reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tsh i dimmery. Skoro masz podejrzenie hasi to możesz przy okazji badań krwi zrobić aTPO i będziesz miała jasność.
Wiem, że niektóre kobiety musza przyjmować heparynę, chodziło mi o stricte o mnie ze ja się boje brac „zapobiegawczo”... bo przy moich mutacjach nie ma jasnych wskazań.
Ja też nie mam typowych wskazań ale mam za sobą 4 poronienia i heparynę dostałam właśnie zapobiegawczo.

Cześć 🙂 jestem po zabiegu łyżeczkowania (puste jaja płodowe w 9tc). Od zabiegu minęło 36 dni. Od wczoraj lekko plamię świeżą krwią, więc pewnie dostanę w końcu okres.
Do tej pory miałam poukładane w głowie, że starania mogę zacząć najszybciej po 2 cyklach, czyli ten cały jeszcze odpuścić. Ale jak okres przychodzi to się nakręcam, że owu pewnie będę miała za 2 tyg i nie będę umiała odpuścić 😪 zmarnować jej. Tym bardziej, że zawsze czuje, kiedy mam owu.
Co się stanie jeśli zajdę w ciążę tak szybko, od razu? Dlaczego lekarze każą czekać? W szpitalu mówili żeby czekać 3 cykle, mój lekarz prowadzący mówił o 2 cyklach. Dlaczego zdania są podzielone?

PS. Widzę znajome loginy koleżanek z marcowych mam 2022. Pozdrawiam was dziewczyny😍

Cześć 🙂 jestem po zabiegu łyżeczkowania (puste jaja płodowe w 9tc). Od zabiegu minęło 36 dni. Od wczoraj lekko plamię świeżą krwią, więc pewnie dostanę w końcu okres.
Do tej pory miałam poukładane w głowie, że starania mogę zacząć najszybciej po 2 cyklach, czyli ten cały jeszcze odpuścić. Ale jak okres przychodzi to się nakręcam, że owu pewnie będę miała za 2 tyg i nie będę umiała odpuścić 😪 zmarnować jej. Tym bardziej, że zawsze czuje, kiedy mam owu.
Co się stanie jeśli zajdę w ciążę tak szybko, od razu? Dlaczego lekarze każą czekać? W szpitalu mówili żeby czekać 3 cykle, mój lekarz prowadzący mówił o 2 cyklach. Dlaczego zdania są podzielone?

PS. Widzę znajome loginy koleżanek z marcowych mam 2022. Pozdrawiam was dziewczyny😍
Pierwszy cykl po łyżeczkowaniu to tak naprawdę loteria. Jedna dziewczyna zwija się z bólu, z drugiej leje się jak z kranu a u trzeciej owulacja może nie wystąpić. U mnie pierwsza miesiaczka trwała 7 dni a zawsze kończyła się w 5 dniu. Ja odczekałam 3 cykle z zalecenia lekarza (ale to chciałam żeby mi głowa odpoczęła i też mu bardzo ufam ) jeśli zajdziesz w ciążę to znaczy, że organizm był na nią gotowy 😊

Przykro mi. Też tak miałam, że zaraz chciałam się starać ale lekarz powiedział poczekać 3 cykle (poroniłam.w 18 tyg) i tak też zrobiłam.
Wiesz co ten okres jest potrzebny na regenerację i fizyczną i psychiczną. Niektórzy mówią żeby czekać pół roku, ale to stara szkola. Ogólnie się mówi tak: że jeśli okres przyjdzie to organizm jest gotowy na przyjęcie ciąży i można się starać. Są też osoby, które nie doczekały pierwszej miesiaczki.
I też należy brać pod uwagę fakt że rzadko zdarza się zajść za pierwszym razem, ale jak widać po niektórych 😁 jest to możliwe 😊
Trzymam kciuki

Pierwszy cykl po łyżeczkowaniu to tak naprawdę loteria. Jedna dziewczyna zwija się z bólu, z drugiej leje się jak z kranu a u trzeciej owulacja może nie wystąpić. U mnie pierwsza miesiaczka trwała 7 dni a zawsze kończyła się w 5 dniu. Ja odczekałam 3 cykle z zalecenia lekarza (ale to chciałam żeby mi głowa odpoczęła i też mu bardzo ufam ) jeśli zajdziesz w ciążę to znaczy, że organizm był na nią gotowy 😊
Znając mnie pewnie będę z tych zwijających się z bólu 😅 po zabiegu też mnie mocno bolało.
Przykro mi. Też tak miałam, że zaraz chciałam się starać ale lekarz powiedział poczekać 3 cykle (poroniłam.w 18 tyg) i tak też zrobiłam.
Wiesz co ten okres jest potrzebny na regenerację i fizyczną i psychiczną. Niektórzy mówią żeby czekać pół roku, ale to stara szkola. Ogólnie się mówi tak: że jeśli okres przyjdzie to organizm jest gotowy na przyjęcie ciąży i można się starać. Są też osoby, które nie doczekały pierwszej miesiaczki.
I też należy brać pod uwagę fakt że rzadko zdarza się zajść za pierwszym razem, ale jak widać po niektórych 😁 jest to możliwe 😊
Trzymam kciuki
Mój lekarz powiedział, że jeśli głowa, serce i macica są gotowe to można się starać.
Wydaje mi się, że serce i głowa są gotowe, bo nie czuję jakbym miała jakąś traumę. Tęsknię tylko za byciem w ciąży.
Ale właśnie co z tą macicą. Wg lekarza lepiej odczekać kolejny cykl.
Czy to może chodzić o to żeby np hormony wróciły do normy? Albo szyjka macicy po zabiegu nie jest jeszcze tak domknięta i mogę znowu poronić?

Mi lekarz powiedział, że mogę się starać po pierwszej @ - ale wymagana jest kontrola USG, by sprawdzić. czy wszystko w środku jest ok.
Ja zaszłam po drugiej @, po łyżeczkowaniu w 11tc.
Podobno im szybciej się zajdzie - tym jest większe prawdopodobieństwo utrzymania ciąży. Bo organizm jeszcze tą ciążę "pamięta". U mnie się sprawdziło, ale byłam świadoma, że jeśli pierwsze poronienie nie było przypadkiem, to będę musiała się przebadać. O tym mieliśmy z lekarzem porozmawiać, jeśli tak by się stało. Na szczęście nie było takiej potrzeby.

Też byłam na marcowych mamach 2022 i pamiętam Twoją szaloną historię :) Przykro, że to się wszystko tak skończyło. Ja miałam łyżeczkowanie 17 lipca, ale położna mówiła, że zabieg był bardzo szybki i lekarz nie musiał nawet wchodzić jakoś głębiej czy coś 😅 Nie pamiętam, o co dokładnie chodziło. Moja ginka jak mnie kierowała na zabieg to stwierdziła, że raczej będzie można zacząć starania po pierwszej miesiączce, bo ciąża zatrzymała się na wczesnym etapie i właściwie większość poroniłam samoistnie - w dniu zabiegu beta wynosiła 6.
Okres przyszedł równo miesiąc później i niestety nie miałam możliwości pójść na wizytę przed owu i cóż... może nie staraliśmy się jakoś specjalnie, ale też się nie zabezpieczaliśmy 🙈
Mam podobnie jak Ty, że bardzo chciałabym być znowu w ciąży...
A dzisiaj o 20 wizyta, więc zobaczymy, co ginka powie.

reklama

Witaj, też Cię pamiętam 😊 zdania są podzielone, ja poronilam samoistnie, więc mogę od razu się starać po pierwszej @. Też właśnie plamię, czekam az sie rozkręci.

Do góry