reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo pokrętnie i zdecydowanie nieprawidłowo. Funkcje życiowe tylko spowalniają i organizm nie musi ich wcale na nowo włączać. A ból odbytu po łyżeczkowaniu jest spowodowany tym że żeńskie narządy znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie odbytnicy i jak oni skrobią to poniekąd też urażają i dotykają od środka odbytnicy, oraz pielęgniarka która trzyma dolny wziernik może po prostu za mocno ciągnąć w dół, właśnie w stronę odbytu który jest uciśnięty przez parę min, no nic przyjemnego. U mnie ten ból pojawił się dopiero ok 2 dni po zabiegu.

Super, że wytłumaczyłas to lepiej ode mnie. [emoji106]
Moje funkcje życiowe zasnęły, co nie znaczy że zniknęły tylko spowolniły. [emoji854] Więc w sumie miałyśmy to samo na myśli, "włączyć" było w cudzysłowie.

reklama
Gdzies czytalam ze dziewczyna udalo sie zajsc w ciaze nawet 2 tyg po poronieniu dlatego właśnie sie zastanawiam czy taka opcja moze miec miejsce u mnie
Pewnie że można tak szybko po poronieniu zajść w ciążę ale czy warto? Czy nie epiej poczekać do pierwszej miesiączki? Dać chwilkę organizmowi na regenerację ?

Byłam na ciążowym, ale się dowiedzieli ze poroniłam i jestem na zwykłym. Koleżanka słyszała, że szefowa powiedziała że nie chce żebym już wracała. Chyba mysla że kontrola przyjdzie i będą kazać wrócić do pracy, a wtedy mogą mnie zwolnić, poza tym już przyjęli nowa dziewczynę.

Masz L4 ze szpitala? Jak tak to dziwne że się w ogóle fatygowali bo takie L4 "jest swiete", nie są w stanie go nijak podważyć.
ja byłam na wizycie (na której dowiedziałam się że ciąża obumarla) Pani doktor wystawiła mi l4 do 10.09 i na tym jestem, nie brałam ze szpitala, a w sumie mogłam, nawet nie pomyślałam.

ja byłam na wizycie (na której dowiedziałam się że ciąża obumarla) Pani doktor wystawiła mi l4 do 10.09 i na tym jestem, nie brałam ze szpitala, a w sumie mogłam, nawet nie pomyślałam.
No w takich sytuacjach nie myśli się niestety o zwolnieniu. A coś konkretnego ci kontrola powiedziała czy wgl nic nie tłumaczą?
Btw. Dziwię się, że kobieta kobiecie jest aż takim wrogiem.. Mogła po prostu zadzwonic i powiedzieć "słuchaj, wiem, że stało się tak jak się stało, ale idź do lekarza i zmień zwolnienie na zwykle a nie ciążowe" bo to zapewne chodzi o wynagrodzenie, że nie należy Ci się 100%.

reklama
@Katrinaka to ja już całkiem inaczej robię. Nastawiam budzik na 6 na tabletkę, idę dalej spać. Ok. 9 jem śniadanie dopiero.
Kiedyś endo mi mówiła że minimum godzina przed posiłkiem ale widzę że są różne opinie. Kiedyś czytałam żeby zachować ok 4 godzinny odstęp od kolejnych leków żeby nie zaburzać wchłaniania. Jednak tego nikt nigdy mi nie potwierdził.

@Sokzzuka ale masakra z tą kontrola. Nie dość że człowiek cierpi po stracie to jeszcze takie coś ... Bardzo Ci współczuję. Czy chcesz w ogóle wrócić do tej pracy ? Jakie były ustalenia ZUS ?

Do góry