reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziękuje za wszystkie życzenia i trzymane kciuki, podchodzę ostrożnie, ale mam nadzieje, ze coś nam się tu wykluje :D

Jako najbardziej niecierpliwa osoba na świecie - chętnie, ale tez boje się robić za dużo jeszcze przed tym terminem @, w ogóle czuje się trochę niekomfortowo „już wiedząc”, to jakoś za wcześnie :D Mam jeszcze dwa takie same Facelle, wiec w sumie chyba się skuszę rano xd
Ja tak samo, wyrobiłam wszystkie testy które miałam. Dziś zrobiłam ostatni i koniec 😁
Trzymam kciuki

Witajcie dziewczyny.. na wizycie w 9 tyg. okazało się że wszystko zatrzymało się ba 8t1d...brak echa serca...obecnie po odstawieniua duphastonu w środę wieczorem czekam na poronienie samoistne..póki co w domu.. ale nie wiem czy wogole jest szansa bo póki co nie ma nawet plamien..dla mnie to byłaby druga ciąża..pierwsza totalnie bezproblemowa zdrowa córeczka.. A teraz.. przytulam Was wszystkie i życzę nam dużo sił...
Bardzo mi przykro :( poroniłam w tym samym czasie (8t) samoistnie... Też mam z pierwszej bezproblemowej ciąży zdrową dwulatkę. Przytulam 😘

Ale szczerze mówiąc, ta cienka kreska daje trochę nadziei… w poronionej ciazy 1 dzień PO terminie spodziewanej miesiączki moj test wyglądał podobnie… bardzo cienka linia (fotka nizej), to był 22.03, gdzie moj poprzedni okres to 16.02. Ta wczesna kreska trochę daje mi nadziei na zdrowszą ciąże… przynajmniej ten pierwszy etap.
No tu jest już wyraźna kreska, nie trzeba się domyślać. Kciuki kochana ✊

Na objawy nie ma co patrzeć. Moje piersi w każdej ciąży czy to donoszonej czy ostatniej która poroniłam-nie bolały, a żylki pojawiły się w pierwszej ciąży dopiero pod koniec ciąży a w drugiej- po poronieniu jak ruszyła laktacja.
Super że wyszło za pierwszym razem, widocznie organizm był gotowy na ciążę. U mnie pierwsza ciąża za pierwszym razem a dwie kolejne zachodziłam do 3cyklu max.
Teraz się nie denerwuj i cierpliwie czekaj do wizyty. Na początku jest stres, zaglądanie czy nie ma krwi...ale z każdym dniem jest lepiej. Ja teraz kończę 6 tydzień i dopiero teraz pojawiają się jakiekolwiek dolegliwości: lekkie zawroty głowy i nudności, ale są tak delikatne że praktycznie nieodczuwalne. Cały czas mówię sobie że jest dobrze: nie ma plamien, temperatura podwyższona, czuje się dobrze i byle do 6 września do wizyty . Ale czemu miałoby być źle? Chyba wszystkie już wyczerpalysmy limit pecha...

Aha i co najdziwniejsze że czasami czuję się jakbym zaraz okres miała dostać, takie lekkie cmienie w podbrzuszu
Zgadzam się, że objawy nic nie znaczą. W zdrowej, donoszonej ciąży zamartwiałam się, bo nie dolegało mi kompletnie nic oprócz senności. Wokół dziewczyny w ciązy był z objawami, a ja nic, dopóki nie poczułam ruchów to byłam niespokojna. Ile bym dała, żeby wtedy wiedzieć, że jestem szczęściarą i mam łaskawą ciążę 😉

Hej :)
@outofthebox gratuluję po cichu i trzymam kciuki.
U mnie chyba po mału nadciąga @, wczoraj miałam śluz podbawrwiony, ciągnie mnie jajnik od wczoraj też. Oby już przyszła, przestanę się czuć jak w zawieszeniu 🙏 w sumie to byłoby szybko, poroniłam, 3/4 sierpnia.

reklama
@outofthebox robilas dzisiaj drugi test? 🙂 Bo ja trzymam kciuki i nie wiem czy dalej zaciskać czy już test zrobiony😀
Hahah tak, zrobiłam, jest leeekko bardziej widoczna ta kreska, ale trochę mnie to zestresowało, a boli mnie brzuch i jajnik (nie ten, który miał pęcherzyk dominujący), wiec na razie kończę się stresować :D Myśle, ze kolejnym krokiem będzie beta za tydzień :) Dzięki za kciuki ❤️

Do góry