reklama
aspekt
Fanka BB :)
Umow dzisiaj teleporade z lekarzem, jeśli uznałby, że warto brać acyclowir, to im wcześniej, tym lepiej.Chyba nie będę otwierać nowego wątku.
Jestem w trzeciej ciąży w tym roku(test zrobiłam we wtorek) a wczoraj wieczorem dostałam wysypki ospy. Nigdzie nie mogę znaleźć czy w tak wczesnej ciąży powinnam się obawiać poważnych konsekwencji?
Właśnie dostałam Heviran dwa razy dziennieUmow dzisiaj teleporade z lekarzem, jeśli uznałby, że warto brać acyclowir, to im wcześniej, tym lepiej.
agaaataaaa
Hejka Kochane, powiecie mi w 10 DC jakie hormony można zbadać? Czy na badanie prolaktyny to odpowiedni moment? Będę mieć morfologię badana o zastanawiał się co jeszcze z hormonów mogę, tylko właśnie nigdy nie wiem co w jakim dniu cyklu można
Carry88
Moderator
Hejka Kochane, powiecie mi w 10 DC jakie hormony można zbadać? Czy na badanie prolaktyny to odpowiedni moment? Będę mieć morfologię badana o zastanawiał się co jeszcze z hormonów mogę, tylko właśnie nigdy nie wiem co w jakim dniu cyklu można
Większość hormonów robi się 2-3 DC. Ewentualnie progesteron 7-8 dpo.
Z prolaktyna to nie wiem, badałam zawsze 2-3
Kemisiak
Dziewczyny więc
Pierwsza beta 24.12 - 1689
Druga beta 29.12 - 14 839
Melisa zaparzona , cała się trzęsę.
Chyba ładny przyrost licząc że powinna się podwoić do 48-72h , prawda?
Dziś mam usg, wiec dzień pełen stresu
Jestem po usg ... upłakana. Według obliczeń ciąża 5 tyg +3 dni
Beta wysoka więc poszlam na usg z nadzieją...
Niestety lekarz opisał jako inconclusive co znaczy że nie można w 100% powiedzieć, że jest zarodek. Jest woreczek ( pęcherzyk) ciążowy i pecherzyk zółtkowy. Kazał powtórzyć test ciążowy za 2 tym i jak dalej będzie pozytywny umówić kolejne usg.
Za zapowiadał się piękny dzień
Załączniki
aspekt
Eeee test sikany za 2 dni? Czy beta z krwi? Jak sikany, to jakieś bzdury! Nawet jakby Ci spadała beta, to z 15000 nie spadnie Ci w 2 dni do 10! A jak beta z krwi to wg mnie też średni pomysł, bo nawet przy przyroście będziesz się zastanawiać, czy nie za mały. Jedyna sensowna rada to USG za 7-10 może 14 dni. I NAJWAŻNIEJSZE: gdzie w tym USG jest powód do zmartwień ?!?!?! Jest piękny pęcherzyk żółtkowy, przecież taki obraz pasuje do wieku z OM, to jest bardzo wczesna ciąża. Na szczęście jest w macicy, pęcherzyki regularne. U mnie w żadnej ciąży nie było widać zarodka tak wcześnie, a urodziłam 3 dzieci i cykle miałam regularne. Nie płacz, nie denerwuj się, umów się na kolejne USG.Jestem po usg ... upłakana. Według obliczeń ciąża 5 tyg +3 dni
Niestety lekarz opisał jako inconclusive co znaczy że nie można w 100% powiedzieć, że jest zarodek. Jest woreczek ( pęcherzyk) ciążowy i pecherzyk zółtkowy. Kazał powtórzyć test ciążowy za 2 tym i jak dalej będzie pozytywny umówić kolejne usg.
Za zapowiadał się piękny dzień
Kemisiak
Eeee test sikany za 2 dni? Czy beta z krwi? Jak sikany, to jakieś bzdury! Nawet jakby Ci spadała beta, to z 15000 nie spadnie Ci w 2 dni do 10! A jak beta z krwi to wg mnie też średni pomysł, bo nawet przy przyroście będziesz się zastanawiać, czy nie za mały. Jedyna sensowna rada to USG za 7-10 może 14 dni. I NAJWAŻNIEJSZE: gdzie w tym USG jest powód do zmartwień ?!?!?! Jest piękny pęcherzyk żółtkowy, przecież taki obraz pasuje do wieku z OM, to jest bardzo wczesna ciąża. Na szczęście jest w macicy, pęcherzyki regularne. U mnie w żadnej ciąży nie było widać zarodka tak wcześnie, a urodziłam 3 dzieci i cykle miałam regularne. Nie płacz, nie denerwuj się, umów się na kolejne USG.
Za 2 tygodnie kazał zrobić sikany i jak pozytywny dalej, to umówić usg albo prywatnie albo w szpitalu.
Aż mi slabo, tak bardzo nie chce przechodzić przez to co przeszłam w listopadzie
Mayred91
Ja byłam na USG też miałam dokładnie 5+3 i był widok taki sam jak u ciebie. Jak poszłam na USG tydzień później było już pięknie widać wszystko i serduszko.
Nie martw się będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Nie martw się będzie dobrze [emoji8][emoji8][emoji8]
Jestem po usg ... upłakana. Według obliczeń ciąża 5 tyg +3 dni
Za zapowiadał się piękny dzień [emoji24]
reklama
aspekt
OK 2 tygodnie to lepiej niż dni (skąd ja to wzięłam, nie wiem) aczkolwiek nadal jest to jakas rada od rzeczy! Czy Ty krwawisz teraz? Jak masz w macicy już taki pęcherzyk, to niezauwazanie Ci ta ciąża i beta nie zniknie. Nawet jeśli rozwój sie zatrzyma i będzie poronienie zatrzymane, to kosmówka nadal będzie wczepiona w macicę i HCG nie zniknie. Nie chcesz się umówić do innego lekarza?Za 2 tygodnie kazał zrobić sikany i jak pozytywny dalej, to umówić usg albo prywatnie albo w szpitalu.
Aż mi slabo, tak bardzo nie chce przechodzić przez to co przeszłam w listopadzie [emoji3064]