Bardzo masz obnizone bialko S? Mi tez wyszlo, że mam kilka procent obnizone, ale w poradni nadkrzepiwosci i immunologii powiedzieli mi, że takie lekkie obniżenie po prostu prędzej predysponuje do żylaków itp niż ma wpływ na niepowodzenia położnicze. Ja ogolnie przez moją historie I to bialko jestem na akardzie, w ciazy ma dojść heparyna. Mam też stosować heparynę przed długim lotem lub dluga podróżą samochodem/pociągiem w unieruchomieniu. Ale to właśnie ta profilaktyka w kierunku żylaków. Dziś mam jeszcze ginekologa z którym chce to skonsultować (te leki poki co zaproponowal lekarz od nadkrzepliwosci).
Nie martw się na zapas
u mnie homocysteina ok, ale nie raz czytalam ze dziewczyny super sobie wyprowadzały wyprowadzały poziom i tak samo kwasu foliowego przez stosowanie odpowiednich witaminy.
Edit: jeszcze mi się przypomniało ze lekarka mi mówiła, że to bialko s powinno się oznaczać dwa razy, z przerwa np miesiąc zeby potwierdzić ze faktycznie jest niższy poziom, a nie ze wpłynął na to jakiś inny czynnik (to jest dość niestabilny parametr)