reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Smaily ale ja się z tym zgadzam. Serio. Mam wyleczone zęby, w pierwszej ciąży chodziłam regularnie i też mam taki zamiar, jeśli zajdę. Jestem po przeglądzie w listopadzie, a jak pójdę 18.02 a nie 4.02 to świat się nie zawali, a ja będę spokojniejsza. Jak coś znajdzie, pewnie będziemy rozmawiać nad planem dzialania. Być może jego podejście jest dostosowane do mnie, bo zna moje zęby ;)

W straconej ciąży byłam u dentysty dwa dni przed pozytywnym testem. I jest w mnie lęk - może nieracjonalny, ale jest. Nie mówię, że jestem po owulacji i mogę być w ciąży, choć w sumie czemu nie? Mam koleżankę, która zawsze w takiej sytuacji mówi ;) A ja mam do siebie pretensje, że nie powiedziałam wtedy - czy coś by to zmieniło? Nie, ale poczucie winy we mnie byłoby mniejsze.

reklama
Ja jeszcze nie spotkałam dentysty, który by twierdził. że zębów w ciąży lepiej nie leczyć...
Także to chyba wyjątki, albo ja wyjątkowo dobrze zawsze trafiałam.
To chyba miałaś szczęście ;) ja 4 lata temu byłam u kilku, jeden ubytek zrobiła mi babka w ciąży, usunęła kamień, a jak poszłam do kolejnej kontroli do innej, bo ona na L4 już była to wszystko było do obserwacji ;) być może faktycznie nie było co robić ;)

Mój obecny bardzo niechętnie przyjmuje pacjentki w ciąży, ale być może jak trzeba to robi. W straconej ciąży miałam jeden ubytek do zrobienia i kazał mi przyjść w drugim trymestrze, którego nie doczekałam ;( a jeden zrobiłam po owu przed testem. Więc przepraszam, ale dbam o swój komfort 🤣🤣🤣

Ostatnia edycja:
@asia.joanna kiedy Ty masz termin? Bo dobrze kojarzę że to końcówka?
Oo miło, że pytasz 🥰
Termin mamy na 16.02. Mała waży 2800g, rozwarcie 2cm a ja dzisiaj ledwo chodzę. Jakby nie to, że dzisiaj miałam wizytę to na pewno pojechałabym na IP 🤦‍♀️
Samym porodem się jeszcze nie stresuje, ale mąż wraca z zagranicy dopiero w sobotę i mam nadzieję, że dotrwamy 😁 później niech się dzieje co chce 🤭

Oo miło, że pytasz 🥰
Termin mamy na 16.02. Mała waży 2800g, rozwarcie 2cm a ja dzisiaj ledwo chodzę. Jakby nie to, że dzisiaj miałam wizytę to na pewno pojechałabym na IP 🤦‍♀️
Samym porodem się jeszcze nie stresuje, ale mąż wraca z zagranicy dopiero w sobotę i mam nadzieję, że dotrwamy 😁 później niech się dzieje co chce 🤭
Współczuję! Dasz radę! Moc tkwi w nas 😘

reklama
Do góry