reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie. Ja dzisiaj zrobiłam test I wyszedł pozytywny. Czekam jeszcze na wyniki bety. Załatwiłam też już heparyne ze względu na moje wyniki - wyszły nieprawidłowości w pai 1 4g hetero plus mthfr 677 tez hetero. Dzisiaj mam wykonać pierwszy zastrzyk. Przeczytałam ulotkę, ale proszę Was o rady bo jestem na ten moment przerażona ze strachu 😢

reklama
Witajcie. Ja dzisiaj zrobiłam test I wyszedł pozytywny. Czekam jeszcze na wyniki bety. Załatwiłam też już heparyne ze względu na moje wyniki - wyszły nieprawidłowości w pai 1 4g hetero plus mthfr 677 tez hetero. Dzisiaj mam wykonać pierwszy zastrzyk. Przeczytałam ulotkę, ale proszę Was o rady bo jestem na ten moment przerażona ze strachu 😢
Przede wszystkim to nie obawiaj się! Heparyna to popularny lek, dużo ludzi robi te zastrzyki, wiec są one zrobione tak, że trudno sobie zrobić krzywdę. Podanie leku może być lekko nieprzyjemne, ale to wszystko zależy od miejsca wkłucia i danej osoby.
Tak jak napisano w ulotce- nie wypuszczaj nic ze strzykawki, zdejmij zawleczkę, chwyc fałd skóry np na brzuchu, po prawej lub lewej stronie od pępka. Ja zwykle lekko poruszam strzykawka, aby pęcherzyk z powietrzem znalazł się na koncu- za płynem.
Powodzenia 🙂

Przede wszystkim to nie obawiaj się! Heparyna to popularny lek, dużo ludzi robi te zastrzyki, wiec są one zrobione tak, że trudno sobie zrobić krzywdę. Podanie leku może być lekko nieprzyjemne, ale to wszystko zależy od miejsca wkłucia i danej osoby.
Tak jak napisano w ulotce- nie wypuszczaj nic ze strzykawki, zdejmij zawleczkę, chwyc fałd skóry np na brzuchu, po prawej lub lewej stronie od pępka. Ja zwykle lekko poruszam strzykawka, aby pęcherzyk z powietrzem znalazł się na koncu- za płynem.
Powodzenia 🙂
i tak jak napisane w ulotce prostopadle do skóry nie wbijać pod kątem tej strzykawki?
Myślę że najgorszy pierwszy raz. Czekam na męża żeby mi zrobil...

Powodzenia 🙂
k lekarz kazał mniej więcej o stałej porze to wykonywać. Rozumiem ze może być to na o 22 każdego dnia, tak?

Jeszcze mam pytanko odnośnie suplementów. Czy z tej listy coś powinnam odstawic na ciążę?
Prenacaps ovi - inozytol i nac, l - glutathione, q10 ubiquinoL?

Znam wersję co 48h i nie wiem czy jest sens powtarzać po trzech dniach, czy to cokolwiek powie.
Tyle samo powie co po 48h ;) Ja co 72h robiłam w tej ciąży, ale nie wyrecytuje Ci, ile % ma mieć minimalny akceptowalny przyrost, bo już nie pamiętam, musiałabym przeliczyc . Ale kalkulatory w necie Ci policzą.

@Jula19 Ja robię późnym wieczorem. Strzykawke prostopadle w trzymany druga reka fałd. Omijasz okolice pępka (około 5 cm od pępka). Popatrz na YT, są filmiki jak ludzie robia.

Dziewczyny gdybym jutro zrobiła betę, a kolejną dopiero w poniedziałek to jak interpretować wyniki?
Jutro skończony 5tc ❤️❤️❤️
A dziś na popołudniowym teście piękna gruba, ciemna krechą praktycznie odrazu wyskoczyła. Na taką czekałam.
Ja tak zrobiłam, w necie są kalkulatory więc zrobiłabym normalnie. ;)

Tyle samo powie co po 48h ;) Ja co 72h robiłam w tej ciąży, ale nie wyrecytuje Ci, ile % ma mieć minimalny akceptowalny przyrost, bo już nie pamiętam, musiałabym przeliczyc . Ale kalkulatory w necie Ci policzą.

@Jula19 Ja robię późnym wieczorem. Strzykawke prostopadle w trzymany druga reka fałd. Omijasz okolice pępka (około 5 cm od pępka). Popatrz na YT, są filmiki jak ludzie robia.
dziękuję;)

reklama
Gratulacje!!! 🥰🥰🥰
@Jula19 przypomnisz ile minęło od Twojej straty?

Do góry