reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Aha czyli te trzy pierwsze. Muszę poczytać o tym bo zaciekawił mnie ten temat bardzo
Też mam mutacje Czynnik V (R2), MTHFR C677T i A1298C oraz PAI-1 4G, a temat genetyki jest faktycznie ciekawy, tylko trzeba tęgiej głowy żeby laik jak ja to chociaż trochę zrozumiał :)
Ostatnio trafiłam na stronę Link do: MTHFR…i jak klinicznie zastosować suplementację w przypadku... - nie przestraszcie się że to o ZD ale tam przystępnie jest opisane o mutacjach, suplementacji, diecie i jak to się łączy wszystko.

Żeby stwierdzić trombofilie to chyba trzeba mieć wszystkie te mutacje a nie tylko kilka.
A co ci się działo przy tych epizodach zakrzepowych jeśli mogę wiedzieć.
Mi też właśnie aptt wyszło wydłużone minimalnie i wysoki fibrynogen, choc ten fibrynogen przeważnie był ok. Nie wiem czy wpływ na to miał stan zaplany i operacje. Muszę iść kontrolnie sobie powtórzyć czy coś się zmieniło.
Ja też tego wszystkiego nie ogarniam ale z waszą pomocą jest to dla mnie jaśniejsze
Wysoki fibrynogen mógł być spowodowany stanem zapalnym. To akurat pamiętam ze studiow, bo sporo mialam o białkach ostrej fazy 😆
No ale warto sobie skontrolować, czy faktycznie tak było i już wynik będzie w normie 😉

reklama
Do góry