reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Euforia0204 pocieszające jest to że nie masz trombofilii ani zespołu Antyfosfolipidowego. Chociaż ten antykoagulant tocznia mnie zastanawia, jednsk wg laboratorium ujemny.
Masz jedna mutacje MTHFR i to w heterozygocie czyli nie jest źle. Należy zbić homocysteine i uregulować poziomu kwasu foliowego i B12. Pewnie Jerzak Ci da jakieś suplementy ale przed wizytą zrób poziomy w/w witamin.
Co to celiakii to ja się nie znam. Ale wszystkie te choroby typu Hashimoto, IO, PCOS i różnego rodzaju nietolerancję lubią chodzić w parach. Może masz jakieś predyspozycje do celiakii. Mi kazali wyeliminować gluten tylko dlatego że mam Hashimoto i IO.

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie. Ciąża jest jednokosmowkowa jednoowodniowa czyli ta najbardziej ryzykowna z bliźniaczych. Ogólnie lekarz nie chciał nas straszyć ale powiedział że w tej ciąży najczęściej dochodzi do poronien ale są to poronienia na bardzo wczesnym etapie a u nas już jest 9 tydzień. No i w drugiej połowie ciąży może występować zespół podkradania między bliźniakami ale lekarz jest dobrej myśli. Co 2 tyg. Będę mieć wizyty, więcej badań będę mieć i jakby coś się działo mam dzwonic no i najpóźniej w 35 tyg. Rodzimy. Na chwilę obecną wszystko jest idealnie więc liczę że tak zostanie. A jak reszta dzisiejszych wizyt?

@Euforia0204 pocieszające jest to że nie masz trombofilii ani zespołu Antyfosfolipidowego. Chociaż ten antykoagulant tocznia mnie zastanawia, jednsk wg laboratorium ujemny.
Masz jedna mutacje MTHFR i to w heterozygocie czyli nie jest źle. Należy zbić homocysteine i uregulować poziomu kwasu foliowego i B12. Pewnie Jerzak Ci da jakieś suplementy ale przed wizytą zrób poziomy w/w witamin.
Co to celiakii to ja się nie znam. Ale wszystkie te choroby typu Hashimoto, IO, PCOS i różnego rodzaju nietolerancję lubią chodzić w parach. Może masz jakieś predyspozycje do celiakii. Mi kazali wyeliminować gluten tylko dlatego że mam Hashimoto i IO.
Dzięki! Właśnie ten antykoagulant to dla mnie coś niewyjaśnionego... Czy w tej mutacji są potrzebne jakieś leki typu acard wspomagające utrzymanie ciąży?

Antykoagulat toczniowy masz ujemny, więc się nie przejmuj.

Za to teraz widzę, że masz podwyższony wynik antytrombiny III. Możesz zbadać dodatkowo poziom wit. K.

Google jeszcze podpowiada:
Zwiększona aktywność antytrombiny III może oznaczać:
  • leczenie warfaryną,
  • u chorych ze zwiększonym OB,
  • hiperglobulinemia,
  • leczenie sterydami anabolicznymi,
  • WZW,
  • niedobór witaminy K.

Dzięki! Właśnie ten antykoagulant to dla mnie coś niewyjaśnionego... Czy w tej mutacji są potrzebne jakieś leki typu acard wspomagające utrzymanie ciąży?
Generalnie nie ponieważ ta mutacja zdaniem lekarzy nie wpływa na przebieg ciąży jednak ja dostałam acard z uwagi na poronienia i od testu heparynę.
Ta mutacja to raczej nic groźnego. Ważne aby homocysteine utrzymać w ryzach.

@marsi89 ❤️ cudowne wiadomości. Bardzo się cieszę.
Lekarz na pewno musiał Cię uprzedzić o ewentualnych komplikacjach ale my tu wszystkie trzymamy kciuki więc musi być dobrze. Będziesz stale pod kontrolą i to też bardzo dobrze.
Aż Ci zazdroszczę tych bliźniaków 😍 zawsze marzyłam o bliźniakach :)

@marsi89 ❤️ cudowne wiadomości. Bardzo się cieszę.
Lekarz na pewno musiał Cię uprzedzić o ewentualnych komplikacjach ale my tu wszystkie trzymamy kciuki więc musi być dobrze. Będziesz stale pod kontrolą i to też bardzo dobrze.
Aż Ci zazdroszczę tych bliźniaków 😍 zawsze marzyłam o bliźniakach :)
Też tak myślę. Mój mąż dziś był ze mną i mówi że lekarz mówil tak spokojnie, tak pewnie, że on czuje że jesteśmy w dobrych rękach.
A co do bliźniaków to wiesz wszystko przed tobą 😌

reklama
Do góry