reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny gdybym jutro zrobiła betę, a kolejną dopiero w poniedziałek to jak interpretować wyniki?
Jutro skończony 5tc ❤️❤️❤️
A dziś na popołudniowym teście piękna gruba, ciemna krechą praktycznie odrazu wyskoczyła. Na taką czekałam.
Mozesz spokojnie zrobić jutro i w poniedziałek. W internecie są kalkulatory przyrostu beta hcg więc tam wpisujesz daty i samo oblicza przyrost. Gratulacje i życzę spokojnej ciąży 🥰

Dziś odbyłam pierwszą wizytę po poronieniu. Lekarz podejrzewa PCOS (na co wskazuje obraz USG). Czy możliwe, że w 2020r. obraz nic nie wykazał? PCOS pojawił się nagle? Czy podczas PCOS nie zawsze występuje kilka pęcherzyków?

Dziewczyny, może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi 😁 Jeżeli wystąpiło plamienie okołoowulacyjne, to jest ono przed owulacją, w trakcie czy po? Czy raczej ciężko stwierdzić?

U mnie niestety wczoraj wieczorem pojawiła się miesiączka wraz z niewielkimi objawami bólowymi. Czy któraś mądra głowa ma pomysł co się stało? Beta z 04.05 wynosiła 8.2, dwa dni wcześniej wyszedł pozywtyny test ciążowy to był ten super czuły pink czyli on pokazuje chyba powyżej jak jest beta powyżej 10. Dla mnie ta beta z 04.05 była już złym znakiem, bo w stosunku do testu ona mogła spadać. Miałam iść dziś badać bete ale skoro przyszła miesiączka to chyba sobie to daruje - jest mi szkoda moich żył.

Cześć Dziewczyny, pojawiłam się tutaj, bo niestety moja ciąża obumarła i jestem w trakcie „oczyszczania się”. Jutro jadę znów do szpitala, gdzie podadzą mi kolejne tabletki pod nadzorem. Straciłam ciążę na etapie 8+3 tc, choć teoretycznie powinnam była być w 12 tc. Dowiedziałam się o tym na przedwczorajszych badaniach prenatalnych. Bardzo mocno to na mnie oddziałuje..łatwo nie jest, ale nie zamierzam się poddać. Teraz jedynie martwię się o swoje zdrowie, bo od 3 tygodni nie miałam świadomości, że chodzę z martwym zarodkiem w organizmie. Nic się niepokojącego u mnie nawet nie działo, dlatego nie miałam o tym pojęcia, gdyby nie to zaplanowane badanie prenatalne. Po jakim czasie od utraty ciąży udało Wam się znów zajść w zdrową ciążę? 🥺

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry