reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tsh i dimmery. Skoro masz podejrzenie hasi to możesz przy okazji badań krwi zrobić aTPO i będziesz miała jasność.
Wiem, że niektóre kobiety musza przyjmować heparynę, chodziło mi o stricte o mnie ze ja się boje brac „zapobiegawczo”... bo przy moich mutacjach nie ma jasnych wskazań.
Ja też nie mam typowych wskazań ale mam za sobą 4 poronienia i heparynę dostałam właśnie zapobiegawczo.

Cześć 🙂 jestem po zabiegu łyżeczkowania (puste jaja płodowe w 9tc). Od zabiegu minęło 36 dni. Od wczoraj lekko plamię świeżą krwią, więc pewnie dostanę w końcu okres.
Do tej pory miałam poukładane w głowie, że starania mogę zacząć najszybciej po 2 cyklach, czyli ten cały jeszcze odpuścić. Ale jak okres przychodzi to się nakręcam, że owu pewnie będę miała za 2 tyg i nie będę umiała odpuścić 😪 zmarnować jej. Tym bardziej, że zawsze czuje, kiedy mam owu.
Co się stanie jeśli zajdę w ciążę tak szybko, od razu? Dlaczego lekarze każą czekać? W szpitalu mówili żeby czekać 3 cykle, mój lekarz prowadzący mówił o 2 cyklach. Dlaczego zdania są podzielone?

PS. Widzę znajome loginy koleżanek z marcowych mam 2022. Pozdrawiam was dziewczyny😍

Cześć 🙂 jestem po zabiegu łyżeczkowania (puste jaja płodowe w 9tc). Od zabiegu minęło 36 dni. Od wczoraj lekko plamię świeżą krwią, więc pewnie dostanę w końcu okres.
Do tej pory miałam poukładane w głowie, że starania mogę zacząć najszybciej po 2 cyklach, czyli ten cały jeszcze odpuścić. Ale jak okres przychodzi to się nakręcam, że owu pewnie będę miała za 2 tyg i nie będę umiała odpuścić 😪 zmarnować jej. Tym bardziej, że zawsze czuje, kiedy mam owu.
Co się stanie jeśli zajdę w ciążę tak szybko, od razu? Dlaczego lekarze każą czekać? W szpitalu mówili żeby czekać 3 cykle, mój lekarz prowadzący mówił o 2 cyklach. Dlaczego zdania są podzielone?

PS. Widzę znajome loginy koleżanek z marcowych mam 2022. Pozdrawiam was dziewczyny😍
Pierwszy cykl po łyżeczkowaniu to tak naprawdę loteria. Jedna dziewczyna zwija się z bólu, z drugiej leje się jak z kranu a u trzeciej owulacja może nie wystąpić. U mnie pierwsza miesiaczka trwała 7 dni a zawsze kończyła się w 5 dniu. Ja odczekałam 3 cykle z zalecenia lekarza (ale to chciałam żeby mi głowa odpoczęła i też mu bardzo ufam ) jeśli zajdziesz w ciążę to znaczy, że organizm był na nią gotowy 😊

Przykro mi. Też tak miałam, że zaraz chciałam się starać ale lekarz powiedział poczekać 3 cykle (poroniłam.w 18 tyg) i tak też zrobiłam.
Wiesz co ten okres jest potrzebny na regenerację i fizyczną i psychiczną. Niektórzy mówią żeby czekać pół roku, ale to stara szkola. Ogólnie się mówi tak: że jeśli okres przyjdzie to organizm jest gotowy na przyjęcie ciąży i można się starać. Są też osoby, które nie doczekały pierwszej miesiaczki.
I też należy brać pod uwagę fakt że rzadko zdarza się zajść za pierwszym razem, ale jak widać po niektórych 😁 jest to możliwe 😊
Trzymam kciuki

Pierwszy cykl po łyżeczkowaniu to tak naprawdę loteria. Jedna dziewczyna zwija się z bólu, z drugiej leje się jak z kranu a u trzeciej owulacja może nie wystąpić. U mnie pierwsza miesiaczka trwała 7 dni a zawsze kończyła się w 5 dniu. Ja odczekałam 3 cykle z zalecenia lekarza (ale to chciałam żeby mi głowa odpoczęła i też mu bardzo ufam ) jeśli zajdziesz w ciążę to znaczy, że organizm był na nią gotowy 😊
Znając mnie pewnie będę z tych zwijających się z bólu 😅 po zabiegu też mnie mocno bolało.
Przykro mi. Też tak miałam, że zaraz chciałam się starać ale lekarz powiedział poczekać 3 cykle (poroniłam.w 18 tyg) i tak też zrobiłam.
Wiesz co ten okres jest potrzebny na regenerację i fizyczną i psychiczną. Niektórzy mówią żeby czekać pół roku, ale to stara szkola. Ogólnie się mówi tak: że jeśli okres przyjdzie to organizm jest gotowy na przyjęcie ciąży i można się starać. Są też osoby, które nie doczekały pierwszej miesiaczki.
I też należy brać pod uwagę fakt że rzadko zdarza się zajść za pierwszym razem, ale jak widać po niektórych 😁 jest to możliwe 😊
Trzymam kciuki
Mój lekarz powiedział, że jeśli głowa, serce i macica są gotowe to można się starać.
Wydaje mi się, że serce i głowa są gotowe, bo nie czuję jakbym miała jakąś traumę. Tęsknię tylko za byciem w ciąży.
Ale właśnie co z tą macicą. Wg lekarza lepiej odczekać kolejny cykl.
Czy to może chodzić o to żeby np hormony wróciły do normy? Albo szyjka macicy po zabiegu nie jest jeszcze tak domknięta i mogę znowu poronić?

Mi lekarz powiedział, że mogę się starać po pierwszej @ - ale wymagana jest kontrola USG, by sprawdzić. czy wszystko w środku jest ok.
Ja zaszłam po drugiej @, po łyżeczkowaniu w 11tc.
Podobno im szybciej się zajdzie - tym jest większe prawdopodobieństwo utrzymania ciąży. Bo organizm jeszcze tą ciążę "pamięta". U mnie się sprawdziło, ale byłam świadoma, że jeśli pierwsze poronienie nie było przypadkiem, to będę musiała się przebadać. O tym mieliśmy z lekarzem porozmawiać, jeśli tak by się stało. Na szczęście nie było takiej potrzeby.

Też byłam na marcowych mamach 2022 i pamiętam Twoją szaloną historię :) Przykro, że to się wszystko tak skończyło. Ja miałam łyżeczkowanie 17 lipca, ale położna mówiła, że zabieg był bardzo szybki i lekarz nie musiał nawet wchodzić jakoś głębiej czy coś 😅 Nie pamiętam, o co dokładnie chodziło. Moja ginka jak mnie kierowała na zabieg to stwierdziła, że raczej będzie można zacząć starania po pierwszej miesiączce, bo ciąża zatrzymała się na wczesnym etapie i właściwie większość poroniłam samoistnie - w dniu zabiegu beta wynosiła 6.
Okres przyszedł równo miesiąc później i niestety nie miałam możliwości pójść na wizytę przed owu i cóż... może nie staraliśmy się jakoś specjalnie, ale też się nie zabezpieczaliśmy 🙈
Mam podobnie jak Ty, że bardzo chciałabym być znowu w ciąży...
A dzisiaj o 20 wizyta, więc zobaczymy, co ginka powie.

reklama

Witaj, też Cię pamiętam 😊 zdania są podzielone, ja poronilam samoistnie, więc mogę od razu się starać po pierwszej @. Też właśnie plamię, czekam az sie rozkręci.

Do góry