Dokładnie najlepiej zbadać na początku cyklu :-) ja w 3 dc robiłamChyba nie bada się po owulacji.
reklama
MartaS89
Fanka BB :)
No też robiłam w 3 DC a w internecie pisze,że też warto zbadać ok. 21 DC.Dokładnie najlepiej zbadać na początku cyklu :-) ja w 3 dc robiłam
Alabama89
Ja mam hiperprolaktynemię czynnościową i nigdy ani ginekolog ani endokrynolog nie kazali mi jej badać w 21dc, tylko na początku cyklu.No też robiłam w 3 DC a w internecie pisze,że też warto zbadać ok. 21 DC.
Chattahoochee
Dziewczyny mi pisały, że trzeba też spełnić kilka warunków, jak np przespana noc, brak wysiłku fizycznego i seksu. Poczytaj sobie przed badaniem, bo może to wpłynąć na wynik.Dziewczyny czy zbadać też prolaktynę ?
MartaS89
Te badania robiłam w 3 DC tego miesiąca. Zastanawiam się czy ten estradiol jest w porządku,bo lekarz nic nie mówił tylko powiedział,że wyniki są dobre i tyle.Dziewczyny mi pisały, że trzeba też spełnić kilka warunków, jak np przespana noc, brak wysiłku fizycznego i seksu. Poczytaj sobie przed badaniem, bo może to wpłynąć na wynik.
Załączniki
W 21 dobrze progesteronNo też robiłam w 3 DC a w internecie pisze,że też warto zbadać ok. 21 DC.
MartaS89
Tak i chcę zrobić jutro,bo w 10 DC byłam na USG i gin twierdził,że pęcherzyk już pękł,bo widzi płyn, ciałka żółtego nie było,ale może dopiero co pękł i dlatego. Jutro będzie u mnie 17 DC.W 21 dobrze progesteron
marsi89
tak jestem rocznik 89. Mam za sobą 2 poronienia. Pierwsze prawdopodnie przez ten stan zapalny po wyrostku a drugie czort wie: ciaza bliźniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa w większości przypadków kończy się poronieniem, lekarz powiedział też że mogła być wada genetyczna albo cewki ? ale potem wyszło że mam oba mtfhr i pai hetero i też mógł się zrobić skrzep. Jak czytałam osttanio to nic z tych rzeczy nie kwalifikuje mnie do bezpłatnych badan więc nie wiem co tam nakręci żeby były bezpłatneDwa prenatalne za darmo? A Ty nie jesteś rocznik 89? Źle dedukuję?
Czy po stracie są darmowe?
Poronienie nie uprawnia do darmowego programu. @marsi89 pisala, że jej lekarz est przekonany, że w poprzedniej ciazy była wada, wiec może bierze na siebie stwierdzenie, że jest w grupie ryzyka.
Tak mi powiedział zaraz po poronieniu, że prawdopodobnie to mogła być wada, ale już po tych badaniach na trombofilie skłania się ku temu że jakiś skrzep czy coś. Więc nie wiem.
Zresztą Hopefull rozwiała wątpliwości że mutacje wystarcza. Ale nigdzie o tym nie pisze
aspekt
Też mam wypadanie płatka zastawki mitralnej, mthfr i pai i bulę, ale może mam lekarza, któremu się nie chce brać na siebie kwestii skierowania do programu nfz. Ktoś mi kiedyś opowiadał, że dostał skierowanie na "a co pani będzie płacić" i lekarz coś tam po prostu nasciemnial. Ja już się pogodziłam z wydatkami, na połówkowe nawet idę w 2 miejsca.Bardzo Ci dziękuję i za Ciebie też trzymam kciuki
Co do bezpłatnych prenatalnych to w moim szpitalu dowiedziałam się że wystarczy stwierdzona mutacja pai lub mthfr na skierowaniu od lekarza i zrobią prenatalne na nfz. Byłam w szoku. W pierwszej ciazy co prawda mialam tez oba prenatalne na nfz, ale wtedy nie wiedziałam że mam mutacje. Mam natomiast wypadanie płatka zastawki w sercu (trudno to nazwać wada serca, bo bardzo dużo ludzi to ma) I to było wpisane na skierowaniu. Teraz mam wpisane właśnie mutacje mthfr i pai. Może komuś się przyda ta informacja
reklama
Carnation
Aktywna w BB
@marsi89 nie chciałam Cię w żadnym razie urazić. Ja w tym roku kończę 35 lat więc tylko z wiekiem prenatalne na NFZ mi się kojarzą. Dopiero jak napisałam to pomyślałam, że niefortunnie to zabrzmiało.tak jestem rocznik 89. Mam za sobą 2 poronienia. Pierwsze prawdopodnie przez ten stan zapalny po wyrostku a drugie czort wie: ciaza bliźniacza jednoowodniowa jednokosmowkowa w większości przypadków kończy się poronieniem, lekarz powiedział też że mogła być wada genetyczna albo cewki ? ale potem wyszło że mam oba mtfhr i pai hetero i też mógł się zrobić skrzep. Jak czytałam osttanio to nic z tych rzeczy nie kwalifikuje mnie do bezpłatnych badan więc nie wiem co tam nakręci żeby były bezpłatne
Tak mi powiedział zaraz po poronieniu, że prawdopodobnie to mogła być wada, ale już po tych badaniach na trombofilie skłania się ku temu że jakiś skrzep czy coś. Więc nie wiem.
Zresztą Hopefull rozwiała wątpliwości że mutacje wystarcza. Ale nigdzie o tym nie pisze
Bardzo dobrze o lekarzy świadczy to, że tak zakręci byś nie musiała płacić. Fajnie to o nim świadczy jako o człowieku