reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@KatJak mój syn też brak żelazo, nie przejmuj się. Są nawet pomysły, żeby dzieci kp rutynowo brały po 4 m-cu.

@marsi89 współczuję covida i teściowej...

@Sojka ja mam podobnie, że może nie zasługuję na dziecko, bo nie radzę sobie z jednym...nie myślmy tak!

Nowe dziewczyny - bardzo Was przytulam!!!
Mi to odwala... pokłóciłam się z 4 latka... Dziś zrobiłam wieczorem test żeby sprawdzić czy kreska jest mocniejsza. Dobrze się czuję, żadnych objawów. Plecy mnie ostatnio bolą, więc już głowa zaczyna pracować... Moje życie od ostatnich 4 miesięcy to jakaś paranoja...

reklama
@olka11135 😢 odpoczywaj Kochana!!!

@Sofiaa taaak wiem jak bardzo obecność męża się przydaje w tej sytuacji… po tym oboje jeszcze bardziej siebie zaczelimy doceniać. Ja jeszcze w domu mam 2 dzieci i to już takich rozumnych bo 8 i 6 lat… także Bóg wiedział co robi, ze zaczęło się o 3 w nocy… z niedzieli na poniedziałek, gdzie mąż był jeszcze w domu no i oczywiście nie poszedł do pracy… corka miała zdalne nauczanie, a syn był chory… nie wiem i nawet nie chce sobie wyobrażać jaka mieliby traumę, gdyby zaczęło się w dzień tylko w ich obecności…

@Mamafasolki @Sojka dziewczyny ja wiem na 10000000% ze nadajecie się nawet na 5 dzieci ❤️ Serio najgorzej jest z jednym. Mamy wtedy za dużo czasu i jesteśmy w stanie wszystko zauważyć i przejmować się każda „pierdoła” 😊 na dzieci to nie zasługują te kobiety, które tych dzieci nie kochają, bija, krzyczą, znęcają się nad nimi psychicznie i jest to ich sposób na zarobek… Boże jak ja się rozpłakałam przed świetami… byłam z corka na roratach i w kolejce do SPOWIEDZI!!!! stała matka z ok 6 letnim chłopczykiem… on chciał żeby ona go objęła swoim ramieniem… wchodził jej po rękę, a ta go normalnie odpychała… mało tego jeszcze trzepala ze ma dać jej spokoj. Nooo wszystko się we mnie gotowało. Najpierw się odwróciłam i taki wzrokiem ja zmierzyłam, ale za chwile ona dalej tego dziecka nie przytuliła, tylko go odpychała! Już miałam wstać, ale roraty się zaczely i wkoncu dała spokoj. Mało tego on sciągał buty… chyba mu było niewygodnie w nich, bo byłam przerażona jak zobaczyłam ze chłopak ma dziury w skarpetach na 4 palce!!! Także naprawcze dziewczynki nie mówcie mi ze Wy nie nadajecie sie mieć 2 dzieci 😘

Cześć wszystkim, potrzebuje rady, bo nie wiem już co kam robić, w grudniu miałam ciąże biochemiczna, z której te z w grudniu się wyczyściłam, wczoraj tak marnie się czułam jakoś, nie wiem kiedy powinnam dostać miesiączki po poronieniu, ale zrobiłam sobie test z czułością 10, przed chwilą zrobiłam sobie test z czułością 20 płytkowy, co ja tak na prawdę mam o tym myśleć i co teraz mam robić?

Załączniki

• 19F06198-D009-4B10-BB7D-5663B7C146A3.jpeg
    19F06198-D009-4B10-BB7D-5663B7C146A3.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 87
Nie chcę „powtórki z rozrywki”, czy lekarz na tym etapie ma jakiś wpływ? Skoro ten z czułością 20 wyszedł słaby to jest to pewnie bardzo wczesna ciąża, w tamtym miesiącu szalałam z badaniami, z pragną, bo jestem w ciąży, a teraz boje się wykonać jakikolwiek ruch po prostu😢 piersi bolały mnie tak jak przed okresem, teraz bolą mnie tylko przy dotyku sutki, ehh czuję, że znowu będzie tak samo 😢

Nie chcę „powtórki z rozrywki”, czy lekarz na tym etapie ma jakiś wpływ? Skoro ten z czułością 20 wyszedł słaby to jest to pewnie bardzo wczesna ciąża, w tamtym miesiącu szalałam z badaniami, z pragną, bo jestem w ciąży, a teraz boje się wykonać jakikolwiek ruch po prostu[emoji22] piersi bolały mnie tak jak przed okresem, teraz bolą mnie tylko przy dotyku sutki, ehh czuję, że znowu będzie tak samo [emoji22]
Bierz tę Pregne! W jaki sposób potwierdziłas biochem w grudniu? Miałaś już wynik HCG ujemny? Tak normalnie to bym Ci powiedziała, żebyś czekała, jeśli nie masz siły chodzić po laboratoriach , ale jeśli jest ryzyko, że to wcale nie jest nowa ciąża, to jednak zrobienie dwóch badań HCG jest wskazane, zrobiłabym też raz progesteron. Poza tym, jeśli miałoby być znowu to samo, to będziesz miała potwierdzenie laboratoryjne ciąży. Sutki, objawy - moim zdaniem bez znaczenia w żadną stronę, a byłam 6 razy na tym etapie

Nie chcę „powtórki z rozrywki”, czy lekarz na tym etapie ma jakiś wpływ? Skoro ten z czułością 20 wyszedł słaby to jest to pewnie bardzo wczesna ciąża, w tamtym miesiącu szalałam z badaniami, z pragną, bo jestem w ciąży, a teraz boje się wykonać jakikolwiek ruch po prostu😢 piersi bolały mnie tak jak przed okresem, teraz bolą mnie tylko przy dotyku sutki, ehh czuję, że znowu będzie tak samo 😢
Trudno powiedzieć czy jest to pozostałość po biochemicznej, ale chyba nie... jaką miałaś betę? Kiedy miałaś ostatni okres?

@ewitka32 zgadzam się z dziewczynami. Może iść w 2 strony. Albo beta z grudnia nie zeszła do zera albo wczesna ciąża. Jeżeli nie badalas bety po biochemie, to bym poszła teraz i zobaczyła czy rośnie czy spada…

Wiem, ze teraz się boisz, ale zazwyczaj to co w życiu przychodzi tak niespodziewanie rodzi piękne wspomnienia na przyszłość ❤️ Będzie dobrze!

Zanim zaczęłam się czyścić miałam najpierw 86 betę, później 199, następna badam była już 186. Do świąt przestałam już krwawić, później już byłam tak pokłuta po tych betach, ze już nie zrobiłam kolejnej żeby zobaczyć czy było poniżej normy, 9.01 miałam taki śluz płodny jakiego chyba w całym swoim życiu nie miałam, w tamtym tygodniu właśnie zaczęły mnie bolec piersi tak jak zawsze na okres, wygoiły mi się plecy z krost, gdzie zawsze przed okresem wysypywalo mnie wszędzie, teraz co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze, to wszystko, skoro zaczęłam w grudniu plamić i później zaczęłam tak krwawić jak chyba w żadnym okresie to lekarz przed tym czyszczeniem sprawdził czy nie ma znamion pozamacicznej, i kazał spokojnie czekać na czyszczenie, tak tez się stało, wiec to chyba nie jest poprzednia ciąża

reklama
Do góry