reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać i dołączyć, jestem miesiąc po stracie.
Czy po pierwszym poronieniu robiłyście jakieś szczegółowe badania? Sama nie wiem czy i co powinnam, a do lekarza mam się zgłosić dopiero po miesiączce.
Współczuję bardzo. W którym tyg. Poroniłas? Znasz przyczynę ?
Poronienia jak widać są często, jedno to aż przykro to pisać ale norma ( z tego co widze). Ja po pierwszym nie robiłam badań ale też znałam przyczynę. Teraz po drugim zrobiłam zespół antyfosfolipidowy i będę robić trombofilie. Lekarz twierdzi że to pech i żeby badań nie robić, póki co wyniki w miarę ok.
Zgłoś się po miesiączce na wizytę i obgafaj to też z lekarzem choć większość po pierwszym poronieniu nie zleca badań.

reklama
@marsi89- dziękuję za odpowiedź:)
Poroniłam w 8 tyg (zatrzymany rozwój 6+4). Jestem już mamą 2letniej córeczki- zarówno w tej donoszonej, jak i utraconej ciąży nie było problemu z zajściem, ale mimo to coś stanęło na przeszkodzie :(
Zabezpieczaliśmy materiał w soli, ale dostaliśmy wiadomość że nie było kosmówki. Zdecydowaliśmy się na badanie qf pcr z bloczka parafinowego- tutaj nie wykryto żadnej z tych najczęstszych aberracji chromosomowych.
Zrobiłam teraz jedynie polimorfizm czynnika V Leiden i genu protrombiny - ok.
Czekam jeszcze na wynik MTHFR.
Poza tym, wiem że mam macicę dwurożną, ale to chyba za wcześnie by mogło być przyczyną… Sama nie wiem:(
Czekam na miesiączkę i wizytę u lekarza.

@marsi89- dziękuję za odpowiedź:)
Poroniłam w 8 tyg (zatrzymany rozwój 6+4). Jestem już mamą 2letniej córeczki- zarówno w tej donoszonej, jak i utraconej ciąży nie było problemu z zajściem, ale mimo to coś stanęło na przeszkodzie :(
Zabezpieczaliśmy materiał w soli, ale dostaliśmy wiadomość że nie było kosmówki. Zdecydowaliśmy się na badanie qf pcr z bloczka parafinowego- tutaj nie wykryto żadnej z tych najczęstszych aberracji chromosomowych.
Zrobiłam teraz jedynie polimorfizm czynnika V Leiden i genu protrombiny - ok.
Czekam jeszcze na wynik MTHFR.
Poza tym, wiem że mam macicę dwurożną, ale to chyba za wcześnie by mogło być przyczyną… Sama nie wiem:(
Czekam na miesiączkę i wizytę u lekarza.
No to masz podobnie jak ja. Ja też nie mam problemów z zajściem, też mam córkę tylko że sześcioletnia.
Co do macicy dwuroznej się nie wypowiem bo nie znam się na tym. Myślę że to był po prostu przypadek ale porozmawiaj jeszcze o tym z lekarzem.

No to masz podobnie jak ja. Ja też nie mam problemów z zajściem, też mam córkę tylko że sześcioletnia.
Co do macicy dwuroznej się nie wypowiem bo nie znam się na tym. Myślę że to był po prostu przypadek ale porozmawiaj jeszcze o tym z lekarzem.
A u Ciebie co było przyczyną jeśli mogę spytać, udało Ci się dojść do tego?

@stzosia Przykro mi z powodu straty.
Szukamy tych przyczyn intensywnie, a większość start to „przypadek”. Ja już wydałam masę pieniędzy i keszcze nic nie znalazłam. Drugie tyle badań przede mną włącznie z biopsja endometrium i scratchingiem.
Co do moje bety - No niestety cud się nie wydarzył. Kilka dni przed @ 5,2, jeden dzień przed @ 2,1. Trochę smutno bo zdążyłam uwierzyć ze może jednak.

Dziewczyny nie wierzę 🙈🙊 zrobiłam test 2 dni przed @ bo dziwnie się czułam 😱 to są jakieś cuda 🙈 teraz mam stres, bo brzuch boli trochę ... właściwie m.in. przez to zrobiłam test, bo bolał mnie trochę za wcześnie.
IMG_20211111_084047.jpg
IMG_20211111_084047.jpg

reklama
Do góry