reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo pokrętnie i zdecydowanie nieprawidłowo. Funkcje życiowe tylko spowalniają i organizm nie musi ich wcale na nowo włączać. A ból odbytu po łyżeczkowaniu jest spowodowany tym że żeńskie narządy znajdują się w bezpośrednim sąsiedztwie odbytnicy i jak oni skrobią to poniekąd też urażają i dotykają od środka odbytnicy, oraz pielęgniarka która trzyma dolny wziernik może po prostu za mocno ciągnąć w dół, właśnie w stronę odbytu który jest uciśnięty przez parę min, no nic przyjemnego. U mnie ten ból pojawił się dopiero ok 2 dni po zabiegu.

Super, że wytłumaczyłas to lepiej ode mnie. [emoji106]
Moje funkcje życiowe zasnęły, co nie znaczy że zniknęły tylko spowolniły. [emoji854] Więc w sumie miałyśmy to samo na myśli, "włączyć" było w cudzysłowie.

reklama
Gdzies czytalam ze dziewczyna udalo sie zajsc w ciaze nawet 2 tyg po poronieniu dlatego właśnie sie zastanawiam czy taka opcja moze miec miejsce u mnie
Pewnie że można tak szybko po poronieniu zajść w ciążę ale czy warto? Czy nie epiej poczekać do pierwszej miesiączki? Dać chwilkę organizmowi na regenerację ?

Byłam na ciążowym, ale się dowiedzieli ze poroniłam i jestem na zwykłym. Koleżanka słyszała, że szefowa powiedziała że nie chce żebym już wracała. Chyba mysla że kontrola przyjdzie i będą kazać wrócić do pracy, a wtedy mogą mnie zwolnić, poza tym już przyjęli nowa dziewczynę.

Masz L4 ze szpitala? Jak tak to dziwne że się w ogóle fatygowali bo takie L4 "jest swiete", nie są w stanie go nijak podważyć.
ja byłam na wizycie (na której dowiedziałam się że ciąża obumarla) Pani doktor wystawiła mi l4 do 10.09 i na tym jestem, nie brałam ze szpitala, a w sumie mogłam, nawet nie pomyślałam.

ja byłam na wizycie (na której dowiedziałam się że ciąża obumarla) Pani doktor wystawiła mi l4 do 10.09 i na tym jestem, nie brałam ze szpitala, a w sumie mogłam, nawet nie pomyślałam.
No w takich sytuacjach nie myśli się niestety o zwolnieniu. A coś konkretnego ci kontrola powiedziała czy wgl nic nie tłumaczą?
Btw. Dziwię się, że kobieta kobiecie jest aż takim wrogiem.. Mogła po prostu zadzwonic i powiedzieć "słuchaj, wiem, że stało się tak jak się stało, ale idź do lekarza i zmień zwolnienie na zwykle a nie ciążowe" bo to zapewne chodzi o wynagrodzenie, że nie należy Ci się 100%.

reklama
@Katrinaka to ja już całkiem inaczej robię. Nastawiam budzik na 6 na tabletkę, idę dalej spać. Ok. 9 jem śniadanie dopiero.
Kiedyś endo mi mówiła że minimum godzina przed posiłkiem ale widzę że są różne opinie. Kiedyś czytałam żeby zachować ok 4 godzinny odstęp od kolejnych leków żeby nie zaburzać wchłaniania. Jednak tego nikt nigdy mi nie potwierdził.

@Sokzzuka ale masakra z tą kontrola. Nie dość że człowiek cierpi po stracie to jeszcze takie coś ... Bardzo Ci współczuję. Czy chcesz w ogóle wrócić do tej pracy ? Jakie były ustalenia ZUS ?

Do góry