reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny mi pisały, że trzeba też spełnić kilka warunków, jak np przespana noc, brak wysiłku fizycznego i seksu. Poczytaj sobie przed badaniem, bo może to wpłynąć na wynik.
Te badania robiłam w 3 DC tego miesiąca. Zastanawiam się czy ten estradiol jest w porządku,bo lekarz nic nie mówił tylko powiedział,że wyniki są dobre i tyle.

Załączniki

• Screenshot_20220413-121820-832.png
    Screenshot_20220413-121820-832.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 30
Dwa prenatalne za darmo? A Ty nie jesteś rocznik 89? Źle dedukuję? 🙈
Czy po stracie są darmowe?
tak jestem rocznik 89. Mam za sobą 2 poronienia. Pierwsze prawdopodnie przez ten stan zapalny po wyrostku a drugie czort wie: ciaza bliźniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa w większości przypadków kończy się poronieniem, lekarz powiedział też że mogła być wada genetyczna albo cewki ? ale potem wyszło że mam oba mtfhr i pai hetero i też mógł się zrobić skrzep. Jak czytałam osttanio to nic z tych rzeczy nie kwalifikuje mnie do bezpłatnych badan więc nie wiem co tam nakręci żeby były bezpłatne
Poronienie nie uprawnia do darmowego programu. @marsi89 pisala, że jej lekarz est przekonany, że w poprzedniej ciazy była wada, wiec może bierze na siebie stwierdzenie, że jest w grupie ryzyka.

Tak mi powiedział zaraz po poronieniu, że prawdopodobnie to mogła być wada, ale już po tych badaniach na trombofilie skłania się ku temu że jakiś skrzep czy coś. Więc nie wiem.
Zresztą Hopefull rozwiała wątpliwości że mutacje wystarcza. Ale nigdzie o tym nie pisze 🤔

Bardzo Ci dziękuję i za Ciebie też trzymam kciuki 🥰
Co do bezpłatnych prenatalnych to w moim szpitalu dowiedziałam się że wystarczy stwierdzona mutacja pai lub mthfr na skierowaniu od lekarza i zrobią prenatalne na nfz. Byłam w szoku. W pierwszej ciazy co prawda mialam tez oba prenatalne na nfz, ale wtedy nie wiedziałam że mam mutacje. Mam natomiast wypadanie płatka zastawki w sercu (trudno to nazwać wada serca, bo bardzo dużo ludzi to ma) I to było wpisane na skierowaniu. Teraz mam wpisane właśnie mutacje mthfr i pai. Może komuś się przyda ta informacja 🙂
Też mam wypadanie płatka zastawki mitralnej, mthfr i pai i bulę, ale może mam lekarza, któremu się nie chce brać na siebie kwestii skierowania do programu nfz. Ktoś mi kiedyś opowiadał, że dostał skierowanie na "a co pani będzie płacić" i lekarz coś tam po prostu nasciemnial. Ja już się pogodziłam z wydatkami, na połówkowe nawet idę w 2 miejsca.

reklama
tak jestem rocznik 89. Mam za sobą 2 poronienia. Pierwsze prawdopodnie przez ten stan zapalny po wyrostku a drugie czort wie: ciaza bliźniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa w większości przypadków kończy się poronieniem, lekarz powiedział też że mogła być wada genetyczna albo cewki ? ale potem wyszło że mam oba mtfhr i pai hetero i też mógł się zrobić skrzep. Jak czytałam osttanio to nic z tych rzeczy nie kwalifikuje mnie do bezpłatnych badan więc nie wiem co tam nakręci żeby były bezpłatne

Tak mi powiedział zaraz po poronieniu, że prawdopodobnie to mogła być wada, ale już po tych badaniach na trombofilie skłania się ku temu że jakiś skrzep czy coś. Więc nie wiem.
Zresztą Hopefull rozwiała wątpliwości że mutacje wystarcza. Ale nigdzie o tym nie pisze 🤔
@marsi89 nie chciałam Cię w żadnym razie urazić. Ja w tym roku kończę 35 lat więc tylko z wiekiem prenatalne na NFZ mi się kojarzą. Dopiero jak napisałam to pomyślałam, że niefortunnie to zabrzmiało.
Bardzo dobrze o lekarzy świadczy to, że tak zakręci byś nie musiała płacić. Fajnie to o nim świadczy jako o człowieku 😊

Do góry