Ja miałam okres przy becie koło 30 jak dobrze pamiętam i był to normalny - no trochę bardziej obfity niż zwykle okres.Zęby to w dużej mierze genetyka. Ja mam swoje w idealnym stanie, a miałam różne okresy w życiu, szczególnie jako nastolatka. Ani ciąża, ani długie KP mi nie zaszkodziło. A np. taki mój brat - dba o zęby jak mało kto, a i tak ma wiecznie problemy
Edit. Przy okazji zapytam bo nie spodziewałam się i nie zapytałam lekarza, a nie bardzo mam się z nim jak skontaktować. Moja beta w piątek była już bardzo niska i w niedzielę (wczoraj) dostałam okres? No właśnie czy ja mam to uznać za normalny okres? Trochę mnie to dziwi bo nie spodziewałam się tego tak szybko
reklama
Jak ja miałam takie rozwarcie to urodziłam 1 i 2 dni po wizycie a mówili, że jeszcze spokojnie mogę sobie tak pochodzić. 11 i 10 dni przed terminem. Mam nadzieję, że malutka wytrzyma do weekendu. Jakie imię wybraliście? My myślimy o Marysi.Oo miło, że pytasz
Termin mamy na 16.02. Mała waży 2800g, rozwarcie 2cm a ja dzisiaj ledwo chodzę. Jakby nie to, że dzisiaj miałam wizytę to na pewno pojechałabym na IP
Samym porodem się jeszcze nie stresuje, ale mąż wraca z zagranicy dopiero w sobotę i mam nadzieję, że dotrwamy później niech się dzieje co chce
asia.joanna
Fanka BB :)
Nawet mnie nie strasz podobno obiecała tacie, że zaczeka byle do soboty, później już mi wszystko jednoJak ja miałam takie rozwarcie to urodziłam 1 i 2 dni po wizycie a mówili, że jeszcze spokojnie mogę sobie tak pochodzić. 11 i 10 dni przed terminem. Mam nadzieję, że malutka wytrzyma do weekendu. Jakie imię wybraliście? My myślimy o Marysi.
Ja na poczatku chciałam Marysie, ale później ciotka męża o takim samym imieniu trafiła do hospicjum i nie chciałam żeby w jakikolwiek sposób mała była kojarzona, że dostała imię po ciotce czy coś takiego a moja mądra teściowa raz tak powiedziała mąż zdecydował, że będzie Emilia
roki_1991
Ja Ci bardzo kibicuje, ale nigdy nie ma pewności ze ciąża bez acardu i heparyny się utrzyma. Tak samo jak nie ma pewności czy utrzyma się z tymi lekami a lampkę winka to wypij i za mnie, bo już nie pamiętam jak smakujeLekarz mój powiedział że ten acard i heparynę dostaje zapobiegawczo, bez tego ciąża i tak by się udała.
Ale myślę że nie ma tematu, dostałam plamienia i czuje się okresowo, kamień z serca dla zdrowotności lampkę wina z aronii z taty piwniczki sobie popijam
Spokojnie po obu zachowuj się normalnie może nie podnoszenie ciężarów całe dnie, ale wysiłek fizyczny nie zaszkodzi a kawe w ciąży też spokojnie można sobie wypić@marsi89 uff
Bardzo dziękuję za wszystkie rady - wypiłam pół butelki soku z czarnego bzu, zjadłam dużo czosnku i od wczoraj jest ok. Bardzo się bałam, bo u mnie dwa lata z rzędu takie przeziębienia kończyły się antybiotykami...
Powiem Wam, że po owulacji sama nie wiem, jak się zachowywać - w sensie alkohol to oczywiste, ale np. sport. Przed poronieniem miałam mniejsze wątpliwości, choć też o to pytałam, a teraz sama nie wiem...a wypaść na pół miesiąca co miesiąc... Jeśli nie dostanę okresu do pt (nie sądzę), to jedynie profilaktycznie odwołam dentystę - w straconej ciąży byłam po owulacji u dentysty, więc..
