reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chyba nie będę otwierać nowego wątku.
Jestem w trzeciej ciąży w tym roku(test zrobiłam we wtorek) a wczoraj wieczorem dostałam wysypki ospy. Nigdzie nie mogę znaleźć czy w tak wczesnej ciąży powinnam się obawiać poważnych konsekwencji?

reklama
Chyba nie będę otwierać nowego wątku.
Jestem w trzeciej ciąży w tym roku(test zrobiłam we wtorek) a wczoraj wieczorem dostałam wysypki ospy. Nigdzie nie mogę znaleźć czy w tak wczesnej ciąży powinnam się obawiać poważnych konsekwencji?
Umow dzisiaj teleporade z lekarzem, jeśli uznałby, że warto brać acyclowir, to im wcześniej, tym lepiej.

Hejka Kochane, powiecie mi w 10 DC jakie hormony można zbadać? Czy na badanie prolaktyny to odpowiedni moment? Będę mieć morfologię badana o zastanawiał się co jeszcze z hormonów mogę, tylko właśnie nigdy nie wiem co w jakim dniu cyklu można

Hejka Kochane, powiecie mi w 10 DC jakie hormony można zbadać? Czy na badanie prolaktyny to odpowiedni moment? Będę mieć morfologię badana o zastanawiał się co jeszcze z hormonów mogę, tylko właśnie nigdy nie wiem co w jakim dniu cyklu można

Większość hormonów robi się 2-3 DC. Ewentualnie progesteron 7-8 dpo.
Z prolaktyna to nie wiem, badałam zawsze 2-3

Dziewczyny więc

Pierwsza beta 24.12 - 1689
Druga beta 29.12 - 14 839

Melisa zaparzona , cała się trzęsę.

Chyba ładny przyrost licząc że powinna się podwoić do 48-72h , prawda?

Dziś mam usg, wiec dzień pełen stresu

Jestem po usg ... upłakana. Według obliczeń ciąża 5 tyg +3 dni
Beta wysoka więc poszlam na usg z nadzieją...
Niestety lekarz opisał jako inconclusive co znaczy że nie można w 100% powiedzieć, że jest zarodek. Jest woreczek ( pęcherzyk) ciążowy i pecherzyk zółtkowy. Kazał powtórzyć test ciążowy za 2 tym i jak dalej będzie pozytywny umówić kolejne usg.

Za zapowiadał się piękny dzień 😭

Załączniki

• 79609b2d-1d08-40d6-9ed5-43c516b11fa8.jpg
    79609b2d-1d08-40d6-9ed5-43c516b11fa8.jpg
    48,9 KB · Wyświetleń: 61
Niestety lekarz opisał jako inconclusive co znaczy że nie można w 100% powiedzieć, że jest zarodek. Jest woreczek ( pęcherzyk) ciążowy i pecherzyk zółtkowy. Kazał powtórzyć test ciążowy za 2 tym i jak dalej będzie pozytywny umówić kolejne usg.

Za zapowiadał się piękny dzień 😭
Eeee test sikany za 2 dni? Czy beta z krwi? Jak sikany, to jakieś bzdury! Nawet jakby Ci spadała beta, to z 15000 nie spadnie Ci w 2 dni do 10! A jak beta z krwi to wg mnie też średni pomysł, bo nawet przy przyroście będziesz się zastanawiać, czy nie za mały. Jedyna sensowna rada to USG za 7-10 może 14 dni. I NAJWAŻNIEJSZE: gdzie w tym USG jest powód do zmartwień ?!?!?! Jest piękny pęcherzyk żółtkowy, przecież taki obraz pasuje do wieku z OM, to jest bardzo wczesna ciąża. Na szczęście jest w macicy, pęcherzyki regularne. U mnie w żadnej ciąży nie było widać zarodka tak wcześnie, a urodziłam 3 dzieci i cykle miałam regularne. Nie płacz, nie denerwuj się, umów się na kolejne USG.

Eeee test sikany za 2 dni? Czy beta z krwi? Jak sikany, to jakieś bzdury! Nawet jakby Ci spadała beta, to z 15000 nie spadnie Ci w 2 dni do 10! A jak beta z krwi to wg mnie też średni pomysł, bo nawet przy przyroście będziesz się zastanawiać, czy nie za mały. Jedyna sensowna rada to USG za 7-10 może 14 dni. I NAJWAŻNIEJSZE: gdzie w tym USG jest powód do zmartwień ?!?!?! Jest piękny pęcherzyk żółtkowy, przecież taki obraz pasuje do wieku z OM, to jest bardzo wczesna ciąża. Na szczęście jest w macicy, pęcherzyki regularne. U mnie w żadnej ciąży nie było widać zarodka tak wcześnie, a urodziłam 3 dzieci i cykle miałam regularne. Nie płacz, nie denerwuj się, umów się na kolejne USG.

Za 2 tygodnie kazał zrobić sikany i jak pozytywny dalej, to umówić usg albo prywatnie albo w szpitalu.

Aż mi slabo, tak bardzo nie chce przechodzić przez to co przeszłam w listopadzie 🥺

Ja byłam na USG też miałam dokładnie 5+3 i był widok taki sam jak u ciebie. Jak poszłam na USG tydzień później było już pięknie widać wszystko i serduszko.
Nie martw się będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]

Za zapowiadał się piękny dzień [emoji24]

reklama
Za 2 tygodnie kazał zrobić sikany i jak pozytywny dalej, to umówić usg albo prywatnie albo w szpitalu.

Aż mi slabo, tak bardzo nie chce przechodzić przez to co przeszłam w listopadzie [emoji3064]
OK 2 tygodnie to lepiej niż dni (skąd ja to wzięłam, nie wiem) aczkolwiek nadal jest to jakas rada od rzeczy! Czy Ty krwawisz teraz? Jak masz w macicy już taki pęcherzyk, to niezauwazanie Ci ta ciąża i beta nie zniknie. Nawet jeśli rozwój sie zatrzyma i będzie poronienie zatrzymane, to kosmówka nadal będzie wczepiona w macicę i HCG nie zniknie. Nie chcesz się umówić do innego lekarza?

Do góry