT: Dziewczyny mam wynik bety. Licząc po terminie owu skończyłam dzisiaj 5tc beta 1107. Za nisko?
Zwariuję do poniedziałku.
ja raz robiłam betę i na przełomie 5/6 tyg. Miałam 1500 i lekarz napisał że idealnie więc myślę że dobry wynik 🙂

To chyba nie mam czym się martwić ? 🤔
Raczej nie, ale warto poobserwowac kolejne cykle, czy też tak będzie, że faza lutealna będzie trwała około 16 dni - np. żeby za szybko nie odstawić tabletek z progesteronem, gdybyś dostała na czas starań o ciążę.

Robiłaś kiedyś krzywa glukozowo-insulinowa? Lekarz skierował Cię na badanie amh? Ja bym na razie podeszła do sprawy, że trzeba to sprawdzic, bo USG krotko po poronieniu może być trochę mylące.
Zrobiłam krzywa cukrowa: 85 / 75 / 66. Wychodzi na to, że ostatni parametr 2 godz. po podaniu glukozy jest zbyt niski - hipoglikemia?
Mam też wyniki insuliny: 6.31 / 50.09 / 9.06. Niepokoi mnie ten duży wyrzut godzinę po spożyciu glukozy. Co on oznacza?
AMH mam sprawdzić za 2 - 3 miesiące, przed kolejną wizytą.
I teraz nie wiem, czy zaufać lekarzowi, czy robić na własną rękę badania genetyczne, zespół antyfosfolipidowy czy nawet pełny panel tarczycowy (robiłam tylko dwa razy TSH i było ok).

Ostatnia edycja:
Zrobiłam krzywa insulinową: 85 / 75 / 66. Wychodzi na to, że ostatni parametr 2 godz. po podaniu glukozy jest zbyt niski - hipoglikemia?
AMH mam sprawdzić za 2 - 3 miesiące, przed kolejną wizytą.
I teraz nie wiem, czy zaufać lekarzowi, czy robić na własną rękę badania genetyczne, zespół antyfosfolipidowy czy nawet pełny panel tarczycowy (robiłam tylko dwa razy TSH i było ok).
Na insta Rozenkowej można było teraz wyrwać bony na bezpłatne badanie amh 😉

reklama
Do góry