A jak to jest z kawą w ciąży? Bo ja już się pogubiłam
Ja ez uważam że znieczulenia sa bezpieczne. Sama na początku ciąży z Kubusiem bylam u dentystki (kuzynka mojego meza) I na wiadomość ze jestem w 5tc i nie chce brać znieczulenia, powiedziala że znieczulenie jet dużo bezpieczniejsze niż robota na żywca tak na prawdęSpokojnie. Do okresu działa zasada wszystko albo nic. Jakby coś złego miało się zadziac i zaszkodzić dziecku to przyjdzie okres jak rozejdzie się po kościach to będzie zdrowa ciąża. Ja zrobiłam test za szybko w pierwszej ciąży i potem napilam się na święta, paliłam fajki. A w nowy rok pozytywny test. Też drżałam ze strachu. Dziś zdrowa szcesciolatka siedzi sfochowana w pokoju bo musi robić porządek
Odżywiaj się zdrowo, ćwicz sobie, jak masz ochotę walnij sobie piwko, winko, drinka ale wszystko z umiarem wiadomo co do dentysty to ja w każdej ciąży chodziłam i nawet miałam zęby ze znieczuleniem robione i nic nie zaszkodzilo. Moja gin mówi że teraz wszystkie znieczulenia są tak bezpieczne że nawet nie musiałabym ja informować o ciąży ale zawsze to robię. Nawet rwa zęby w ciąży ale to chyba na 2 trymestr zalecają przesunąć jak coś. Pamiętaj że gorszy jest jakiś stan zapalny czy bakteryjny dla dziecka niż np. to znieczulenie czy antybiotyk.
Co do kawy w każdej ciąży piłam 3 sypane kawy z mlekiem na dzień. Obecnie pije max. 2 bo potem spać nie moge. Kawa w gruncie rzeczy ma dużo dobrego w sobie
Ja bardziej swirowalam z jedzeniem ale to już wiedząc że jestem w ciąży. Bałam się jeść i nie jadłam w ogóle : pasztetu, serów pleśniowych (choć większość jest pasteryzowane ), wędzonych ryb, torcikow beżowych, tatara, nie piłam coli. Dlatego teraz jem tego ile wlezie bo wiem że niedługo nie będę mogła
Także kochana nie dajmy się zwariować
A mój dentysta u którego leczę się już lata, ostatnio mi zabronił karmić po znieczuleniu..... kazał odciągnąć mleko i wylac.... powiedziałam ze okej, po czym wróciłam do domu i nakarmilam młodego ;p
Można tam nic szkodliwgo nie maDziewczyny dawno tu nie zaglądałam, nie widzę znajomych twarzy za bardzo [emoji3525]
Mam pytanie, czy przy KP można pić inofem ? W ulotce nie widziałam takiej informacji albo przeoczyłam coś [emoji3166]
Z góry dzięki za odpowiedź...
P.S. Ja cie pamiętam
Nie znam Twojej historii, ale mam nadzieje że pogrzeb da troszeczkę ukojenia :*W czwartek moje córeczka zaznała w końcu spokoju, spoczęła w grobie..
Myślę że możesz to spokojnie potraktować jako 1 dcZęby to w dużej mierze genetyka. Ja mam swoje w idealnym stanie, a miałam różne okresy w życiu, szczególnie jako nastolatka. Ani ciąża, ani długie KP mi nie zaszkodziło. A np. taki mój brat - dba o zęby jak mało kto, a i tak ma wiecznie problemy
Edit. Przy okazji zapytam bo nie spodziewałam się i nie zapytałam lekarza, a nie bardzo mam się z nim jak skontaktować. Moja beta w piątek była już bardzo niska i w niedzielę (wczoraj) dostałam okres? No właśnie czy ja mam to uznać za normalny okres? Trochę mnie to dziwi bo nie spodziewałam się tego tak szybko
Wow, gdzie tak pięknie? Wsiadam w samolot i lecę nienawidzę zimy
kasiaa91
Jakie miałaś endometrium? Jeśli było nawet 7/6 mm to może się spokojnie złuszczaćNie skontroluję bo jesteśmy poza polską, kraj skrajnie islamski więc mała szansa, że gdziekolwiek znajdę ginekologa.
