reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A próbujecie nadal ? Jak to wygląda ? Tak mi przykro, wierzyłam i nadal wierzę że Ci się uda 😘

Urodzilam synka 27.12 z wagę 4140 ;) poród miałam wywoływany więc lekko nie było ale dostałam znieczulenie i jakoś poszło. Też daje spać w nocy ale zaczęły się kolki. No i niestety od porodu mam problem z laktacja, walczę codziennie ale już tracę nadzieję. Niby karmię piersią , dziecko przybiera dobrze ale mam wrażenie że tego pokarmu są znikome ilości.
Super że doszłas szybko do siebie, zwłaszcza po CC. Ja też fizycznie czuje się bardzo dobrze już. Miałam kryzys po porodzie bo byliśmy tydzień w szpitalu ze względu na żółtaczkę i myślałam że depresja mnie dopadła. Ale daliśmy radę i w domu już jest ok.
Ja przy karmieniu swoich dzieci również odnosiłam takie wrażenie. Aż zła byłam bo mam czym oddychać, a w trakcie laktacji nawet tzw nawału pokarmu nie miałam. Ale dzieciaki przybierały na wadze prawidłowo. Może taka nasza natura i nie musisz sie tym przejmować? 🤷🏻‍♀

reklama
Ja przy karmieniu swoich dzieci również odnosiłam takie wrażenie. Aż zła byłam bo mam czym oddychać, a w trakcie laktacji nawet tzw nawału pokarmu nie miałam. Ale dzieciaki przybierały na wadze prawidłowo. Może taka nasza natura i nie musisz sie tym przejmować? 🤷🏻‍♀
Tez nie miałam nawału - ale to się jest z czego cieszyć raczej :)

Tez nie miałam nawału - ale to się jest z czego cieszyć raczej :)
Z jednej strony tak, ale wiesz jak młoda matka wszystko przeżywa 😂 moja corka była wogole cycusna i żeby zjeść to potrzebowała dłuższej chwili. Z synem panikę siałam ze się na pewno nie najada bo u niego karmienie trwało 3 min a nie 30 min tak jak u córki, a jak przyszła polozna to okazało się ze mały po miesiącu ma prawie 1,5 kg więcej 😮🤭😅 przestałam go już napastować swoją piersią na sile 😂😂😂

A ja nie wiem czy mam testować czy nie... Mam wszystkie objawy jakie miałam przy ostatniej ciąży... Chyba moja psychika tak działa... Boje się tego zawodu... Po poronieniu nie wiem czy ten cykl się odbywał tak jak myślę...
Miesiączki miałam co 28 dni
Jeśli myślę że owulacja wystąpiła to powinnam za 5 dni dostać @

A ja nie wiem czy mam testować czy nie... Mam wszystkie objawy jakie miałam przy ostatniej ciąży... Chyba moja psychika tak działa... Boje się tego zawodu... Po poronieniu nie wiem czy ten cykl się odbywał tak jak myślę...
Trzymam kciuki!!! 😊
Czy testować? Hmm… wiem, ze korci, ale ja bym jednak poczekała te 5 dni 😊 zrobisz jak uważasz i tez będzie dobrze 🙂

Jesli masz brac jakies leki typu heparyna to chyba lepiej wiedzieć wczesniej :) ale ja z natury niecierpliwa jestem, wiec pewnie bym codziennie testowala od teraz :D

Z jednej strony tak, ale wiesz jak młoda matka wszystko przeżywa 😂 moja corka była wogole cycusna i żeby zjeść to potrzebowała dłuższej chwili. Z synem panikę siałam ze się na pewno nie najada bo u niego karmienie trwało 3 min a nie 30 min tak jak u córki, a jak przyszła polozna to okazało się ze mały po miesiącu ma prawie 1,5 kg więcej 😮🤭😅 przestałam go już napastować swoją piersią na sile 😂😂😂
Ja właśnie ciągle sieje panikę że się nie najada bo nic mu nie leci ale skoro waga rośnie to może się myle.. i też lamentuje że je 10 min a nie więcej 😂 tak, młode mamy to ciężki temat ;)

reklama
Wiem, ze już ten wątek się pojawiał, ale nie dam rady przeglądać całego forum :) Polecicie najlepszy wiesiołek? Ale w kapsułkach bo nie dam rady przełknąć oleju :/

Do góry