reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

przestań ani tak nie myśl. Ja wczoraj jak szłam do gina to całą drogę po cyckach się macalam bo wydawało mi się że już mnie nie bolą. A po wizycie zaczęły boleć zaś. I tak główka pracuje i wkręca sobie
Mi pokazuje termin na 12 grudzień, choć jak będę mieć cesarkę to pewnie w 38 tyg. Więc koniec listopada. I chciałam do was na grudniowki dołączyć albo na listopadowymi iść 🤔 ale jakoś nie umiem się przemoc. Właśnie może dlatego że tam ta strata tak bardziej boli bo te dziewczyny są aktualnie w takiej samej sytuacji ja my, i zaraz właśnie tak jak ty piszesz mamy czarne myśli. I załamka😥
Także ja dołączę tam do was może jak będę po prentalnych, albo wyżej jak poczuje się pewniej, żeby tu nie truć dziewczynom dupkę. Póki co tu jest moja oaza i tu dziewczyny znają moja historię i tu czuje się dobrze🙂
A ty sobie nie wkręcaj ( powiedziała druga która sobie wkręca 😱🤣)
Ja obecnie 11+3 i kilka dni temu przywitałam się na listopadowkach ale właśnie czuje ze ja mam trochę inne problemy niż inne dziewczyny 😔 to wszystko nie jest takie proste. W piątek już prenatalne. Dość wcześnie mi wyznaczyli, ciekawa jestem czy uda się wszystko zmierzyć. Mowila mi lekarka, że jak będzie problem to wyznaczą nowy termin (ja mam skierowanie nfz i będę robić w przychodni przyszpitalnej).
Ja też czuje, że tu mam pelne zrozumienie 🙂

reklama
przestań ani tak nie myśl. Ja wczoraj jak szłam do gina to całą drogę po cyckach się macalam bo wydawało mi się że już mnie nie bolą. A po wizycie zaczęły boleć zaś. I tak główka pracuje i wkręca sobie
Mi pokazuje termin na 12 grudzień, choć jak będę mieć cesarkę to pewnie w 38 tyg. Więc koniec listopada. I chciałam do was na grudniowki dołączyć albo na listopadowymi iść 🤔 ale jakoś nie umiem się przemoc. Właśnie może dlatego że tam ta strata tak bardziej boli bo te dziewczyny są aktualnie w takiej samej sytuacji ja my, i zaraz właśnie tak jak ty piszesz mamy czarne myśli. I załamka😥
Także ja dołączę tam do was może jak będę po prentalnych, albo wyżej jak poczuje się pewniej, żeby tu nie truć dziewczynom dupkę. Póki co tu jest moja oaza i tu dziewczyny znają moja historię i tu czuje się dobrze🙂
A ty sobie nie wkręcaj ( powiedziała druga która sobie wkręca 😱🤣)
Na grudniowych mamach dużo dziewczyn po stratach i w sumie mało radości, a raczej dużo martwienia się 🙈

Niestety, głowa pracuje 🙈 ja termin wg USG na 1.12, ale też myślę że wcześniej.

Chyba jakiś ciężki humor wisi w powietrzu - ja wczoraj uznałam, że po co ja właściwie wróciłam do starań skoro pewnie znowu poronię i na co mi to.

Najgorzej bo uzewnętrzniłam się mężowi - a ten podobnie jak u Was - w tym wszystkim najbardziej się boi i martwi o mnie. Więc oczywiście uznał, że nie byłam gotowa na powrót do starań. Mi już dziś moje czarne chmury przeszły, a mąż pewnie w kolejnym cyklu będzie mnie unikał 😂

Ja obecnie 11+3 i kilka dni temu przywitałam się na listopadowkach ale właśnie czuje ze ja mam trochę inne problemy niż inne dziewczyny 😔 to wszystko nie jest takie proste. W piątek już prenatalne. Dość wcześnie mi wyznaczyli, ciekawa jestem czy uda się wszystko zmierzyć. Mowila mi lekarka, że jak będzie problem to wyznaczą nowy termin (ja mam skierowanie nfz i będę robić w przychodni przyszpitalnej).
Ja też czuje, że tu mam pelne zrozumienie 🙂
ja jak byłam w ciąży z bliźniakami to właśnie byłam na takim forum i właśnie dziewczyny mialy tam takie problemy jak ja w pierwszej i niczym nie zmaconej ciąży: co zrobić na obiad jak ma się mdłości i nie ma ochoty nic się robić?...dlatego czułam się tam zle.
Ale fajnie już wysoko jesteś 🙂 coś tam na bank będzie widać. Mi wczoraj powiedział na USG że mam przyjść 16 maja i wtedy da mi skierowanie na prenatalne. Będę wtedy akurat 11 tydz. I też mi właśnie powiedział: pani oczywiście oba prenatalne ma za darmo, z trzecim też może coś pomyślimy. W szoku byłam bo myślałam że się nie łapie na bezpłatne. Ani wiekowo, ani w żadne inne widełki. Ale fajnie, zawsze to kasa w kieszeni. trzymam kciuki za Twoje prenatalne, będzie dobrze. I daj znać koniecznie.

ja jak byłam w ciąży z bliźniakami to właśnie byłam na takim forum i właśnie dziewczyny mialy tam takie problemy jak ja w pierwszej i niczym nie zmaconej ciąży: co zrobić na obiad jak ma się mdłości i nie ma ochoty nic się robić?...dlatego czułam się tam zle.
Ale fajnie już wysoko jesteś 🙂 coś tam na bank będzie widać. Mi wczoraj powiedział na USG że mam przyjść 16 maja i wtedy da mi skierowanie na prenatalne. Będę wtedy akurat 11 tydz. I też mi właśnie powiedział: pani oczywiście oba prenatalne ma za darmo, z trzecim też może coś pomyślimy. W szoku byłam bo myślałam że się nie łapie na bezpłatne. Ani wiekowo, ani w żadne inne widełki. Ale fajnie, zawsze to kasa w kieszeni. trzymam kciuki za Twoje prenatalne, będzie dobrze. I daj znać koniecznie.
Dwa prenatalne za darmo? A Ty nie jesteś rocznik 89? Źle dedukuję? 🙈
Czy po stracie są darmowe?

reklama
Bardzo Ci dziękuję i za Ciebie też trzymam kciuki 🥰
Co do bezpłatnych prenatalnych to w moim szpitalu dowiedziałam się że wystarczy stwierdzona mutacja pai lub mthfr na skierowaniu od lekarza i zrobią prenatalne na nfz. Byłam w szoku. W pierwszej ciazy co prawda mialam tez oba prenatalne na nfz, ale wtedy nie wiedziałam że mam mutacje. Mam natomiast wypadanie płatka zastawki w sercu (trudno to nazwać wada serca, bo bardzo dużo ludzi to ma) I to było wpisane na skierowaniu. Teraz mam wpisane właśnie mutacje mthfr i pai. Może komuś się przyda ta informacja 🙂

Do góry