A do lekarza, to mówił tylko że okres może być obfity bo mam dużą torbiel na tym lewym jajniku i pewnie wtedy pęknie. Wszystko wygląda jak normalny okres, zero jakiś bóli, skrzepów itp.
A moj taki cicho ciemny totalnie zero nawet lekkiego ukłucia - chyba mnie dobrze wyczyścili i jestem nowkaWszystkie tu jesteśmy twarde inaczej byśmy się poddały a nie walczyły tak dzielnie. Mnie też nic nie zniechęca i mega jaram się tymi staraniami i wierzę że uda się równie szybko zajść jak za poprzednimi razami. U mnie dziś 1dc i też zaczynamy w tym cyklu działać także startujemy w sumie razem.
Byle ten okres się skończył, bo dziś pierwszy dzień a ja już mam go dość. Boli mnie brzuch jak nigdy, nawet pyralgina daje ledwo radę. Chyba czuje dziad że to jego osttanie podrygi w tym roku i chce mi dokopać
olka11135
Ja Ci bardzo kibicuje, ale nigdy nie ma pewności ze ciąża bez acardu i heparyny się utrzyma. Tak samo jak nie ma pewności czy utrzyma się z tymi lekami a lampkę winka to wypij i za mnie, bo już nie pamiętam jak smakuje
Spokojnie po obu zachowuj się normalnie może nie podnoszenie ciężarów całe dnie, ale wysiłek fizyczny nie zaszkodzi a kawe w ciąży też spokojnie można sobie wypić
Ja ez uważam że znieczulenia sa bezpieczne. Sama na początku ciąży z Kubusiem bylam u dentystki (kuzynka mojego meza) I na wiadomość ze jestem w 5tc i nie chce brać znieczulenia, powiedziala że znieczulenie jet dużo bezpieczniejsze niż robota na żywca tak na prawdę
A mój dentysta u którego leczę się już lata, ostatnio mi zabronił karmić po znieczuleniu..... kazał odciągnąć mleko i wylac.... powiedziałam ze okej, po czym wróciłam do domu i nakarmilam młodego ;p
Można tam nic szkodliwgo nie ma
P.S. Ja cie pamiętam
Nie znam Twojej historii, ale mam nadzieje że pogrzeb da troszeczkę ukojenia :*
Myślę że możesz to spokojnie potraktować jako 1 dc
Wow, gdzie tak pięknie? Wsiadam w samolot i lecę nienawidzę zimy
Malediwy 🏝
Jakie miałaś endometrium? Jeśli było nawet 7/6 mm to może się spokojnie złuszczać
No właśnie miałam 3/4mm dlatego jestem zdziwiona. Ale jak dzwoniłam na IP powiedzieli że może tak być. Oni mi jeszcze w szpitalu sugerowali że mi się ta torbiel złuszczy bo miała 33mm i przez to okres może być obfity ale nie powiedziałabym. Szczerze mówiąc jest "najładniejszy" w moim życiu
Mamafasolki
Ja tak miałam po porodzie. Pierwszy okres chyba 19 m-cy po. Nie poczułamA moj taki cicho ciemny totalnie zero nawet lekkiego ukłucia - chyba mnie dobrze wyczyścili i jestem nowka
roki_1991
Wow, 19 miesięcy po, ale po porodzie?? Jak tak to dawaj przepis jak to zrobic ja nie hce tej małpy wstrętnej, nie jest mi już do niczego potrzebnaJa tak miałam po porodzie. Pierwszy okres chyba 19 m-cy po. Nie poczułam
reklama
kasiaa91
Moj okres po porodzie tez był bardzoWow, 19 miesięcy po, ale po porodzie?? Jak tak to dawaj przepis jak to zrobic ja nie hce tej małpy wstrętnej, nie jest mi już do niczego potrzebna
Łagodny