reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Smaily ale ja się z tym zgadzam. Serio. Mam wyleczone zęby, w pierwszej ciąży chodziłam regularnie i też mam taki zamiar, jeśli zajdę. Jestem po przeglądzie w listopadzie, a jak pójdę 18.02 a nie 4.02 to świat się nie zawali, a ja będę spokojniejsza. Jak coś znajdzie, pewnie będziemy rozmawiać nad planem dzialania. Być może jego podejście jest dostosowane do mnie, bo zna moje zęby ;)

W straconej ciąży byłam u dentysty dwa dni przed pozytywnym testem. I jest w mnie lęk - może nieracjonalny, ale jest. Nie mówię, że jestem po owulacji i mogę być w ciąży, choć w sumie czemu nie? Mam koleżankę, która zawsze w takiej sytuacji mówi ;) A ja mam do siebie pretensje, że nie powiedziałam wtedy - czy coś by to zmieniło? Nie, ale poczucie winy we mnie byłoby mniejsze.

reklama
Ja jeszcze nie spotkałam dentysty, który by twierdził. że zębów w ciąży lepiej nie leczyć...
Także to chyba wyjątki, albo ja wyjątkowo dobrze zawsze trafiałam.
To chyba miałaś szczęście ;) ja 4 lata temu byłam u kilku, jeden ubytek zrobiła mi babka w ciąży, usunęła kamień, a jak poszłam do kolejnej kontroli do innej, bo ona na L4 już była to wszystko było do obserwacji ;) być może faktycznie nie było co robić ;)

Mój obecny bardzo niechętnie przyjmuje pacjentki w ciąży, ale być może jak trzeba to robi. W straconej ciąży miałam jeden ubytek do zrobienia i kazał mi przyjść w drugim trymestrze, którego nie doczekałam ;( a jeden zrobiłam po owu przed testem. Więc przepraszam, ale dbam o swój komfort 🤣🤣🤣

Ostatnia edycja:
@asia.joanna kiedy Ty masz termin? Bo dobrze kojarzę że to końcówka?
Oo miło, że pytasz 🥰
Termin mamy na 16.02. Mała waży 2800g, rozwarcie 2cm a ja dzisiaj ledwo chodzę. Jakby nie to, że dzisiaj miałam wizytę to na pewno pojechałabym na IP 🤦‍♀️
Samym porodem się jeszcze nie stresuje, ale mąż wraca z zagranicy dopiero w sobotę i mam nadzieję, że dotrwamy 😁 później niech się dzieje co chce 🤭

Oo miło, że pytasz 🥰
Termin mamy na 16.02. Mała waży 2800g, rozwarcie 2cm a ja dzisiaj ledwo chodzę. Jakby nie to, że dzisiaj miałam wizytę to na pewno pojechałabym na IP 🤦‍♀️
Samym porodem się jeszcze nie stresuje, ale mąż wraca z zagranicy dopiero w sobotę i mam nadzieję, że dotrwamy 😁 później niech się dzieje co chce 🤭
Współczuję! Dasz radę! Moc tkwi w nas 😘

reklama
Do góry