reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Alabama89 wyłapałas biochemiczną. Przykro mi kochana...

Dziewczyny, ja mam dziś wizytę i takiego stresa, jak chyba w życiu 🙈 jeszcze 3 godziny
Dzięki kochana! Ale czułam po tej becie ze coś mi nie pasuje. Nigdy więcej testowania tak wcześnie!

Trzymam mocno kciuki za wizytę! ❤️ Daj znać po ;)

reklama
a to.bierzesz acard rano a heparynę wieczorem czy jak? Bo ona krew rozrzedzają nie ? Nie masz żadnych plamien po nim?
Strzykawki normalnie do kosza🙊
trzymam kciuki i ja też mam zawsze takie stresy przed wizytą. Pamiątaj: będzie dobrze ! W końcu jesteś mamafasolki 😌
plamien nie zauważyłam. A acard biorę już od ponad dwóch tygodni. I do tej pory brałam Ok godziny 18.

a to.bierzesz acard rano a heparynę wieczorem czy jak? Bo ona krew rozrzedzają nie ? Nie masz żadnych plamien po nim?
Strzykawki normalnie do kosza🙊
trzymam kciuki i ja też mam zawsze takie stresy przed wizytą. Pamiątaj: będzie dobrze ! W końcu jesteś mamafasolki 😌
plamien nie zauważyłam. A acard biorę już od ponad dwóch tygodni. I do tej pory brałam Ok godziny 18.

Gratulacje!!!!
Coś się w tym szczęśliwym cyklu zmieniło, że się udało?

Ja bym zrobiła betę

Przykro mi bardzo.
Ja po stracie nadal nie jestem w ciąży a to 14cs leci, poprzednim razem zaszłam w 2cs....
C
zrobiłam te badania na trombofilie i zaczelam na własną rękę brać acard. Wyniki dostałam 21.04 wiec od 22.04 wjechał acard. Odstawilam tez proga którego brałam od grudnia 16 -25 dc. Plus jeszcze endo zwiększył mi dawke metforminy na 750. Na mecie jestem od lutego.
Teraz w poniedzialek miałam umawiać się na sono hsg I później nowy gin miał mi dać zalecenia co dalej. Także totalny szok tym bardziej że w dni płodne nie było seksu. Nie mialam monitoringu więc obstawiam tak jedynie na podstawie owulakow plus objawy. Nawet powiedziałam do męża żeby się w tym miesiącu nie zdziwił jak dostanę @. Także ta ciaza To albo ze starych plemników albo owu była inaczej niż myślę. Ale nie ma co gdybać już teraz 😉.

no teraz acard bede brać do południa a zastrzyk o 22 bo tak maz jest w domu najpóźniej bo pracuje na dwie zmiany.
aha ok bo wiem że jakieś przerwy mają być między tymi lekami. Jedne biorą rano acard a zastrzyk wieczorem, inne odwrotnie a jeszcze inne o 16 acard a o 18 zastrzyk.

aha ok bo wiem że jakieś przerwy mają być między tymi lekami. Jedne biorą rano acard a zastrzyk wieczorem, inne odwrotnie a jeszcze inne o 16 acard a o 18 zastrzyk.
no u mnie jedynie 22 wchodzi w grę na zastrzyk. Chyba ze za jakis czas bede robisz sama To wtedy mogłaby byc 18.

Cześć Dziewczyny, pojawiłam się tutaj, bo niestety moja ciąża obumarła i jestem w trakcie „oczyszczania się”. Jutro jadę znów do szpitala, gdzie podadzą mi kolejne tabletki pod nadzorem. Straciłam ciążę na etapie 8+3 tc, choć teoretycznie powinnam była być w 12 tc. Dowiedziałam się o tym na przedwczorajszych badaniach prenatalnych. Bardzo mocno to na mnie oddziałuje..łatwo nie jest, ale nie zamierzam się poddać. Teraz jedynie martwię się o swoje zdrowie, bo od 3 tygodni nie miałam świadomości, że chodzę z martwym zarodkiem w organizmie. Nic się niepokojącego u mnie nawet nie działo, dlatego nie miałam o tym pojęcia, gdyby nie to zaplanowane badanie prenatalne. Po jakim czasie od utraty ciąży udało Wam się znów zajść w zdrową ciążę? 🥺
Ja jestem po dwóch stratach z zabiegiem łyżeczkowania, po pierwszej zaszłam równo po roku od zabiegu, drugą straciłam w marcu, więc dopiero wracamy znów do starań. Oba razy było poronienie zatrzymane, za drugim razem czekaliśmy 2tyg czy może samo ruszy, ale niestety nie. Jeśli nie ma niepokojących objawów to nie ma co się martwić o chodzenie z martwym płodem bo tam w środku wszystko jest sterylne. Znam przypadek gdzie rozwój jednego z bliźniaków zatrzymał się w 17tc, drugi urodził się w 34tc i matka chodziła z tym martwym do końca i nic złego się nie działo, przecież nic nie mogli zrobić.
zrobiłam te badania na trombofilie i zaczelam na własną rękę brać acard. Wyniki dostałam 21.04 wiec od 22.04 wjechał acard. Odstawilam tez proga którego brałam od grudnia 16 -25 dc. Plus jeszcze endo zwiększył mi dawke metforminy na 750. Na mecie jestem od lutego.
Teraz w poniedzialek miałam umawiać się na sono hsg I później nowy gin miał mi dać zalecenia co dalej. Także totalny szok tym bardziej że w dni płodne nie było seksu. Nie mialam monitoringu więc obstawiam tak jedynie na podstawie owulakow plus objawy. Nawet powiedziałam do męża żeby się w tym miesiącu nie zdziwił jak dostanę @. Także ta ciaza To albo ze starych plemników albo owu była inaczej niż myślę. Ale nie ma co gdybać już teraz 😉.
A kiedy teoretycznie miałaś płodne a kiedy były seksy? 😛 Zawsze mnie to fascynuje jak dziewczyny zachodzą wg nich w niepłodnym okresie. Wiem że wszystko w danym cyklu może się poprzesuwać, ale jest to taki chichot losu, fascynujące 🤗

reklama
Do góry