reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak mam zespół atyfosfolipidowy który aktywuje się w ciąży. Trombofilie miałam wykluczoną.
Nie robiłam badań immunologicznych tzn tylko ANA wyszły niby dodatnie w mianie 1:160. W tym DFS70 pozytywny i Nukleosomy graniczne. Lekarz mówił że to nic takiego... Zresztą straciłam zaufanie do gościa bo na tą chwilę to czuję że to przez jego zaniedbanie stało co się stało.
Ja sobie średnio radze jak na razie. 😭 Miałam w tym tygodniu rozglądać się za wózkiem a ja musiałam wybierać urnę itp... 😭😭
Przykro mi kochana.
Jeśli czujesz że lekarz nawalił to zmień go, pewnie. Człowiek teraz nie wie komu ufać, a do lekarz trzeba mieć zaufanie. Nawet jak się pojdzie prywatnie to lekarz czasem zlewa.
Dziewczyny czy was po zabiegu łyzeczkowania bolał brzuch ?W piątek mailam zabieg A od wczoraj jadę na przeciwbólowych bo nie daje rady 😔
Tak mnie też bolał. We wtorek miałam łyżeczkowanie a od czwartku zaczęło bolec. W sumie nawet nie brzuch a bardziej takie skurcze w tyłku mam, skurcze macicy. Przechodzi mi po odpoczynku. Wczoraj już miałam ok, nawet przestałam krwawić całkowicie a dziś wróciłam do pracy i zaś zaczęło się krwawienie i ból tyłka ale pylargine zarzuciłam i trza dać radę

reklama
Dziewczyny ta homocysteine mogę badać świeżo po poronieniu? Nie ma to chyba a znaczenia nie? Jutro wybieram się zbadać ten zespół antyfosfolipidowy i przy okazji bym sobie ta homocysteine zbadała

Ja nie pamiętam, aby mnie brzuch bolał, ale mi wówczas lekarz profilaktycznie ketonal zapisał.
I jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy go brałam czy nie... Wiem, że dla mnie była gorsza pierwsza @ niż czas po poronieniu.

ile jesteś po poronieniu? Też chce zbadać ten zespół antyfosfolipidowy ale nie wiem kiedy jest odpowiedni moment
Jutro będę równo tydzień po łyżeczkowaniu i jutro idę badac. Ponoć najlepiej właśnie jak najszybciej go zbadać.

Dziewczyny ale się teraz przerazilam. Idę w pracy do ubikacji i taki mega skrzep ze mnie wyleciał raz i potem drugi raz, plus dużo krwi było. I zaś te skurcze tyłka. Jest się czym martwić ? Ogólnie czuje się ok.

reklama
Do góry