F
foks1234
Gość
@natala123456 dziękuję za słowa wsparcia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@natala123456 dziękuję za słowa wsparcia
ja nawet z tego wszystkiego nie wiem w jaki sposób nastopi to oczyszczenie. W głowie krążyło mi tylko słowo poronienie, nie byłam w stanie wyprodukować żadnego pytania. Że to plamienie to oczyszczenie. A robilyscie może jakieś badania na własną rękę? Betę mam też dalej kontrolować. Już jestem tak pokłuta, że masakra. Ale chciałabym znać przyczynę.Przynajmniej dostałaś informację żeby zrobić tsh, ja usłyszałam jedynie „ Ewa musisz po prostu teraz czekać na oczyszczenie”
Witam serdecznie, chciałabym się z Wami przywitać. Widzę, że jesteście nieocenioną skarbnicą wiedzy. Zacznę od początku cykle reguralne 28 dni. 9 stycznia @ nie przyszła, 10. 01.22 test - bardzo blada druga kreska, 13.01 - test ta sama sytuacja.
14.01 plamienie,
15.01 beta 61
18.08 beta 196
19.01 usg + duphaston 4x1
Plamienia nie ustaja
24.01 beta 97
25.01 beta 84 + USG + stwierdzenie poronienia samoistnego.
Nie wiele dotarło do mnie z wizyty u ginekolog. Mam zrobić TSH i oznaczyć grupe krwi jeżeli - przyjąć imonoglobine. Na wizytę zaprosiła mnie po @ w 12 dniu cyklu. I tyle. Czy to naprawde już? Tylko tyle? Czy ja po prostu wariuje i szukam dziury w całym?
No ja właśnie tez tak mam, ze morfologia jest idealna a żelazo poniżej normy, odstawiam to wszystko póki nie pójdę do gina, a kupie sobie sama pregne@ewitka32 co do żelaza… hmm… moj nie pozwolił mi go brać, mimo iż miałam niedobór. Powiedział, ze może przyczyniać się do poronienia i sumplementacje zaczniemy dopiero od 2 trymestru. W witaminach dla ciężarnych na I trymestr nie ma również tego pierwiastka, także pewnie coś w tym jest. Jak masz kontakt do lekarza to skonsultuj to z nim. Pewnie zależy od tego jaka ma anemię. Ja miałam wyniki morfologii piękne, jedynie żelazo poniżej normy. Nie wiem jak to wyglada u Ciebie.
Ja właśnie ciągle sieje panikę że się nie najada bo nic mu nie leci ale skoro waga rośnie to może się myle.. i też lamentuje że je 10 min a nie więcej tak, młode mamy to ciężki temat
czyli szukam dziury w całym. Dziękuje.Bardzo mądry lekarz, że kazal ci grupę krwi zbadać. Ja też mam rh- i przy każdym poronieniu brałam immunoglobulinę.
A jeśli chodzi o twoje pytanie to tak, niestety to tyle. Przykro mi bardzo [emoji8] odstaw leki i odpoczywaj dużo. Pamiętaj o kontroli po wszystkim, ale lekarz też o tym wspomniał. Dużo siły życzę [emoji8]
dziękuję za informację.Wiec tak, u mnie najpierw były plamieni trwały one jakiś tydzień, a później po prostu tak jakbym dostała miesiączki, jeden dzień w pracy wolny tylko wzięłam bo ból był No taki można powiedzieć nie do zniesienia i tabletki mo nie pomagały, a później to już tylko skrzepy i krew, jak okres. Ja robiłam wszystko na własna rękę, nie chodzę do lekarza na NFZ i krwi tez nie pobieram na NFZ. Generalnie bałam się, ze trafie do szpitala, ze tak będzie bolało, ale na prawdę to nie było aż tak tragicznie.
Przykro mi, ale to raczej ciąża biochemiczna. Pewnie przyjdzie krwawienie jak na okres. TSH to dobry trop Niestety, czasami tak się dzieje...ja nawet z tego wszystkiego nie wiem w jaki sposób nastopi to oczyszczenie. W głowie krążyło mi tylko słowo poronienie, nie byłam w stanie wyprodukować żadnego pytania. Że to plamienie to oczyszczenie. A robilyscie może jakieś badania na własną rękę? Betę mam też dalej kontrolować. Już jestem tak pokłuta, że masakra. Ale chciałabym znać przyczynę.